OIE

Elektroprivreda HZHB traži konsultanta za gradnju vetroelektrane Poklečani

Elektroprivreda HZHB trazi konsultanta za gradnju vetroelektrane Poklecani

Foto: makunin from Pixabay

Objavljeno

27.10.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.10.2021.

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EPHZHB) raspisala je tender za idejni i glavni projekat za vetroelektranu Poklečani.

Vetropark Poklečani trebalo bi da bude drugi vetropark u vlasništvu EPHZHB koja je već izgradila Mesihovinu, prvu vetroelektranu u BiH, snage 51 MW. Ova elektroprivreda je, inače, jedna od tri u BiH.

Rok za dostavljanje ponuda je 16. novembar, navodi se u javnom pozivu, i dodaje da je procenjena vrednost nabavke ovih usluga oko 350.000 evra.

Zanimljivo je da je rok trajanja ugovora 36 meseci ili tri godine što je prilično dug period.

U intervjuu za Balkan Green Enery News Miroslav Nikolić, rukovodilac razvoja za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost u EPHZHB, izjavio je da su dva najspremnija projekta za realizaciju su crpna hidroelektrana (CHE) Vrilo, sa planiranom snagom od 66 MW, i vetroelektrana Poklečani.

Za vetropark Poklečani, kako je rekao, razmatra se postavljanje 36 vetroturbina snage od 2,3 do 4,2 MW. Plan je da vetroelektrana Poklečani bude na mreži 2025.

Inače, u aprilu prošle godine EPHZHB je izabrala firmu Megajoule Adria iz Zagreba da pripremi studiju za ovu elektranu na energiju vetra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Sloveniji konzorcijum niskougljenicni vodonik

U Sloveniji osnovan konzorcijum za niskougljenični vodonik

27. oktobar 2021. - Vlada Slovenije je podržala osnivanje konzorcijuma 18 kompanija, organizacija i opština u cilju razvoja ekosistema za vodonik iz niskougljeničnih izvora

eps cena struje pirvreda srbija dusan zivkovic

Živković: Cena struje za privredu u Srbiji biće niža od 1. maja

27. oktobar 2021. - EPS priprema promenu metodologije kojom će se od 1. maja formirati cena energije za komercijalne kupce, najavio direktor Dušan Živkovi

dedovic djedovic Handanovic U obnovu hidroelektrana 400 miliona evra

Đedović Handanović: U obnovu hidroelektrana 400 miliona evra

27. oktobar 2021. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je najavila 400 miliona evra investicija u revitalizaciju četiri EPS-ove hidroelektrane

WindEurope razvoj strujne mreze ubrza ciljeva zelenu energiju

WindEurope zahteva da se razvoj strujne mreže hitno ubrza radi ciljeva za zelenu energiju

27. oktobar 2021. - Fokus Godišnjeg događaja WindEurope-a biće na ubrzavanju izgradnje elektroenergetskih mreža, navodi direktor za pitanja propisa Pjer Tardje