Električna energija

EPCG i ERS razgovarali o pokretanju gradnje hidroelektrane Sutorina

epcg ers sastanak he sutorina

Slika: ERS

Objavljeno

24.06.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.06.2021.

Komentari

0

Podeli

Poslovodstva Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) održala su radni sastanak na kojem je razgovarano i o pokretanju gradnje hidroelektrane Sutorina.

Nakon više godina u sedištu EPCG u Nikšiću, održan je radni sastanak Odbora direktora EPCG i Uprave ERS, saopštile su dve kompanije.

Tema sastanka bile su mogućnosti za unapređenje saradnje u cilju povećanja efikasnosti i profitabilnosti elektroenergetskih sistema Crne Gore i Republike Srpske, kao i zajednička valorizacija vodnog potencijala u energetske svrhe i za poboljšanje vodosnabdevanja dela crnogorskog primorja.

Razgovaralo se o mogućnostima za bolje iskorišćenje vodnog potencijala Trebišnjice

Razmotrene su mogućnosti za bolje iskorišćenje vodnog potencijala reke Trebišnjice, pa su predstavnici EPCG sastanak iskoristili i za aktuelizaciju projekta HE Sutorina.

Za ovu hidroelektranu već postoji projektna dokumentacija i neophodni elaborati i studije, koje je potrebno ažurirati i prilagoditi najnovijim standardima u oblasti energetike, saopštile su dve kompanije.

Potencijali za zelenu energiju su veliki, ali samo uz saradnju dve kompanije

Predstavnici EPCG i ERS- saglasni su da su potencijali za izgradnju objekata u oblasti obnovljivih izvora energije izuzetno veliki, ali da je neke od njih nemoguće realizovati bez zajedničkog rada.

Dve kompanije su saopštile da je ovim susretom nakon višegodišnje stagnacije, ponovo uspostavljena saradnja između EPCG i ERS.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska tranzicija razvojna sansa EPCG Crnu Goru

Energetska tranzicija je razvojna šansa za EPCG, celu Crnu Goru

24. jun 2021. - Energetska tranzicija se pokazala kao razvojna šansa za Crnu Goru, naveli su glavni govornici na Simpozijumu energetike EPCG Net 2023

aukcije srbija maksimalna cena premije

Vlada Srbije odredila maksimalnu cenu na aukcijama za premije za vetar i solar

24. jun 2021. - U isto vreme su donete i nove uredbe o balansnoj odgovornosti i premiji i fid-in tarifi, što sve predstavlja pripremu za prve aukcije u Srbiji

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara

Srbija sprema aukcije za 50 MW solara, usvojene uredbe o balansiranju i premiji i fid-in tarifi

24. jun 2021. - Vlada Srbije odredila je kvotu za solar i definisala pravila u vezi sa balansiranjem i premijama i fid-in tarifama

Zakon o energetici izmene vlada srbije

Srbija menja Zakon o energetici: osniva se Republička komisija za energetske mreže

24. jun 2021. - Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o energetici kojim se usklađuje nacionalno zakonodavstvo sa propisima EU