Životna sredina

Finance in Motion objavio izveštaj o investicijama u 2019 – Road to Impact

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.05.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

U 2019. godini Finance in Motion je savetovao fondove koji su omogućili odobravanje više od 70.000 novih zajmova malim preduzećima i domaćinstvima, i pomogli u smanjivanju emisija CO2 za više od 870.000 tona na godišnjem nivou, navodi se u izveštaju o investicijama u 2019. godini pod nazivom Road to Impact.

Na kraju 2019. Finance in Motion je savetovao fondove sa imovinom vrednom 2,5 milijardi evra, i učestvovao u aktiviranju rekordnih 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja sa niskim i srednjim dohotkom u pet regiona sveta.

Pokrenuta su rekordna ulaganja od 4,5 milijardi evra za održivi razvoj u više od 30 zemalja

Finance in Motion je, takođe, prošle godine pokrenuo i hiljaditi projekat tehničke pomoći kako bi ojačao ove investicione aktivnosti i povećao njihov uticaj.

Podrška, koju je Finance in Motion obezbedio omogućila je uštede energije od 3.423 GWh na godišnjem nivou i instaliranje elektrana na obnovljive izvore energije snage 948 MW, navodi se u izveštaju.

Road to Impact predstavlja strateški okvir kompanije Finance in Motion za postizanje društvenih, ekoloških i finansijskih rezultata, uz dodatak specifičnih dostignuća u 2019.

Izveštaj se, takođe, osvrće na razvoj kompanije od osnivanja 2009, uključujući i video intervju, koji su dali izvršni direktori Elvira Lefting i Florian Meister, naveo je u saopštenju Finance in Motion.

Lefting je rekla da ovaj izveštaj dolazi u vreme kada je svetu hitno potreban kapital za rešavanje globalnih izazova.

Zemlje sa niskim i srednjim dohotkom, kako je istakla, posebno su pogođene ekonomskim posledicama epidemije korona virusa.

Ona je navela da strateški investitori igraju važnu ulogu u obezbeđivanju sredstava za rešavanje potreba ovih zajednica.

Zato je uobičajeni osećaj zadovoljstva zbog objavljivanja godišnjeg izveštaja zamenila odlučnost da udvostručimo svoje napore kako bismo iskoristili moć finansiranja da pozitivno promenimo ljude i planetu, naglasila je Lefting.

Finance in Motion savetuje i Fond za zeleni razvoj (GGF).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

18 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu

Energetsko trziste Zapadnog Balkana integrise energetske tranzicije finansiranja

Energetsko tržište Zapadnog Balkana treba da se integriše radi lakše energetske tranzicije, finansiranja

14 јануара 2022 - Zajednički pristup zapadnobalkanskih zemalja olakšaće finansiranje zelene energije i napuštanje uglja, no izvori sredstava su još nedovoljni

najcitaniji tekstovi 2021 balkan green energy news

Najčitaniji tekstovi na portalu Balkan Green Energy News u 2021.

31 децембра 2021 - Čitaoce portala Balkan Green Energy News su 2021. godine najviše zanimali energetska efikasnost, prozjumeri i litijum

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

Srbija otvorila klaster 4 u pregovorima o pristupanju EU

14 децембра 2021 - Srbija je u pregovorima o pristupanju EU otvorila klaster 4 – zelenu agendu i održivu povezanost, koji se sastoji od četiri poglavlja