OIE

Elektroprivreda HZHB traži konsultanta za gradnju vetroelektrane Poklečani

Elektroprivreda HZHB trazi konsultanta za gradnju vetroelektrane Poklecani

Foto: makunin from Pixabay

Objavljeno

27.10.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.10.2021.

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EPHZHB) raspisala je tender za idejni i glavni projekat za vetroelektranu Poklečani.

Vetropark Poklečani trebalo bi da bude drugi vetropark u vlasništvu EPHZHB koja je već izgradila Mesihovinu, prvu vetroelektranu u BiH, snage 51 MW. Ova elektroprivreda je, inače, jedna od tri u BiH.

Rok za dostavljanje ponuda je 16. novembar, navodi se u javnom pozivu, i dodaje da je procenjena vrednost nabavke ovih usluga oko 350.000 evra.

Zanimljivo je da je rok trajanja ugovora 36 meseci ili tri godine što je prilično dug period.

U intervjuu za Balkan Green Enery News Miroslav Nikolić, rukovodilac razvoja za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost u EPHZHB, izjavio je da su dva najspremnija projekta za realizaciju su crpna hidroelektrana (CHE) Vrilo, sa planiranom snagom od 66 MW, i vetroelektrana Poklečani.

Za vetropark Poklečani, kako je rekao, razmatra se postavljanje 36 vetroturbina snage od 2,3 do 4,2 MW. Plan je da vetroelektrana Poklečani bude na mreži 2025.

Inače, u aprilu prošle godine EPHZHB je izabrala firmu Megajoule Adria iz Zagreba da pripremi studiju za ovu elektranu na energiju vetra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Struja egipatske solarne vetroelektrane najjeftinija Africi

Struja iz egipatske solarne i vetroelektrane biće najjeftinija u Africi

27. oktobar 2021. - U Egiptu su pred izgradnjom po jedan ogromni solarni i vetropark, iz kojih će struja biti prodavana po najnižim cenama u celoj Africi

epcg solari konkurs solarni paneli

EPCG nastavlja projekat Solari: konkurs za još 5.000 solarnih elektrana

27. oktobar 2021. - Na ovaj način još 5.000 domaćinstava, pravnih lica i stambenih zajednica dobija priliku da pod povoljnim uslovima proizvodi zelenu energiju

EU Energetska zajednica Srbiji energetskoj tranziciji Varhelji Várhelyi

EU, Energetska zajednica izrazile podršku Srbiji u energetskoj tranziciji

27. oktobar 2021. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović sastala se s visokim zvaničnicima iz Evropske komisije i Sekretarijata Energetske zajednice

Poskupljuje struja u Republici Srpskoj

Poskupljuje struja u Republici Srpskoj

27. oktobar 2021. - Kupce električne energije u Republici Srpskoj od Nove godine očekuju promene, koje će većini doneti uvećane račune