OIE

EPS objavio tender za rehabilitaciju sedam malih hidroelektrana

Photo: EPS

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Srbije (EPS) pozvala je ponuđače da predaju zapečaćene ponude za posao rehabilitacije sedam malih hidroelektrana u Srbiji.

Elektrane koje će se rehabilitovati su MHE Raška kod Novog Pazara, MHE Radaljska Banja kod Malog Zvornika, MHE Seljašnica kod Prijepolja, MHE Kratovska Reka kod Priboja, MHE Pod Gradom i MHE Turica blizu Užica i MHE Moravica kod Ivanjice.

Radovi na svakoj MHE uključuju rušenje ili demontažu postojećih struktura, zemljane radove, betoniranje, zidanje i izolacione radove, metalne i aluminijumske radove, fasaderske radove, molerske radove, postavljanje panela i instalaciju vodovoda i kanalizacije. Očekivana dužina trajanja radova je 40 nedelja.

Ponude moraju biti dostavljene najkasnije do 30. marta 2017. godine, kada će biti otvorene u prisustvu predstavnika ponuđača. Ponude moraju biti napisane na engleskom jeziku.

Rekonstrukcija će biti finansirana iz kredita koji daje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EPS je dobio zajam vredan 37 miliona evra za rekonstrukciju ukupno 15 malih hidroelektrana.

Elektroprivreda Srbije (EPS) će do 2025. godine uložiti oko pola milijarde evra u modernizaciju hidroelektrana, i nema planove da se bavi masovnom gradnjom MHE.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija pripremila uredbu kako bi odobrovoljila lokalne zajednice da prihvate gradnju vetroparkova

Slovenija pripremila uredbu da odobrovolji lokalne zajednice da prihvate gradnju vetroparkova

26 јануара 2022 - Svrha ovakvog rešenja je da se poveća društvena prihvatljivost vetroparkova i smanji uticaj pokreta "ne u mom dvorištu"

Energetska zajednica regionalni sistem garancije porekla struje

Energetska zajednica pravi regionalni sistem za garancije porekla struje

26 јануара 2022 - Sekretarijat Energetske zajednice je pokrenuo projekat za uvođenje integrisanog elektronskog sistema za garancije porekla kupljene struje

Albanija udesetostruciti kapacitet vetra, solara 2023

Albanija će udesetostručiti kapacitet iz vetra, solara do kraja 2023. godine

25 јануара 2022 - Operator prenosnog sistema Albanije OST veruje da će 2023. kapacitet solarnih i vetroelektrana vezanih na mrežu dostići 220,4 megavata

INA angazovala Koncar za gradnju dve solarne elektrane

Naftna kompanija INA gradi najveću solarnu elektranu u Hrvatskoj

21 јануара 2022 - INA je saopštila da Virje, sa snagom od 9 megavata, postaje najveća solarna elektrana u izgradnji u Hrvatskoj