OIE

Balkan Solar Summit održaće se 8. i 9. februara u Banjaluci

Balkan Solar Summit od 8. do 9. februara u Banjaluci

Foto: Balkan Solar Summit

Objavljeno

27.01.2024.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2024.

Komentari

0

Podeli

Konferencija Balkan Solar Summit biće održana 8. i 9. februara u Banskom dvoru u Banjaluci, gde će se diskutovati o najnovijim trendovima i inovacijama u oblasti energije solara i vetra, skladištenja energije, kao i o drugim aspektima energetske tranzicije i održivosti.

Program skupa Balkan Solar Summit obuhvata niz panel diskusija, predavanja i radionica, sa fokusom na inovativne pristupe, strategije i tehnologije koje su ključne za tranziciju ka održivoj energetskoj budućnosti.

Među temama su uloga solarne energije u postizanju ugljenične neutralnosti, finansiranje projekata za solar i vetar, kao i razvoj i implementacija baterijskih sistema za skladištenje energije.

„Uložili smo izuzetan trud da okupimo vodeće stručnjake i inovatore iz oblasti obnovljivih izvora energije, stvarajući platformu koja, ne samo da informiše, već i inspiriše“, rekao je programski direktor Ervin Leko.

Leko: Okupili smo sve ključne faktore u lancu projekata iz obnovljivih izvora energije

On je istakao da je svaki segment programa pažljivo dizajniran da podstakne diskusiju, saradnju i stvaranje novih ideja.

„Okupili smo sve ključne faktore u lancu projekata iz obnovljivih izvora energije, uključujući investitore, projektante, finansijere, trgovce i zakonodavce, sa ciljem poticanja saradnje, razmjene znanja i stvaranja povoljnog okruženja za razvoj solarnih, vjetro i drugih projekata u regiji“, naglasio je Leko.

Balkan Solar Summit, kako kažu organizatori, nije samo mesto za učenje i razmenu iskustava, već i platforma za povezivanje i stvaranje novih poslovnih prilika u dinamičnom sektoru obnovljivih izvora energije.

Konferencija je koncipirana kao biznis događaj i Game Changer u svetu obnovljivih izvora energije

Banjaluku će ovog februara, osim predstavnika kompanija iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, posetiti i predstavnici firmi iz Kine, Egipta, Turske, Češke, Španije i brojnih drugih zemalja.

“Summit je koncipiran kao biznis događaj i Game Changer u svijetu obnovljivih izvora energije. Posjetioce očekuje izuzetan program sa više od 60 stručnjaka, koji će diskutovati o najnovijim trendovima i izazovima u industriji. Kvalitet scene i produkcije će biti na najvišem nivou, a obećavamo i brojne prilike za netvorking, što će našim učesnicima omogućiti da stvore vrijedne poslovne veze i razmijene znanja“, rekla je direktorka konferencije  Milena Mijatović.

Organizatori navode da je karata za Balkan Solar Summit sve manje, pa pozivaju zainteresovane da rezervišu mesto na vreme.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

woodburn hrvatska PPA

Woodburn potpisao PPA ugovor sa automobilskom firmom 

27. januar 2024. - Češka firma sklopila je ugovor o otkupu električne energije (eng. PPA) sa automobilskom kompanijom Magna International

Dvostruko vece subvencije ove godine energetsku sanaciju domacinstava Beogradu

Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu

27. januar 2024. - Ministarka Dubravka Đedović Handanović uručila je ugovore gradskim opštinama o sredstvima za energetsku sanaciju za domaćinstva

statkraft neoen hrvatska Arnaud Bellange Christophe Desplats-Redier

Statkraft preuzeo projekte firme Neoen u Hrvatskoj

27. januar 2024. - Kako je za Balkan Green Energy News rekao Arno Belanže, direktor norveške kompanije za Hrvatsku i Francusku, reč je o desetak projekata

Srbija subvencionise energetsku sanaciju domacinstava u skoro svim opstinama i gradovima

Srbija subvencioniše energetsku sanaciju domaćinstava u skoro svim opštinama i gradovima

27. januar 2024. - Još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština uključujući tri na KiM moći će da dobije subvencije za energetsku efikasnost