Električna energija

Christian Zinglersen novi direktor EU agencije ACER

ACER-Christian-Zinglersen

Slika: CEER

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Christian Zinglersen novi je direktor Agencije za saradnju energetskih regulatora (ACER). Na tu poziciju imenovao ga je Administrativni odbor ove agencije Evropske unije.

Imenovanje je, kako je saopštio ACER, usledilo nakon pozitivnog mišljenja Odbora regulatora. Mandat mu počinje 1. januara 2020. godine i traje pet godina, uz mogućnost da bude još jednom reizabran.

Sadašnji direktor je Alberto Pototschnig, koji je, kako se navodi, kao prvi direktor Agencije imao ključnu ulogu u njenom uspostavljanju i vođenju u poslednjih devet godina i u ostvarivanju njenog sve šireg mandata.

Zahvaljujući njegovom pionirskom radu i vođstvu, kao i ključnom doprinosu 28 nacionalnih regulatora, uspeh Agencije je postao poznat široj javnosti, saopštio je ACER.

Zinglersen je trenutno šef globalnog Ministarskog sekretarijata za čistu energiju u okviru Međunarodne agencije za energiju (IEA) u Parizu

Zinglersen je trenutno prvi šef globalnog Ministarskog sekretarijata za čistu energiju u okviru Međunarodne agencije za energiju (IEA) u Parizu. Pre toga bio je zamenik sekretara u danskom Ministarstvu energetike, gde je bio član Izvršnog odbora ministarstva, odgovoran za portfelj energetske politike.

Bio je predstavnik danske vlade i potpredsednik Upravnog odbora IEA, i učestvovao kao danski predstavnik na sastancima Generalnog direktorata o energetskoj politici u okviru EU. Pre toga, bio je šef tima danske vlade za globalne pregovore o klimi.

Bio je šef tima danske vlade za globalne pregovore o klimi

Zinglersen je karijeru započeo u danskom Ministarstvu za spoljne poslove gde se fokusirao na politiku i pravo EU, nakon čega je bio član Stalnog predstavništva Danske pri EU u Briselu. Nekoliko godina je predavao pravo EU na Univerzitetu u Kopenhagenu, gde je dobio i zvanje mastera prava.

Primenom novog Paketa za čistu energiju ACER će igrati još značajniju ulogu u regulisanju evropske energetike

Povodom njegovog imenovanja Clara Poletti, predsedavajuća Odbora regulatora, rekla je da će primenom novog Paketa za čistu energiju ACER će igrati još značajniju ulogu u regulisanju evropske energetike.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

1. oktobar 2019. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

1. oktobar 2019. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

1. oktobar 2019. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

1. oktobar 2019. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović