OIE

EPS objavio tender za rehabilitaciju sedam malih hidroelektrana

Photo: EPS

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije (EPS) pozvala je ponuđače da predaju zapečaćene ponude za posao rehabilitacije sedam malih hidroelektrana u Srbiji.

Elektrane koje će se rehabilitovati su MHE Raška kod Novog Pazara, MHE Radaljska Banja kod Malog Zvornika, MHE Seljašnica kod Prijepolja, MHE Kratovska Reka kod Priboja, MHE Pod Gradom i MHE Turica blizu Užica i MHE Moravica kod Ivanjice.

Radovi na svakoj MHE uključuju rušenje ili demontažu postojećih struktura, zemljane radove, betoniranje, zidanje i izolacione radove, metalne i aluminijumske radove, fasaderske radove, molerske radove, postavljanje panela i instalaciju vodovoda i kanalizacije. Očekivana dužina trajanja radova je 40 nedelja.

Ponude moraju biti dostavljene najkasnije do 30. marta 2017. godine, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača. Ponude moraju biti napisane na engleskom jeziku.

Rekonstrukcija će biti finansirana iz kredita koji daje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EPS je dobio zajam vredan 37 miliona evra za rekonstrukciju ukupno 15 malih hidroelektrana.

Elektroprivreda Srbije (EPS) će do 2025. godine uložiti oko pola milijarde evra u modernizaciju hidroelektrana, i nema planove da se bavi masovnom gradnjom MHE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

hrvatska vodonik studija plana razvoja i primjene hrvatske strategije za vodik

U Hrvatskoj se sprovode 32 projekta za zeleni vodonik

9. februar 2017. - Hrvatska, kako se navodi u Studiji plana razvoja i primene Hrvatske strategije za vodik do 2050, ima dobre preduslove za uspostavljanje proizvodnje i korišćenja obnovljivog vodonika

Schletter Group siri Jugoistocnoj Evropi pridruzivanjem kompaniji Enstall

Schletter Group se širi u Jugoistočnoj Evropi, osnažen pridruživanjem kompaniji Enstall

9. februar 2017. - Enstall preuzima provajdera sistema za montažu solarnih panela Schletter Group, sa sedištem u Kirhdorfu u Bavarskoj

ephzhb solar hodovo javna nabavka

EPHZHB traži izvođača za gradnju prve faze solarne elektrane u Hodovu

9. februar 2017. - Lokacija na kojoj će biti izgrađena solarna elektrana u vlasništvu najmanje od tri državne elektroprivrede u BiH je poslovna zona Hodovo

Liderka odrzive energetike 2024

Izbor za Liderku održive energetike za 2024. godinu – prijave do 10. septembra

9. februar 2017. - WISE Srbija mreža žena u održivoj energetici pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ objavljuje konkurs za izbor Liderke održive energetike za 2024. godinu