Životna sredina

Dva javna poziva za sredstva u okviru programa za smanjenje aerozagađenja

Dva-javna-poziva-program-za-smanjenje-aerozagadjenja.jpg

Foto: Skopje (Julian Hacker, Pixabay)

Objavljeno

19.08.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.08.2019.

Komentari

0

Podeli

Vlada Severne Makedonije objavila je dva javna poziva za finansijsku podršku u okviru programa za smanjenje aerozagađenja za 2019. godinu, navodi se na sajtu Vlade.

Jedan poziv u okviru programa za smanjenje aerozagađenja odnosi se na finansijsku podršku državnim akreditovanim ustanovama visokog obrazovanja, srednjim i osnovnim školama i vrtićima za nabavku prečišćivača vazduha za prostorije.

Sredstva će biti dodeljivanja kandidatima koji imaju visok nivo aerozagađenja (visoke koncentracije čestica PM10 i PM2.5 u vazduhu), stoji u pozivu na sajtu Vlade.

Rok za dostavljanje prijava je 23. avgust 2019. godine u 16h, a kandidati između ostalog moraju dostaviti izveštaj o nivou koncentracija čestica PM10 i PM2.5 za 2018. godinu, navodi se u pozivu.

Kriterijumi za odobravanje finansijskih sredstava uključuju broj dana tokom 2018. godine sa koncentracijama PM10 i PM2.5 višim od srednjih dnevnih vrednosti, prosečnu godišnju koncentraciju čestica PM10 i PM2.5, kao i broj upisanih studenata/učenika/dece.

Podrška projektima energetske efikasnosti u najzagađenijim gradovima

Drugi poziv odnosi se na projekte za unapređenje energetske efikasnosti u najzagađenijim gradovima u Severnoj Makedoniji, navodi se na sajtu vlade.

Sredstva su namenjena za zamenu stolarije u zgradama javne uprave, zdravstvenim ustanovama, srednjim i osnovnim školama i vrtićima koji koriste neekološke sisteme za grejanje.

Rok za prijavu za dodelu sredstava u okviru ovog poziva je 22. avgust 2019. godine do 16h, a kao i u prethodnom pozivu, kandidati takođe moraju dostaviti izveštaj za 2018. godinu o koncentracijama PM10 i PM2.5 u vazduhu, navodi se u pozivu.

Kriterijumi za odobravanje sredstava i ovde uključuju broj dana tokom 2018. godine sa koncentracijama PM10 i PM2.5 višim od srednjih dnevnih vrednosti, prosečnu godišnju koncentraciju PM10 i PM2.5, kao i broj učenika/dece/lica koja koriste usluge ovih ustanova, navodi se u pozivu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

19. avgust 2019. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan ekološkog duga 2024

Dan ekološkog duga 2024: Slovenija od 25. aprila živi na kredit

19. avgust 2019. - Dan ekološkog duga je godišnji pokazatelj početka našeg života preko količine resursa koje imamo u datoj godini

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

19. avgust 2019. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

bih sumski pozari interaktivna mapa sa sume bez pozara

BiH dobila prvu interaktivnu mapu lokacija podložnih požarima

19. avgust 2019. - Korišćenje mape trebalo bi da ima značajan uticaj na povećanje otpornosti na požare i smanjenje šteta koje oni prave, rekla je Lejla Hukić