Električna energija

Elektro Celje, Elektro Gorenjska i Elektro Ljubljana se pridružili konzorcijumu ELES/GEN-I za zelenu transformaciju Slovenije

Elektro-Celje-Elektro-Gorenjska-Elektro-Ljubljana ELES-GEN-I

Slika: Robert Golob, Boris Kupec, Ivan Šmon, Andrej Ribič i Aleksander Mervar

Objavljeno

17.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektrodistributivne kompanije Elektro Celje, Elektro Gorenjska i Elektro Ljubljana pridružile su se konzorcijumu za promociju i ubrzanje zelene transformacije slovenačkog energetskog sektora.

Konzorcijum su u septembru osnovale kompanije ELES i GEN-I s ciljem dekarbonizacije Slovenije do 2050. godine. Konzorcijum je nastao iz potrebe da se povežu svi koji su zainteresovani za uspešnu primenu zelenih i pametnih tehnologija, saopštio je GEN-I.

Tri slovenačka distributera električne energije prepoznala su i podržala ovu ideju povezivanja zainteresovanih strana u cilju primene naprednijih rešenja. Potpisivanjem izjave o pristupanju, te tri kompanije postale su pridruženi partneri konzorcijuma.

Tri slovenačka distributera električne energije podržala su ideju povezivanja zainteresovanih strana u cilju primene naprednijih rešenja

Sprovođenje istraživačkih i razvojnih projekata, priprema studija i proračuna u cilju sprovođenja zajedničkih projekata i zajedničkih promotivnih aktivnosti olakšaće partnerima konzorcijuma da postignu utvrđene ciljeve i obezbede kvalitetnije uslove života za buduće generacije, naveo je GEN-I.

Konzorcijum je osnovan kako bi se ubrzala zelena transformacija slovenačkog energetskog sektora uz pomoć pametnih mreža

Konzorcijum kompanija ELES i GEN-I osnovan je kako bi se ubrzala zelena transformacija slovenačkog energetskog sektora uz pomoć pametnih mreža. Cilj ovih kompanija bio je da promovišu saradnju u razvojnim projektima i da pozovu da im se priduže i druge zainteresovane kompanije iz slovenačkog energetskog sektora da doprinesu svojim znanjem i idejama kako bi se dostigli zajednički ciljevi zelene transformacije i prelaska na društvo sa niskim emisijama ugljenika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

17. oktobar 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 608 MW

17. oktobar 2019. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane

Evropski parlament predlog reforme trzista elektricne energije gasa

Evropski parlament usvojio predlog reforme tržišta električne energije, gasa

17. oktobar 2019. - Evropski poslanici su izglasali akte za reforme ustrojstva tržišta energenata da bi olakšali dekarbonizaciju. I u njih uvrstili nuklearke i vodonik.

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

17. oktobar 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.