Električna energija

Christian Zinglersen novi direktor EU agencije ACER

ACER-Christian-Zinglersen

Slika: CEER

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Christian Zinglersen novi je direktor Agencije za saradnju energetskih regulatora (ACER). Na tu poziciju imenovao ga je Administrativni odbor ove agencije Evropske unije.

Imenovanje je, kako je saopštio ACER, usledilo nakon pozitivnog mišljenja Odbora regulatora. Mandat mu počinje 1. januara 2020. godine i traje pet godina, uz mogućnost da bude još jednom reizabran.

Sadašnji direktor je Alberto Pototschnig, koji je, kako se navodi, kao prvi direktor Agencije imao ključnu ulogu u njenom uspostavljanju i vođenju u poslednjih devet godina i u ostvarivanju njenog sve šireg mandata.

Zahvaljujući njegovom pionirskom radu i vođstvu, kao i ključnom doprinosu 28 nacionalnih regulatora, uspeh Agencije je postao poznat široj javnosti, saopštio je ACER.

Zinglersen je trenutno šef globalnog Ministarskog sekretarijata za čistu energiju u okviru Međunarodne agencije za energiju (IEA) u Parizu

Zinglersen je trenutno prvi šef globalnog Ministarskog sekretarijata za čistu energiju u okviru Međunarodne agencije za energiju (IEA) u Parizu. Pre toga bio je zamenik sekretara u danskom Ministarstvu energetike, gde je bio član Izvršnog odbora ministarstva, odgovoran za portfelj energetske politike.

Bio je predstavnik danske vlade i potpredsednik Upravnog odbora IEA, i učestvovao kao danski predstavnik na sastancima Generalnog direktorata o energetskoj politici u okviru EU. Pre toga, bio je šef tima danske vlade za globalne pregovore o klimi.

Bio je šef tima danske vlade za globalne pregovore o klimi

Zinglersen je karijeru započeo u danskom Ministarstvu za spoljne poslove gde se fokusirao na politiku i pravo EU, nakon čega je bio član Stalnog predstavništva Danske pri EU u Briselu. Nekoliko godina je predavao pravo EU na Univerzitetu u Kopenhagenu, gde je dobio i zvanje mastera prava.

Primenom novog Paketa za čistu energiju ACER će igrati još značajniju ulogu u regulisanju evropske energetike

Povodom njegovog imenovanja Clara Poletti, predsedavajuća Odbora regulatora, rekla je da će primenom novog Paketa za čistu energiju ACER će igrati još značajniju ulogu u regulisanju evropske energetike.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

BEF2024-GlavniVizual-840x430-SRP

Beogradski energetski forum 2024 – lideri energetske tranzicije okupljaju se 13-14. maja u Beogradu

1. oktobar 2019. - Beogradski energetski forum 2024 biće domaćin 13. i 14. maja liderima održive energetske tranzicije u...

seepex industrija na trzistu privreda cena struje

SEEPEX: Vreme je da privreda samostalno izađe na tržište električne energije

1. oktobar 2019. - Firma će to omogućiti više koristi, među kojima je i dugoročna predvidljivost cena, poruka je sa radionice koju su organizovali SEEPEX i PKS

IFC kredit najvece kogenerativno postrojenje biomasu Srbiji

IFC odobrio kredit za najveće kogenerativno postrojenje na biomasu u Srbiji

1. oktobar 2019. - IFC je omogućio proizvođaču papira Drenik ND da ugovori pozajmice od ukupno 106 miliona evra, iz kojeg će finansirati izgradnju CHP pogona

EBRD uvecava investicije dekarbonizaciju Zapadnom Balkanu

EBRD uvećava investicije u dekarbonizaciju na Zapadnom Balkanu

1. oktobar 2019. - EBRD namerava da proširi svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu, ali upozorava da je za privatne investicije potrebno sprovesti reforme