Energetska efikasnost

EKO dvorištance organizuje Festival energetske efikasnosti – osvojite solarni panel

EKO-dvoristance-Festival-energetske-efikasnosti

Objavljeno

19.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.11.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

EKO dvorištance, prvi ekološko kulturni centar u regionu, 23-24. novembra organizuje Festival energetske efikasnosti pod sloganom Budućnost je sada kako bi promovisao koncept održivog stila življenja. Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel.

EKO dvorištance nalazi se u Borči na adresi Zrenjaninski put 153b, a ulaz na festival je besplatan. U subotu 23. novembra, u 16 sati, biće izvedena i monodrama Nikola Tesla ili prilagođavanje anđela, u izvođenju autora i dramskog umetnika Ljubivoja Tadića. Na festivalu će učestvovati fakulteti Beogradskog univerziteta, kao i srednje škole, koje će predstaviti svoje projekte.

Najsrećniji posetilac dobiće na poklon solarni panel

Energetski efikasne i ekološke proizvode predstaviće kompanije partneri projekta EKO dvorištance, pa će tako posetioci imati priliku da saznaju kako funkcionišu solarni sistemi za proizvodnju električne i toplotne energije, kotao na pelet, toplotna pumpa, led rasveta. Biće predstavljeni i ekološki materijali za održivu, odnosno ekološku gradnju.

EKO dvorištance ima za cilj da podigne svest najšire populacije o temama održivog razvoja u koje spadaju organska poljoprivreda, energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije, zelena gradnja, održiva arhitektura, kultura, zabava i sport.

Festival su podržali Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Palilula, a organizatori su Udruženje građana „Probudimo svest“ i Open mind agency.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

18 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu

Energetsko trziste Zapadnog Balkana integrise energetske tranzicije finansiranja

Energetsko tržište Zapadnog Balkana treba da se integriše radi lakše energetske tranzicije, finansiranja

14 јануара 2022 - Zajednički pristup zapadnobalkanskih zemalja olakšaće finansiranje zelene energije i napuštanje uglja, no izvori sredstava su još nedovoljni

najcitaniji tekstovi 2021 balkan green energy news

Najčitaniji tekstovi na portalu Balkan Green Energy News u 2021.

31 децембра 2021 - Čitaoce portala Balkan Green Energy News su 2021. godine najviše zanimali energetska efikasnost, prozjumeri i litijum

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

14 децембра 2021 - Srbija je u pregovorima o pristupanju EU otvorila klaster 4 – zelenu agendu i održivu povezanost, koji se sastoji od četiri poglavlja