OIE

Elektroprivreda HZHB traži konsultanta za gradnju vetroelektrane Poklečani

Elektroprivreda HZHB trazi konsultanta za gradnju vetroelektrane Poklecani

Foto: makunin from Pixabay

Objavljeno

27.10.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.10.2021.

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EPHZHB) raspisala je tender za idejni i glavni projekat za vetroelektranu Poklečani.

Vetropark Poklečani trebalo bi da bude drugi vetropark u vlasništvu EPHZHB koja je već izgradila Mesihovinu, prvu vetroelektranu u BiH, snage 51 MW. Ova elektroprivreda je, inače, jedna od tri u BiH.

Rok za dostavljanje ponuda je 16. novembar, navodi se u javnom pozivu, i dodaje da je procenjena vrednost nabavke ovih usluga oko 350.000 evra.

Zanimljivo je da je rok trajanja ugovora 36 meseci ili tri godine što je prilično dug period.

U intervjuu za Balkan Green Enery News Miroslav Nikolić, rukovodilac razvoja za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost u EPHZHB, izjavio je da su dva najspremnija projekta za realizaciju su crpna hidroelektrana (CHE) Vrilo, sa planiranom snagom od 66 MW, i vetroelektrana Poklečani.

Za vetropark Poklečani, kako je rekao, razmatra se postavljanje 36 vetroturbina snage od 2,3 do 4,2 MW. Plan je da vetroelektrana Poklečani bude na mreži 2025.

Inače, u aprilu prošle godine EPHZHB je izabrala firmu Megajoule Adria iz Zagreba da pripremi studiju za ovu elektranu na energiju vetra.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

zelene tranzicije održivost upravljanje rizicima HROTE Darjan Budimir

Budimir (HROTE): Održivost i upravljanje rizicima presudni za energetsku tranziciju u Hrvatskoj

27. oktobar 2021. - Ključ uspeha zelene tranzicije su održivi poslovni modeli i kvalitetno upravljanje rizicima, poručio je direktor HROTE-a Darjan Budimir

Metsamor Nuclear Power Plant surrounded by high mountains in Armenia

Francuski EDF plasirao prve zelene obveznice za nuklearnu energiju u Evropi

27. oktobar 2021. - EDF je upravo prikupio milijardu evra za produženje rada nuklearnih elektrana od prodaje zelenih obveznica, prvih te vrste u Evropi

federacija bih vlada cena struje ugrozena sigurnost snabdevanja

Vlada Federacije BiH: Struja bi trebalo da poskupi 60 odsto

27. oktobar 2021. - Vlada Federacije BiH donela je danas odluku kojom se proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdevanja električnom energijom za 2024.

canu akademija energetika epcg cges cedis

Državne energetske kompanije dogovorile saradnju sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti

27. oktobar 2021. - Memorandumom su potpisale Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektroprenosni sistem i Crnogorski elektrodistributivni sistem