Električna energija

Kompanija Elektrani na Severna Makedonija dobila novo rukovodstvo

elektrani na severna makedonija esm uzuncev

Skoplje (foto: Dimitris Vetsikas from Pixabay)

Objavljeno

26.08.2024.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

26.08.2024.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Državna elektroprivreda Elektrani na Severna Makedonija dobila je nov Upravni odbor i samim tim novog direktora i najuže rukovodstvo.

Nadzorni odbor državne kompanije Elektrani na Severna Makedonija ( ESM), na preporuku Vlade Severne Makedonije, imenovao je novi Upravni odbor kompanije, saopštio je ESM.

Za predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora akcionarskog društva ESM imenovan je Lazo Uzunčev, diplomirani inženjer mašinstva sa, kako se navodi, dugogodišnjim radnim iskustvom na rukovodećim pozicijama u privatnom sektoru.

Novi generalni direktor je Lazo Uzunčev

Osim Uzunčeva, imenovani su i ostali članovi Upravnog odbora. To su Redžep Asani, zamenik generalnog direktora, i članovi Đorđi Đorđijevski – direktor za pravne i opšte poslove, Zoran Konjanovski – direktor proizvodnje, Viktor Jovanovski – direktor komercijalnih poslova, Ivan Stojanovski – direktor finansijskih poslova i Vladimir Pejoski – direktor razvoja i investicija.

Uzunčev je na mestu generalnog direktora zamenio Vaska Stefanova, koji je na tu poziciju došao u aprilu 2023.

Izborom novih članova Upravnog odbora prioritet je energetska stabilnost zemlje kroz efikasno upravljanje, finansijsku konsolidaciju i jačanje kapaciteta kompanije na svim nivoima, saopštio je ESM.

U Severnoj Makedoniji je na izborima došlo do promene vlasti

Među ciljevima novog menadžmenta su, kako se dodaje, optimizacija troškova, realizacija razvojnih projekata sa ciljem da AD ESM postane konkurentna kompanija koja će zadovoljavati potrebe električne energije krajnjih potrošača, a pritom se profesionalno prilagođavati uslovima tržišta i strogim zahtevima zaštite životne sredine.

Da podsetimo, u Severnoj Makedoniji je na poslednjim izborima došlo do promene vlasti, pa je krajem juna izabrana nova Vlada.

Ministarka energetike, rudarstva i mineralnih sirovina u Vladi premijera Hristijana Mickoskog je Sanja Božinovska.

Posle izbora za ministarku ona je istakla da bi se hitno trebalo pozabaviti nedomaćinskim poslovanjem, prekomernim zapošljavanjem i korupcijom u državnoj elektroprivredi ESM i operatoru prenosnog sistema električne energije MEPSO.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Vetroelektrana iznad vetroelektrane najvisa turbina izgradnji rudniku uglja Nemackoj

Vetroelektrana iznad vetroelektrane – najviša turbina u izgradnji na bivšem rudniku uglja u Nemačkoj

26. avgust 2024. - Gicon gradi vetroturbinu s najvišim pilonom na svetu, i to između postojećih nižih vetrenjača u okviru hibridne elektrane na mestu bivšeg rudnika uglja

hrvatska hep ods solar distributivni sistem suncane elektrane

Hrvatska na distributivnom sistemu ima solar snage 642 MW

26. avgust 2024. - U Hrvatskoj je do kraja juna na distributivni sistem bilo priključeno više od 21.000 solarnih elektrana ukupne snage 642 MW

Srbija snabdevanje gasom Azerbejdzana na zimu zelene energije

Srbija ugovorila snabdevanje gasom iz Azerbejdžana na zimu; saradnja i na polju zelene energije

26. avgust 2024. - Srbija je osigurala isporuke gasa iz Azerbejdžana za predstojeću zimu. Dvoje ministara pokreću i saradnju u sektoru zelene energije.

srbija China Energy International Group skladistenje energije memorandum

Srbija i kineski CEIG potpisali memorandum o skladištenju energije

26. avgust 2024. - Vlada Srbije i China Energy International Group potpisale su memorandum o razumevanju koji se odnosi na stratešku saradnju u energetici