Električna energija

Agencija za energetiku dobila novog predsednika i članove Saveta

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Narodna skupština izabrala je novog predsednika i članove Saveta Agencije za energetiku (AERS), jer je starom rukovodstvu istekao mandat.

Funkciju predsednika Saveta obavljaće Dejan Popović, a članovi su Aca Marković, Dejana Stefanović-Kostić, Negica Rajkov i Goran Petković, koji je ponovo izabran.

Funkcioneri najvažnijeg regulatornog tela za energetiku u Srbiju prethodno su odabrani na javnom konkursu, koji je u julu prošle godine raspisalo Ministarstvo energetike i rudarstva.

Popović je izabran na sedam godina, Marković i Stefanović-Kostić na šest, a Rajkov i Petković na mandat od pet godina.

Dejan Popović, diplomirani inženjer rudarstva, bio je državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine i direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, gde je proveo najveći deo svoje radne karijere.

Prof. dr Aca Marković je diplomirani elektrotehnički inženjer, Dejana Stefanović-Kostić je diplomirani ekonomista, Negica Rajkov je diplomirani inženjer elektrotehnike, a Goran Petković diplomirani pravnik.

Predsednik Saveta Agencije za energetiku dosad je bio Ljubo Maćić, a članovi Ljiljana Hadžibabić, Predrag Makar i Dejan Stojanović.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Gradjani Hrvatske će moci da kupuju elektricnu energiju iz svih zemalja EU

Građani Hrvatske će moći da kupuju električnu energiju iz svih zemalja EU

09 April 2021 - Izmene Zakona o tržištu električne energije povećavaju konkurenciju na tržištu gde Hrvatska elektroprivreda drži 90 odsto snabdevanja.

Grcka otpisala cetiri bloka termoelektrana ugalj

Grčka zvanično otpisala četiri bloka termoelektrana na ugalj

09 April 2021 - Izgleda da će Grčka odbaciti ugalj pre nego što je planirano – jedini preostali projekat termoelektrane verovatno će preći na gas pre kraja 2025. godine

severna makedonija grcka memorandum lng terminal gas elektrana

Severna Makedonija dogovara isporuke gasa i električne energije kako bi prestala da koristi ugalj

07 April 2021 - Firme iz Severne Makedonije i Grčke potpisale su memorandume o snabdevanja prirodnim gasom i električnom energijom.

ERS trazi kreditora za finansiranje tri HE na Bistrici i HE Dabar

ERS traži kreditora za finansiranje tri HE na Bistrici i HE Dabar

05 April 2021 - Elektroprivreda Republike Srpske objavila je tender za obezbeđivanje kredita od 118,7 miliona evra.