Električna energija

Dejan Paravan novi generalni direktor GEN energije

dejan paravan gen energija gen i

Foto: Dejan Paravan/LinkedIn

Objavljeno

27.10.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.10.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Dejan Paravan predvodiće GEN energiju, matičnu kompaniju slovenačke državne energetske kompanije GEN grupa.

Nadzorni odbor GEN energije imenovao je Dejana Paravana za generalnog direktora kompanije, a četvorogodišnji mandat mu počinje 1. novembra 2022. godine, saopštila je GEN energija.

Nadzorni odbor je na sednici potvrdio i prestanak mandata Blažu Košoroku od 31. oktobra 2022, u skladu sa postojećim ugovorom.

Paravan je od marta ove godine član Upravnog odbora firme GEN-I, koja je deo GEN grupe.

Nadzornom odbor je naveo da će njegov prvi prioritet biti rešavanje problema, koje izaziva energetska kriza, i obezbeđivanje nesmetanog funkcionisanja svih proizvodnih pogona, kao i pouzdano snabdevanje potrošača električnom energijom u Sloveniji.

GEN grupa namerava da ulaže u obnovljivu energiju i nuklearke

Pod njegovim vođstvom, GEN grupa će slediti misiju da postane glavni promoter i realizator tranzicije na samoodrživu električnu mrežu bez ugljenika, što znači i ubrzano ulaganje u obnovljive izvore energije i nuklearnu energiju u Sloveniji“, saopštio je odbor.

Deo firme GEN-I od početka

Paravan je stručnjak za tržište električne energije, sa velikim menadžerskim iskustvom u energetskoj delatnosti GEN grupe. Studirao je na Fakultetu za elektrotehniku u Ljubljani, gde je 2004. godine i doktorirao.

Na početku svoje karijere rukovodio je raznim firmama i projektima vezanim za trgovinu i snabdevanje električnom energijom, što je predstavljalo početak razvoja kompanije GEN-I.

U okviru ove firme obavljao je različite funkcije: član uprave, izvršni direktor prodaje, direktor strateških inovacija i generalni direktor ispostava u Zagrebu, Beču i Milanu.

Inače, GEN Energija je matična kompanija u GEN grupi koja je vlasnik sledećih proizvođača električne energije: Nuklearna elektrarna Krško (NEK), Savske elektrarne Ljubljana (SEL), Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS), Termoelektrarna Brestanica (TEB).

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

seepex unutardnevno trziste pks

Srbija u junu dobija unutardnevno tržište struje – sledeći korak je spajanje sa jedinstvenim evropskim tržištem

27. oktobar 2022. - SEEPEX jer sa svojim partnerima predstavio šta kupcima i prodavcima struje nudi novo tržište na srpskoj berzi

Industrija vetra do 2025 rekordno rasti preti zagusenje

Industrija vetra će do 2025. rekordno rasti, ali joj preti zagušenje

27. oktobar 2022. - Nakon usporavanja ekspanzije prošle godine, sektor vetroelektrana može da do 2025. očekuje uzastopno obaranje rekorda, objavio je GWEC

istra vetroelektrane na moru irena norveska studija

Istra planira da se snabdeva zelenom energijom iz vetroparkova na Jadranu

27. oktobar 2022. - Hrvatsko poluostrvopripremiće studiju o potencijalu za gradnju vetroelektrana u Jadranskom moru kako bi obezbedila energetsku nezavisnost

interenergo salonit anhovo solarni paneli ugovor

Interenergo će za Salonit Anhovo instalirati još 1,5 MW solarnih panela

27. oktobar 2022. - Cemantara će svu struju proizvedenu iz solarne energije otkupljivati direktno od Interenerga i koristiti je u procesu proizvodnje