OIE

Balkan Solar Summit održaće se 8. i 9. februara u Banjaluci

Balkan Solar Summit od 8. do 9. februara u Banjaluci

Foto: Balkan Solar Summit

Objavljeno

27.01.2024.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.01.2024.

Komentari

0

Podeli

Konferencija Balkan Solar Summit biće održana 8. i 9. februara u Banskom dvoru u Banjaluci, gde će se diskutovati o najnovijim trendovima i inovacijama u oblasti energije solara i vetra, skladištenja energije, kao i o drugim aspektima energetske tranzicije i održivosti.

Program skupa Balkan Solar Summit obuhvata niz panel diskusija, predavanja i radionica, sa fokusom na inovativne pristupe, strategije i tehnologije koje su ključne za tranziciju ka održivoj energetskoj budućnosti.

Među temama su uloga solarne energije u postizanju ugljenične neutralnosti, finansiranje projekata za solar i vetar, kao i razvoj i implementacija baterijskih sistema za skladištenje energije.

„Uložili smo izuzetan trud da okupimo vodeće stručnjake i inovatore iz oblasti obnovljivih izvora energije, stvarajući platformu koja, ne samo da informiše, već i inspiriše“, rekao je programski direktor Ervin Leko.

Leko: Okupili smo sve ključne faktore u lancu projekata iz obnovljivih izvora energije

On je istakao da je svaki segment programa pažljivo dizajniran da podstakne diskusiju, saradnju i stvaranje novih ideja.

„Okupili smo sve ključne faktore u lancu projekata iz obnovljivih izvora energije, uključujući investitore, projektante, finansijere, trgovce i zakonodavce, sa ciljem poticanja saradnje, razmjene znanja i stvaranja povoljnog okruženja za razvoj solarnih, vjetro i drugih projekata u regiji“, naglasio je Leko.

Balkan Solar Summit, kako kažu organizatori, nije samo mesto za učenje i razmenu iskustava, već i platforma za povezivanje i stvaranje novih poslovnih prilika u dinamičnom sektoru obnovljivih izvora energije.

Konferencija je koncipirana kao biznis događaj i Game Changer u svetu obnovljivih izvora energije

Banjaluku će ovog februara, osim predstavnika kompanija iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, posetiti i predstavnici firmi iz Kine, Egipta, Turske, Češke, Španije i brojnih drugih zemalja.

“Summit je koncipiran kao biznis događaj i Game Changer u svijetu obnovljivih izvora energije. Posjetioce očekuje izuzetan program sa više od 60 stručnjaka, koji će diskutovati o najnovijim trendovima i izazovima u industriji. Kvalitet scene i produkcije će biti na najvišem nivou, a obećavamo i brojne prilike za netvorking, što će našim učesnicima omogućiti da stvore vrijedne poslovne veze i razmijene znanja“, rekla je direktorka konferencije  Milena Mijatović.

Organizatori navode da je karata za Balkan Solar Summit sve manje, pa pozivaju zainteresovane da rezervišu mesto na vreme.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

27. januar 2024. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače

alcazar dfc investicije zapadni balkan

Alcazar obezbedio 50 miliona dolara za investicije, projekti i na Zapadnom Balkanu

27. januar 2024. - Kompanija Alcazar Energy sa sedištem u Luksemburgu obezbedila je 50 miliona dolara za investicije u...

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

27. januar 2024. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

27. januar 2024. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti