Energetska efikasnost

EKO dvorištance organizuje Festival energetske efikasnosti – osvojite solarni panel

EKO-dvoristance-Festival-energetske-efikasnosti

Objavljeno

19.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

EKO dvorištance, prvi ekološko kulturni centar u regionu, 23-24. novembra organizuje Festival energetske efikasnosti pod sloganom Budućnost je sada kako bi promovisao koncept održivog stila življenja. Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel.

EKO dvorištance nalazi se u Borči na adresi Zrenjaninski put 153b, a ulaz na festival je besplatan. U subotu 23. novembra, u 16 sati, biće izvedena i monodrama Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela, u izvođenju autora i dramskog umetnika Ljubivoja Tadića. Na festivalu će učestvovati fakulteti Beogradskog univerziteta, kao i srednje škole, koje će predstaviti svoje projekte.

Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel

Energetski efikasne i ekološke proizvode predstaviće kompanije partneri projekta EKO dvorištance, pa će tako posetioci imati priliku da saznaju kako funkcionišu solarni sistemi za proizvodnju električne i toplotne energije, kotao na pelet, toplotna pumpa, led rasveta. Biće predstavljeni i ekološki materijali za održivu, odnosno ekološku gradnju.

EKO dvorištance ima za cilj da podigne svest najšire populacije o temama održivog razvoja u koje spadaju organska poljoprivreda, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zelena gradnja, održiva arhitektura, kultura, zabava i sport.

Festival su podržali Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Palilula, a organizatori su Udruženje građana „Probudimo svest“ i Open mind agency.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije