OIE

Nemačka kompanija GOPA konsultant ERS-a za vetropark Hrgud

gopa ers vetroelektrana hrgud ugovor

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

22.09.2021.

Komentari

0

Podeli

Nemačka kompanija GOPA Intec International energy Consultants biće konsultant Elektroprivrede Republike Srpske (ERS) za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji njene prve vetroelektrane Hrgud.

Delegacija Elektroprivrede Republike Srpske predvođena izvršnim direktorom za investicije i razvoj Jovicom Vlatkovićem potpisala je sa nemačkom firmom GOPA Intec International energy Consultants ugovor za PIK konsultanta za izradu projektne dokumentacije i nadzor na izgradnji vetroelektrane Hrgud, saopštio je ERS.

U narednom periodu sledi priprema tenderske dokumentacije za izgradnju prve vetroelektrane u Republici Srpskoj instalisane snage 48 MW i prosečne godišnje proizvodnje 126 GWh.

Kredit za projekat obezbedila je nemačka KfW banka krajem 2016.

Vrednost projekta je 64,3 miliona evra od čega je 60 miliona obezbedila nemačka KfW banka, a ostatak ERS. Kredit je odobren krajem 2016. godine.

Vetropark Hrgud je jedan od strateških projekata ERS-a uz hidroelektrane Dabar, Buk Bijela, Bistrica, kao i solarnu elektranu Trebinje 1. Kompanija planira da u narednom periodu izgradi elektrane na obnovljive izvore instalisane snage 1.000 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

22. septembar 2021. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

22. septembar 2021. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

22. septembar 2021. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

22. septembar 2021. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar