Životna sredina

Finance in Motion objavio izveštaj o investicijama u 2019 – Road to Impact

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

U 2019. godini Finance in Motion je savetovao fondove koji su omogućili odobravanje više od 70.000 novih zajmova malim preduzećima i domaćinstvima, i pomogli u smanjivanju emisija CO2 za više od 870.000 tona na godišnjem nivou, navodi se u izveštaju o investicijama u 2019. godini pod nazivom Road to Impact.

Na kraju 2019. Finance in Motion je savetovao fondove sa imovinom vrednom 2,5 milijardi evra, i učestvovao u aktiviranju rekordnih 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja sa niskim i srednjim dohotkom u pet regiona sveta.

Pokrenuta su rekordna ulaganja od 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja

Finance in Motion je, takođe, prošle godine pokrenuo i hiljaditi projekat tehničke pomoći kako bi ojačao ove investicione aktivnosti i povećao njihov uticaj.

Podrška, koju je Finance in Motion obezbedio omogućila je uštede energije od 3.423 GWh na godišnjem nivou i instaliranje elektrana na obnovljive izvore energije snage 948 MW, navodi se u izveštaju.

Road to Impact predstavlja strateški okvir kompanije Finance in Motion za postizanje društvenih, ekoloških i finansijskih rezultata, uz dodatak specifičnih dostignuća u 2019.

Izveštaj se, takođe, osvrće na razvoj kompanije od osnivanja 2009, uključujući i video intervju, koji su dali izvršni direktori Elvira Lefting i Florian Meister, naveo je u saopštenju Finance in Motion.

Lefting je rekla da ovaj izveštaj dolazi u vreme kada je svetu hitno potreban kapital za rešavanje globalnih izazova.

Zemlje sa niskim i srednjim dohotkom, kako je istakla, posebno su pogođene ekonomskim posledicama epidemije korona virusa.

Ona je navela da strateški investitori igraju važnu ulogu u obezbeđivanju sredstava za rešavanje potreba ovih zajednica.

Zato je uobičajeni osećaj zadovoljstva zbog objavljivanja godišnjeg izveštaja zamenila odlučnost da udvostručimo svoje napore kako bismo iskoristili moć finansiranja da pozitivno promenimo ljude i planetu, naglasila je Lefting.

Finance in Motion savetuje i Fond za zeleni razvoj (GGF).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana