Životna sredina

Finance in Motion objavio izveštaj o investicijama u 2019 – Road to Impact

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

U 2019. godini Finance in Motion je savetovao fondove koji su omogućili odobravanje više od 70.000 novih zajmova malim preduzećima i domaćinstvima, i pomogli u smanjivanju emisija CO2 za više od 870.000 tona na godišnjem nivou, navodi se u izveštaju o investicijama u 2019. godini pod nazivom Road to Impact.

Na kraju 2019. Finance in Motion je savetovao fondove sa imovinom vrednom 2,5 milijardi evra, i učestvovao u aktiviranju rekordnih 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja sa niskim i srednjim dohotkom u pet regiona sveta.

Pokrenuta su rekordna ulaganja od 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja

Finance in Motion je, takođe, prošle godine pokrenuo i hiljaditi projekat tehničke pomoći kako bi ojačao ove investicione aktivnosti i povećao njihov uticaj.

Podrška, koju je Finance in Motion obezbedio omogućila je uštede energije od 3.423 GWh na godišnjem nivou i instaliranje elektrana na obnovljive izvore energije snage 948 MW, navodi se u izveštaju.

Road to Impact predstavlja strateški okvir kompanije Finance in Motion za postizanje društvenih, ekoloških i finansijskih rezultata, uz dodatak specifičnih dostignuća u 2019.

Izveštaj se, takođe, osvrće na razvoj kompanije od osnivanja 2009, uključujući i video intervju, koji su dali izvršni direktori Elvira Lefting i Florian Meister, naveo je u saopštenju Finance in Motion.

Lefting je rekla da ovaj izveštaj dolazi u vreme kada je svetu hitno potreban kapital za rešavanje globalnih izazova.

Zemlje sa niskim i srednjim dohotkom, kako je istakla, posebno su pogođene ekonomskim posledicama epidemije korona virusa.

Ona je navela da strateški investitori igraju važnu ulogu u obezbeđivanju sredstava za rešavanje potreba ovih zajednica.

Zato je uobičajeni osećaj zadovoljstva zbog objavljivanja godišnjeg izveštaja zamenila odlučnost da udvostručimo svoje napore kako bismo iskoristili moć finansiranja da pozitivno promenimo ljude i planetu, naglasila je Lefting.

Finance in Motion savetuje i Fond za zeleni razvoj (GGF).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategija niskougljenicnog razvoja srbije

Usvojena Strategija niskougljeničnog razvoja Republike Srbije za period od 2023. do 2030. sa projekcijama do 2050.

14. maj 2020. - Strategija predviđa da se Akcioni plan za njeno sprovođenje u periodu 2024- 2030. usvoji u roku od godinu dana

CAN Europe Zapadni Balkan nacionalni energetski i klimatski planovi

CAN Europe: Zapadni Balkan uradio malo ili ništa u pripremi nacionalnih energetskih i klimatskih planova

14. maj 2020. - Članice Energetske zajednice imaju manje od mesec dana do isteka roka da dostave nacrte NEKP-ova Sekretarijatu Energetske zajednice

Abazovic Crna Gora 2030 energetski nezavisna

Abazović obećao da će Crna Gora 2030. postati energetski nezavisna

14. maj 2020. - Odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da njegova koalicija zalaže za to da Crna Gora 2030. postane energetski nezavisna.

Ovih 18 energetskih kompanija su među 50 najinovativnijih kompanija na svetu

Ovih 18 energetskih kompanija je među 50 najinovativnijih na svetu

14. maj 2020. - Svedoci smo četvrte tehnološke revolucije – inovacije nikada nisu bile važnije. BCG je objavio listu 50 najinovativnijih kompanija na svetu.