Životna sredina

Finance in Motion objavio izveštaj o investicijama u 2019 – Road to Impact

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

U 2019. godini Finance in Motion je savetovao fondove koji su omogućili odobravanje više od 70.000 novih zajmova malim preduzećima i domaćinstvima, i pomogli u smanjivanju emisija CO2 za više od 870.000 tona na godišnjem nivou, navodi se u izveštaju o investicijama u 2019. godini pod nazivom Road to Impact.

Na kraju 2019. Finance in Motion je savetovao fondove sa imovinom vrednom 2,5 milijardi evra, i učestvovao u aktiviranju rekordnih 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja sa niskim i srednjim dohotkom u pet regiona sveta.

Pokrenuta su rekordna ulaganja od 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja

Finance in Motion je, takođe, prošle godine pokrenuo i hiljaditi projekat tehničke pomoći kako bi ojačao ove investicione aktivnosti i povećao njihov uticaj.

Podrška, koju je Finance in Motion obezbedio omogućila je uštede energije od 3.423 GWh na godišnjem nivou i instaliranje elektrana na obnovljive izvore energije snage 948 MW, navodi se u izveštaju.

Road to Impact predstavlja strateški okvir kompanije Finance in Motion za postizanje društvenih, ekoloških i finansijskih rezultata, uz dodatak specifičnih dostignuća u 2019.

Izveštaj se, takođe, osvrće na razvoj kompanije od osnivanja 2009, uključujući i video intervju, koji su dali izvršni direktori Elvira Lefting i Florian Meister, naveo je u saopštenju Finance in Motion.

Lefting je rekla da ovaj izveštaj dolazi u vreme kada je svetu hitno potreban kapital za rešavanje globalnih izazova.

Zemlje sa niskim i srednjim dohotkom, kako je istakla, posebno su pogođene ekonomskim posledicama epidemije korona virusa.

Ona je navela da strateški investitori igraju važnu ulogu u obezbeđivanju sredstava za rešavanje potreba ovih zajednica.

Zato je uobičajeni osećaj zadovoljstva zbog objavljivanja godišnjeg izveštaja zamenila odlučnost da udvostručimo svoje napore kako bismo iskoristili moć finansiranja da pozitivno promenimo ljude i planetu, naglasila je Lefting.

Finance in Motion savetuje i Fond za zeleni razvoj (GGF).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

14. maj 2020. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

Uskoro poziv subvencije domacinstva energetsku efikasnost 137 gradova opstina Srbije

Uskoro poziv za subvencije za domaćinstva za energetsku efikasnost u 137 gradova i opština Srbije

14. maj 2020. - Odziv lokalnih samouprava na poziv za subvencije za mere povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima veći je nego prošle godine

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

14. maj 2020. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

14. maj 2020. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja