Električna energija

Enel planira da uloži 200 miliona evra u pametna električna brojila u Rumuniji

energetska obnova skola Hrvatska

Slika: Enel

Objavljeno

23.11.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.11.2016.

Država

Komentari

0

Podeli

Italijanska energetska kompanija Enel planira da, kao deo nove poslovne strategije, u Rumuniji uloži 200 miliona evra u digitalizaciju opreme i mreže, u periodu od 2017. do 2019. godine.

Kompanija Enel Group je, kao deo opsežne izmene strategije poslovanja, najavila da će u tom periodu investirati ukupno 4.7 milijarde evra u svoja postrojenja, procese i opremu, i poboljšanje povezanosti u svojim preduzećima u 30 država širom sveta. Enel obećava da će poboljšati uslugu korisnicima, navodeći da je 60 miliona krajnjih korisnika najveće blago kompanije.

„Danas našu strategiju dopunjujemo digitalizacijom i usmeravanjem na korisnike, kao ulog koji će nam pomoći da stvorimo novu vrednost na stubovima naše strategije, rekao je Frančesko Staraće, direktor Enel Grupe.

Enelova kompanija u Rumuniji godišnje proizvodi oko 500 megavata (MW) električne energije. Enel namerava da ugradi pametna električna brojila kod 1,3 miliona svojih potrošača do 2019. godine. Do sada je nova pametna brojila dobilo 140.000 potrošača u oblastima Banat, Dobrogea i Muntenija Sud (obuhvata i prestonicu Bukurešt), ispunjavajući sopstvene planove najavljene ranije ove godine.

„Ova investicija će nam pomoći u ostvarivanju veće energetske efikasnosti i pratićenju razvoja tehnologije. Koristićemo najnoviju tehnologiju,“ dodao je Frančesko Staraće.

Enel je na rumunskom tržištu prisutan od 2005. godine, a trenutno opslužuje ukupno 2,8 miliona potrošača, pokrivajući jednu trećinu tržišta distribucije električne energije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

krivaca vetropark prvi komercijalni ugovor o otkupu struje axpo mk grupa alfi erste

Potpisan prvi komercijalni ugovor o otkupu struje u Srbiji – obezbeđeno finasiranje za vetropark Krivača

23. novembar 2016. - MK grupa i ALFI Green Energy Fund obezbedili su 155 miliona evra za ulaganje u vetropark od konzorcijuma kreditora koje predvodi Erste grupa

Slovenacki DEM reverzibilnu hidroelektranu 440 megavata Kozjak

Slovenački DEM se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu od 440 megavata

23. novembar 2016. - Dravske elektrarne Maribor (DEM) šire poslovanje sa hidroelektrana na vetroparkove i solarne farme, baterije i geotermalnu energiju

Najveća solarna elektrana u Sloveniji integrisana Brezice

Najveća solarna elektrana u Sloveniji je integrisana s hidroelektranom Brežice

23. novembar 2016. - HESS-ovo fotonaponsko postrojenje od šest megavata je u probnom radu i zajedno sa hidrocentralom Brežice čini hibridnu elektranu

nikola rajakovic zakon o oie izmene javna rasprava

Srbija otvara vrata baterijama kao načinu da se reši problem varijabilnosti obnovljive energije

23. novembar 2016. - Baterije su jedna od novina u nacrtu izmena zakona o obnovljivoj energiji, o kojima smo razgovarali sa prof. dr Nikolom Rajakovićem