Električna energija

Dejan Paravan novi generalni direktor GEN energije

dejan paravan gen energija gen i

Foto: Dejan Paravan/LinkedIn

Objavljeno

27.10.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.10.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Dejan Paravan predvodiće GEN energiju, matičnu kompaniju slovenačke državne energetske kompanije GEN grupa.

Nadzorni odbor GEN energije imenovao je Dejana Paravana za generalnog direktora kompanije, a četvorogodišnji mandat mu počinje 1. novembra 2022. godine, saopštila je GEN energija.

Nadzorni odbor je na sednici potvrdio i prestanak mandata Blažu Košoroku od 31. oktobra 2022, u skladu sa postojećim ugovorom.

Paravan je od marta ove godine član Upravnog odbora firme GEN-I, koja je deo GEN grupe.

Nadzornom odbor je naveo da će njegov prvi prioritet biti rešavanje problema, koje izaziva energetska kriza, i obezbeđivanje nesmetanog funkcionisanja svih proizvodnih pogona, kao i pouzdano snabdevanje potrošača električnom energijom u Sloveniji.

GEN grupa namerava da ulaže u obnovljivu energiju i nuklearke

Pod njegovim vođstvom, GEN grupa će slediti misiju da postane glavni promoter i realizator tranzicije na samoodrživu električnu mrežu bez ugljenika, što znači i ubrzano ulaganje u obnovljive izvore energije i nuklearnu energiju u Sloveniji“, saopštio je odbor.

Deo firme GEN-I od početka

Paravan je stručnjak za tržište električne energije, sa velikim menadžerskim iskustvom u energetskoj delatnosti GEN grupe. Studirao je na Fakultetu za elektrotehniku u Ljubljani, gde je 2004. godine i doktorirao.

Na početku svoje karijere rukovodio je raznim firmama i projektima vezanim za trgovinu i snabdevanje električnom energijom, što je predstavljalo početak razvoja kompanije GEN-I.

U okviru ove firme obavljao je različite funkcije: član uprave, izvršni direktor prodaje, direktor strateških inovacija i generalni direktor ispostava u Zagrebu, Beču i Milanu.

Inače, GEN Energija je matična kompanija u GEN grupi koja je vlasnik sledećih proizvođača električne energije: Nuklearna elektrarna Krško (NEK), Savske elektrarne Ljubljana (SEL), Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS), Termoelektrarna Brestanica (TEB).

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

27. oktobar 2022. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

27. oktobar 2022. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

27. oktobar 2022. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

27. oktobar 2022. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.