Električna energija

Agencija za energetiku dobila novog predsednika i članove Saveta

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

26.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Narodna skupština izabrala je novog predsednika i članove Saveta Agencije za energetiku (AERS), jer je starom rukovodstvu istekao mandat.

Funkciju predsednika Saveta obavljaće Dejan Popović, a članovi su Aca Marković, Dejana Stefanović-Kostić, Negica Rajkov i Goran Petković, koji je ponovo izabran.

Funkcioneri najvažnijeg regulatornog tela za energetiku u Srbiju prethodno su odabrani na javnom konkursu, koji je u julu prošle godine raspisalo Ministarstvo energetike i rudarstva.

Popović je izabran na sedam godina, Marković i Stefanović-Kostić na šest, a Rajkov i Petković na mandat od pet godina.

Dejan Popović, diplomirani inženjer rudarstva, bio je državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine i direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica, gde je proveo najveći deo svoje radne karijere.

Prof. dr Aca Marković je diplomirani elektrotehnički inženjer, Dejana Stefanović-Kostić je diplomirani ekonomista, Negica Rajkov je diplomirani inženjer elektrotehnike, a Goran Petković diplomirani pravnik.

Predsednik Saveta Agencije za energetiku dosad je bio Ljubo Maćić, a članovi Ljiljana Hadžibabić, Predrag Makar i Dejan Stojanović.

Komentara: (1)
Marko / 14.09.2021.

Jadna Srbija gde je obican prevarant Markovic postao najveci strucnjak za elektroenergetiku.Posle elektrotehhnickog fakulteta magistrirao i doktorirao na ekonomskom i to u Subotici kao clan SPS.Pre toga bio dispecer u centru EPS.Nikad nista nije radio u struci a ekonomija mu je do kolena.Jadna Srbijo.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dvostruko vece subvencije ove godine energetsku sanaciju domacinstava Beogradu

Dvostruko veće subvencije ove godine za energetsku sanaciju domaćinstava u Beogradu

26. mart 2018. - Ministarka Dubravka Đedović Handanović uručila je ugovore gradskim opštinama o sredstvima za energetsku sanaciju za domaćinstva

statkraft neoen hrvatska Arnaud Bellange Christophe Desplats-Redier

Statkraft preuzeo projekte firme Neoen u Hrvatskoj

26. mart 2018. - Kako je za Balkan Green Energy News rekao Arno Belanže, direktor norveške kompanije za Hrvatsku i Francusku, reč je o desetak projekata

Srbija subvencionise energetsku sanaciju domacinstava u skoro svim opstinama i gradovima

Srbija subvencioniše energetsku sanaciju domaćinstava u skoro svim opštinama i gradovima

26. mart 2018. - Još 12.000 domaćinstava u 137 gradova i opština uključujući tri na KiM moći će da dobije subvencije za energetsku efikasnost

Energetski intenzivna industrija u Srbiji se sprema za CBAM – za primenu rešenja za dekarbonizaciju traži podršku države

26. mart 2018. - Privreda Srbije se ne boji dekarbonizacije i CBAM-a, ali je zabrinuta da država ne prepoznaje šta je sve potrebno da olakša poziciju pogođenim industrijama, poručili su na Beogradskom energetskom forumu veliki industrijski proizvođači