Električna energija

ETF-ov tim H-Bridges ide na treću pobedu na prestižnom svetskom takmičenju

ETF tim H Bridges trecu pobedu svetskom takmičenju

Foto: H-Bridges

Objavljeno

21.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Ovogodišnji tim studenata Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu H-Bridges ponovo juri pobedu na najvećem svetskom univerzitetskom takmičenju iz energetske elektronike.

H-Bridges se održao u teškoj kategoriji u globalnom ringu.U polufinalu u Los Anđelesu se plasirao u poslednju fazu najvećeg univerzitetskog nadmetanja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja – IEEE International Future Energy Challenge (IFEC).

Ovaj tim studenata i studentkinja Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu je pobedio 2005. i 2019, a poslednja dva puta se izborio za drugo mesto. Takmičenje organizuje svetska asocijacija inženjera elektrotehnike IEEE, sa sedištem u Nju Džersiju u Sjedinjenim Državama.

ETF tim H Bridges pobedu svetskom takmicenju

Takmičenje je jedinstveno po tome što studenti moraju samostalno raditi na svim aspektima projekta, kažu u ovogodišnjoj selekciji ETF-ovaca. Kreću od razvoja do realizacije idejnog rešenja, obezbeđuju potrebna finansijska sredstava i materijalne resurse.

Finalna faza će biti održana u julu na univerzitetu u Ostinu u državi Teksas

Ovog puta zadatak je audio pojačavač klase D, snage 400 vati, sa dva stereo i jednim sabvufer (subwoofer) kanalom. U poređenju sa konvencionalnim pojačavačima, prednost ovakvog uređaja je poboljšana energetska efikasnost, bolji kvalitet zvuka i frekvencijski raspon, kao i smanjenje težine, saopštio je H-Bridges.

Tim se odlučio za potpuno digitalnu implementaciju koja smanjuje veličinu i olakšava komunikaciju sa korisnikom.

Polufinale se održalo 25. februara u najvećem gradu Kalifornije i u okviru najveće svetske konferencije primenjene energetske elektronike – Applied Power Electronics Conference. Predstavnici H-Bridgesa su preneli da su plasman u finale takmičenja obezbedili u jakoj konkurenciji.

Održaće se u julu na Univerzitetu Teksasa u Ostinu (UT Austin). Tim iz Srbije će se takmičiti se sa selekcijama Nemačke, SAD, Tajvana i Kine.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

21. mart 2024. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

21. mart 2024. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

21. mart 2024. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

21. mart 2024. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji