Energetska efikasnost

EKO dvorištance organizuje Festival energetske efikasnosti – osvojite solarni panel

EKO-dvoristance-Festival-energetske-efikasnosti

Objavljeno

19.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

EKO dvorištance, prvi ekološko kulturni centar u regionu, 23-24. novembra organizuje Festival energetske efikasnosti pod sloganom Budućnost je sada kako bi promovisao koncept održivog stila življenja. Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel.

EKO dvorištance nalazi se u Borči na adresi Zrenjaninski put 153b, a ulaz na festival je besplatan. U subotu 23. novembra, u 16 sati, biće izvedena i monodrama Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela, u izvođenju autora i dramskog umetnika Ljubivoja Tadića. Na festivalu će učestvovati fakulteti Beogradskog univerziteta, kao i srednje škole, koje će predstaviti svoje projekte.

Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel

Energetski efikasne i ekološke proizvode predstaviće kompanije partneri projekta EKO dvorištance, pa će tako posetioci imati priliku da saznaju kako funkcionišu solarni sistemi za proizvodnju električne i toplotne energije, kotao na pelet, toplotna pumpa, led rasveta. Biće predstavljeni i ekološki materijali za održivu, odnosno ekološku gradnju.

EKO dvorištance ima za cilj da podigne svest najšire populacije o temama održivog razvoja u koje spadaju organska poljoprivreda, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zelena gradnja, održiva arhitektura, kultura, zabava i sport.

Festival su podržali Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Palilula, a organizatori su Udruženje građana „Probudimo svest“ i Open mind agency.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

19. novembar 2019. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

19. novembar 2019. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

19. novembar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

Novi krug subvencija energetsku efikasnost domacinstva Srbiji

Novi krug subvencija za energetsku efikasnost za domaćinstva u Srbiji

19. novembar 2019. - Građani će za subvencije za energetsku efikasnost u Srbiji za 2024. konkurisati od leta. Opštine i gradovi su pozvani da izdvoje sredstva.