Životna sredina

Konkurs za cirkularnost u građevinarstvu za mlade inženjere i master studente

Konkurs cirkularnost gradjevinarstvu mlade inzenjere studente

Objavljeno

25.09.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

25.09.2020.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

PKS, Cirekon i SrbGBC organizuju edukaciju i praksu iz cirkularne ekonomije u građevinskom sektoru za mlade inženjere i master studente, a najbolje projektno rešenje će biti nagrađeno sa 1.200 evra.

Privredna komora Srbije – PKS, Centar za cirkularnu ekonomiju Cirekon i Savet zelene gradnje Srbije (SrbGBC) objavili su poziv u okviru međunarodnog projekta CE Beacons: Western Balkan Circular and Climate Innovation Beacons za besplatnu praktičnu obuku. Program je za mlade inženjere, urbaniste, pejzažne arhitekte, menadžere gradnje i upravljanja objektima i one koji pohađaju master studije arhitekture, građevine, mašinstva i elektrotehnike.

Poslednji dan za prijave je 30. septembar, a edukacija o cirkularnoj ekonomiji u građevinarstvu traje do 15. decembra. Prva onlajn radionica je zakazana za 8. oktobar.

Učesnici i učesnice imaju priliku da dopune znanje, upoznaju druge struke i osvoje 1.200 evra za najbolje projektno rešenje za retrofiting. Imaju zadatak da osmisle i primene principe cirkularne gradnje na zadatom objektu u Beogradu. Članovi pobedničkog tima dobijaju i godišnju članarinu u SrbGBC-u.

Prva onlajn radionica je zakazana za 8. oktobar, a prijave su moguće zaključno s 30. septembrom

Oni će moći da učestvuju u studiji izvodljivosti i osnivanju otvorenih centara za inovacije, cirkularnih svetionika..

Biće reči o građevinarstvu kao nosiocu naprednih koraka u pravcu održivosti gradova, ali i jednom od najvećih proizvođača otpada, a program vode stručnjaci. CE Beacons je dobio podršku EIT Climate-KIC-a, inicijative Evropske unije za inovacije u prilagođavanju klimatskim promenama.

U projektu učestvuju i Institut za klimu, životnu sredinu i energiju Wuppertal iz Nemačke, bugarski Cleantech, Privredna, industrijska i poljoprivredna komora iz Temišvara u Rumuniji i Centar za istraživanje i inovaciju Athena iz Grčke.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Ustavni sud Srbije odluku u korist Rio Tinta

Ustavni sud Srbije doneo odluku u korist Rio Tinta

25. septembar 2020. - Ustavni sud Srbije je proglasio ukidanje prostornog plana za projekat Jadar iz 2022. neustavnim i nezakonitim, presudivši tako u korist Rio Tinta

Demonstranti katanac ulaz Ustavni sud Srbije Rio Tintovog projekta Jadar

Demonstranti stavili katanac na ulaz u Ustavni sud Srbije zbog Rio Tintovog projekta Jadar

25. septembar 2020. - Ne damo Jadar i SEOS su održali protestni skup ispred Ustavnog suda protiv Rio Tintovog projekta rudnika litijuma i postrojenja za preradu

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

25. septembar 2020. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

Krivicne prijave protiv demonstranata Loznici protive projektu Jadar

Krivične prijave protiv demonstranata u Loznici koji se protive projektu Jadar

25. septembar 2020. - Policija je na protestu u Loznici protiv Rio Tintovog projekta rudnika litijuma i postrojenja za preradu privela sedam osoba i podnela krivične prijave