x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Biciklistička turneja Balkaravana 2020 promoviše mir i održivu mobilnost u regionu

21.09.2020. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay/FabricioMacedoPhotos
Biciklistička turneja Balkaravana 2020 promoviše mir i održivu mobilnost u regionu

Centar za životnu sredinu iz Banja Luke, u saradnji sa organizacijama za promociju biciklizma iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, organizuje četiri biciklističke ture u ove četiri zemlje, pod nazivom Balkaravana 2020, u cilju jačanja i promocije interkulturalnog dijaloga, održivog razvoja, zelene mobilnosti i mira među mladima i građanima regiona Zapadnog Balkana.

Balkaravana 2020, koja se završava 4. oktobra, takođe ima za cilj promociju zdravog načina života i kretanja održivim vidom transporta, navodi se u javnom pozivu za učesnike.

Tokom turneje, učesnici, starosti od 18 do 30 godina, mogu da posete veliki broj lokalnih zajednica i upoznaju se sa njihovim kulturno-istorijskim znamenitostima, ali i meštanima.

Biciklisti, starosti od 18 do 30 godina, upoznaće običaje i život građana u ove četiri zemlje

U svakom gradu – stanici na turi, učesnici upoznaju običaje i život građana i građanki u različitim delovima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Biciklisti mogu da probaju lokalnu hranu, slušaju muziku tog regiona, vide prelepe pejzaže i osete afmosferu na ulicama gradova domaćina ture.

Organizacije koje učestvuju u pripremi turneje su Ulice za bicikliste iz Beograda, Priroda i društvo – Bajkultura iz Zenice, Biciklo.me iz Podgorice i GO2 iz Skadra. Balkaravana 2020 je počela 19. septembra u Albaniji, gde se završava sutra, a nastavak kreće 24. septembra u Bosni i Hercegovini iz Banjaluke.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.