Električna energija

Sajmovi energetike, ekologije i vanrednih situacija: Nova energija – Pametni gradovi

Sajam energetike, ekologije i vanrednih situacija Nova energija - Pametni gradovi

Slika: Beogradski sajam

Objavljeno

26.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

26.06.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Beogradski sajam će i ove godine u isto vreme, od 3. do 5. oktobra, organizovati 14. Međunarodni sajam energetike – Energetika 2018, 15. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair i 41. Međunarodni sajam vanrednih situacija 112 EXPO, koji će početi dan ranije.

Iskustvo Beogradskog sajma govori, kako ističu u ovoj firmi, da je neizbežan epilog ovih sajmova jači sinergijski efekat od očekivanog, što se ne događa često u sajamskoj industriji.

Energija, energetska efikasnost, ekologija, životna sredina, upravljanje otpadom i reciklažna delatnost, upravljanje pametnim gradovima, realnim i potencijalnim vanrednim situacijama i ostalim vitalnim urbanim servisima (bezbednošću, saobraćajem, parkingom, transportom, e-servisima) –  tematski su okviri manifestacije opisane zajedničkim funkcionalnim sloganom „Nova energija – Pametni gradovi“.

Beogradski sajam očekuje više od 150 izlagača i kompanija, oko 7.000 posetilaca iz dvadesetak zemalja, oko 2.000 registrovanih poslovnih posetilaca na B2B portalu, oko 50 sati međunarodnog konferencijskog programa u sajamskom konferencijskom centru, te oko 1.500 učesnika u tim programima.

Svi poslovni posetioci imaće i ovog puta mogućnost on-line B2B komunikacije i zakazivanja B2B poslovnih sastanaka, te on-line preuzimanja akreditiva za prisustvovanje i učešće u sajamskim programima, a sve preko internet stranice Beogradskog sajma namenjene ovoj manifestaciji.

Energetika 2018, podsećaju na Beogradskom sajmu, je najveći i najrespektabilniji godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva.

Prošlogodišnji sajam otvorila je državna sekretaraka u Ministarstvu rudarstva i energetike Mirjana Filipović.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

26. jun 2018. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

26. jun 2018. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

26. jun 2018. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

26. jun 2018. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović