Mobilnost

Biciklistička turneja Balkaravana 2020 promoviše mir i održivu mobilnost u regionu

Biciklistička turneja Balkaravana 2020 održiva mobilnost

Foto: Pixabay/FabricioMacedoPhotos

Objavljeno

21.09.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

21.09.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Centar za životnu sredinu iz Banja Luke, u saradnji sa organizacijama za promociju biciklizma iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, organizuje četiri biciklističke ture u ove četiri zemlje, pod nazivom Balkaravana 2020, u cilju jačanja i promocije interkulturalnog dijaloga, održivog razvoja, zelene mobilnosti i mira među mladima i građanima regiona Zapadnog Balkana.

Balkaravana 2020, koja se završava 4. oktobra, takođe ima za cilj promociju zdravog načina života i kretanja održivim vidom transporta, navodi se u javnom pozivu za učesnike.

Tokom turneje, učesnici, starosti od 18 do 30 godina, mogu da posete veliki broj lokalnih zajednica i upoznaju se sa njihovim kulturno-istorijskim znamenitostima, ali i meštanima.

Biciklisti, starosti od 18 do 30 godina, upoznaće običaje i život građana u ove četiri zemlje

U svakom gradu – stanici na turi, učesnici upoznaju običaje i život građana i građanki u različitim delovima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Biciklisti mogu da probaju lokalnu hranu, slušaju muziku tog regiona, vide prelepe pejzaže i osete afmosferu na ulicama gradova domaćina ture.

Organizacije koje učestvuju u pripremi turneje su Ulice za bicikliste iz Beograda, Priroda i društvo – Bajkultura iz Zenice, Biciklo.me iz Podgorice i GO2 iz Skadra. Balkaravana 2020 je počela 19. septembra u Albaniji, gde se završava sutra, a nastavak kreće 24. septembra u Bosni i Hercegovini iz Banjaluke.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

21. septembar 2020. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

21. septembar 2020. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

21. septembar 2020. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

21. septembar 2020. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu