Električna energija

Agencija za energetiku dobila novog predsednika i članove Saveta

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Narodna skupština izabrala je novog predsednika i članove Saveta Agencije za energetiku (AERS), jer je starom rukovodstvu istekao mandat.

Funkciju predsednika Saveta obavljaće Dejan Popović, a članovi su Aca Marković, Dejana Stefanović-Kostić, Negica Rajkov i Goran Petković, koji je ponovo izabran.

Funkcioneri najvažnijeg regulatornog tela za energetiku u Srbiju prethodno su odabrani na javnom konkursu, koji je u julu prošle godine raspisalo Ministarstvo energetike i rudarstva.

Popović je izabran na sedam godina, Marković i Stefanović-Kostić na šest, a Rajkov i Petković na mandat od pet godina.

Dejan Popović, diplomirani inženjer rudarstva, bio je državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine i direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, gde je proveo najveći deo svoje radne karijere.

Prof. dr Aca Marković je diplomirani elektrotehnički inženjer, Dejana Stefanović-Kostić je diplomirani ekonomista, Negica Rajkov je diplomirani inženjer elektrotehnike, a Goran Petković diplomirani pravnik.

Predsednik Saveta Agencije za energetiku dosad je bio Ljubo Maćić, a članovi Ljiljana Hadžibabić, Predrag Makar i Dejan Stojanović.

Komentara: (1)
Marko / 14.09.2021.

Jadna Srbija gde je obican prevarant Markovic postao najveci strucnjak za elektroenergetiku.Posle elektrotehhnickog fakulteta magistrirao i doktorirao na ekonomskom i to u Subotici kao clan SPS.Pre toga bio dispecer u centru EPS.Nikad nista nije radio u struci a ekonomija mu je do kolena.Jadna Srbijo.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

26. mart 2018. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

26. mart 2018. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

26. mart 2018. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

26. mart 2018. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović