OIE

EPS objavio tender za rehabilitaciju sedam malih hidroelektrana

Photo: EPS

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije (EPS) pozvala je ponuđače da predaju zapečaćene ponude za posao rehabilitacije sedam malih hidroelektrana u Srbiji.

Elektrane koje će se rehabilitovati su MHE Raška kod Novog Pazara, MHE Radaljska Banja kod Malog Zvornika, MHE Seljašnica kod Prijepolja, MHE Kratovska Reka kod Priboja, MHE Pod Gradom i MHE Turica blizu Užica i MHE Moravica kod Ivanjice.

Radovi na svakoj MHE uključuju rušenje ili demontažu postojećih struktura, zemljane radove, betoniranje, zidanje i izolacione radove, metalne i aluminijumske radove, fasaderske radove, molerske radove, postavljanje panela i instalaciju vodovoda i kanalizacije. Očekivana dužina trajanja radova je 40 nedelja.

Ponude moraju biti dostavljene najkasnije do 30. marta 2017. godine, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača. Ponude moraju biti napisane na engleskom jeziku.

Rekonstrukcija će biti finansirana iz kredita koji daje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EPS je dobio zajam vredan 37 miliona evra za rekonstrukciju ukupno 15 malih hidroelektrana.

Elektroprivreda Srbije (EPS) će do 2025. godine uložiti oko pola milijarde evra u modernizaciju hidroelektrana, i nema planove da se bavi masovnom gradnjom MHE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

iberdrola-solarna-elektrana

U Španiji puštena u rad najveća solarna elektrana u Evropi

12 августа 2022 - Elektrana kompanije Iberdrola na zapadu Španije ima 1,5 miliona solarnih panela i kapacitet od 590 MW

Solarni-Paneli

Solarni paneli u američkim školama povećali plate nastavnicima

10 августа 2022 - Solarni paneli postavljeni su u hiljadama škola širom Amerike, a broj obrazovnih institucija koje usvajaju ovaj model je sve veći

Hidroelektrane-Srbiji-Evropi-smanje-elektricne-energije

Hidroelektrane u Srbiji i Evropi prinuđene da smanje proizvodnju električne energije

10 августа 2022 - Dotok vode do hidroelektrana u Srbiji je prepolovljen, što povećava potrebu za uvozom struje, ali je i širom Evrope slična situacija

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski