Električna energija

Christian Zinglersen novi direktor EU agencije ACER

ACER-Christian-Zinglersen

Slika: CEER

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Christian Zinglersen novi je direktor Agencije za saradnju energetskih regulatora (ACER). Na tu poziciju imenovao ga je Administrativni odbor ove agencije Evropske unije.

Imenovanje je, kako je saopštio ACER, usledilo nakon pozitivnog mišljenja Odbora regulatora. Mandat mu počinje 1. januara 2020. godine i traje pet godina, uz mogućnost da bude još jednom reizabran.

Sadašnji direktor je Alberto Pototschnig, koji je, kako se navodi, kao prvi direktor Agencije imao ključnu ulogu u njenom uspostavljanju i vođenju u poslednjih devet godina i u ostvarivanju njenog sve šireg mandata.

Zahvaljujući njegovom pionirskom radu i vođstvu, kao i ključnom doprinosu 28 nacionalnih regulatora, uspeh Agencije je postao poznat široj javnosti, saopštio je ACER.

Zinglersen je trenutno šef globalnog Ministarskog sekretarijata za čistu energiju u okviru Međunarodne agencije za energiju (IEA) u Parizu

Zinglersen je trenutno prvi šef globalnog Ministarskog sekretarijata za čistu energiju u okviru Međunarodne agencije za energiju (IEA) u Parizu. Pre toga bio je zamenik sekretara u danskom Ministarstvu energetike, gde je bio član Izvršnog odbora ministarstva, odgovoran za portfelj energetske politike.

Bio je predstavnik danske vlade i potpredsednik Upravnog odbora IEA, i učestvovao kao danski predstavnik na sastancima Generalnog direktorata o energetskoj politici u okviru EU. Pre toga, bio je šef tima danske vlade za globalne pregovore o klimi.

Bio je šef tima danske vlade za globalne pregovore o klimi

Zinglersen je karijeru započeo u danskom Ministarstvu za spoljne poslove gde se fokusirao na politiku i pravo EU, nakon čega je bio član Stalnog predstavništva Danske pri EU u Briselu. Nekoliko godina je predavao pravo EU na Univerzitetu u Kopenhagenu, gde je dobio i zvanje mastera prava.

Primenom novog Paketa za čistu energiju ACER će igrati još značajniju ulogu u regulisanju evropske energetike

Povodom njegovog imenovanja Clara Poletti, predsedavajuća Odbora regulatora, rekla je da će primenom novog Paketa za čistu energiju ACER će igrati još značajniju ulogu u regulisanju evropske energetike.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

1. oktobar 2019. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

1. oktobar 2019. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

1. oktobar 2019. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

1. oktobar 2019. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.