Električna energija

Agencija za energetiku dobila novog predsednika i članove Saveta

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Narodna skupština izabrala je novog predsednika i članove Saveta Agencije za energetiku (AERS), jer je starom rukovodstvu istekao mandat.

Funkciju predsednika Saveta obavljaće Dejan Popović, a članovi su Aca Marković, Dejana Stefanović-Kostić, Negica Rajkov i Goran Petković, koji je ponovo izabran.

Funkcioneri najvažnijeg regulatornog tela za energetiku u Srbiju prethodno su odabrani na javnom konkursu, koji je u julu prošle godine raspisalo Ministarstvo energetike i rudarstva.

Popović je izabran na sedam godina, Marković i Stefanović-Kostić na šest, a Rajkov i Petković na mandat od pet godina.

Dejan Popović, diplomirani inženjer rudarstva, bio je državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine i direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, gde je proveo najveći deo svoje radne karijere.

Prof. dr Aca Marković je diplomirani elektrotehnički inženjer, Dejana Stefanović-Kostić je diplomirani ekonomista, Negica Rajkov je diplomirani inženjer elektrotehnike, a Goran Petković diplomirani pravnik.

Predsednik Saveta Agencije za energetiku dosad je bio Ljubo Maćić, a članovi Ljiljana Hadžibabić, Predrag Makar i Dejan Stojanović.

Komentara: (1)
Marko / 14.09.2021.

Jadna Srbija gde je obican prevarant Markovic postao najveci strucnjak za elektroenergetiku.Posle elektrotehhnickog fakulteta magistrirao i doktorirao na ekonomskom i to u Subotici kao clan SPS.Pre toga bio dispecer u centru EPS.Nikad nista nije radio u struci a ekonomija mu je do kolena.Jadna Srbijo.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU milijardu evra grantovima Zapadnom Balkanu podrsku energetici

EU odobrila milijardu evra u grantovima za podršku Zapadnom Balkanu u energetici

26. mart 2018. - EU će podržati šest projekata zelene energetske infrastrukture na Zapadnom Balkanu iz paketa grantova za investicije vrednog 500 miliona evra

dalekovod povezuje Sloveniju Hrvatsku Madarsku Madjarsku Cirkovce

Zvanično pušten u rad dalekovod koji povezuje Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku

26. mart 2018. - ELES, operator prenosnog sistema električne energije u Sloveniji, uspostavio je interkonekciju sa Mađarskom novim dalekovodom Cirkovce-Pince

Okrugli sto mapiranje solarnih potencijala Srbije_

OIE

Mapiranje održivih lokacija za jedan gigavat solarnih elektrana u Srbiji

26. mart 2018. - Identifikovanje lokacija za razvoj solarnih elektrana treba da se sprovodi u skladu sa principima održivog razvoja, poručili su eksperti okupljeni oko projekta "Pametno planiranje za održivi razvoj – Mapiranje solarnih potencijala Srbije"

Struja egipatske solarne vetroelektrane najjeftinija Africi

Struja iz egipatske solarne i vetroelektrane biće najjeftinija u Africi

26. mart 2018. - U Egiptu su pred izgradnjom po jedan ogromni solarni i vetropark, iz kojih će struja biti prodavana po najnižim cenama u celoj Africi