Električna energija

Zoran Đorđievski postao upravnik severnomakedonskog operatora tržišta, berze električne energije

Zoran Gjorgjievski Zoran dordievski upravnik severnomakedonskog operatora berze MEMO

Foto: MEMO/LinkedIn

Objavljeno

08.08.2024.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

08.08.2024.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Šef odeljenja za organizovano tržište električne energije u severnomakedonskom Nacionalnom operatoru tržišta električne energije MEMO Zoran Đorđievski zamenio je Simona Šutinoskog na mestu upravnika. Ta institucija upravlja novom berzom struje, koja je takođe nazvana MEMO.

Novo rukovodstvo Nacionalnog operatora tržišta električne energije – MEMO – u Severnoj Makedoniji ima zadatak da nastavi rad na spajanju (uparivanju) tržišta sa Grčkom ili Bugarskom. Upravnik Zoran Đorđievski (na fotografiji levo) preuzeo je upravo tu dužnost od Simona Šutinoskog.

Sada već bivši upravnik poželeo je svom nasledniku uspeh i da sprovede nadolazeće projekte za modernizaciju ovog tela. Ono pritom upravlja berzom električne energije Severne Makedonije, takođe poznatom kao MEMO. Počela je s radom prošle godine, uvođenjem tržišta za dan unapred.

Đorđievski se obavezao da radi časno i posvećeno na razvoju svih segmenata tržišta električne energije u zemlji.

Šutinoski je na njegovoj poziciji bio od 2019, kada je MEMO osnovan. Pre toga, od 2017, takođe je bio šef operatora tržišta električne energije, ali je ta institucija poslovala u okviru operatora sistema prenosa MEPSO.

Novi upravnik je u operatora tržišta električne energije došao 2014. godine. Kada je osnovan MEMO, postao je šef njegovog odeljenja za organizovano tržište.

Inače, Severna Makedonija, Grčka, Albanija i Kosovo* potpisali su u novembru memorandume o razumevanju o spajanju svojih tržišta električne energije za dan unapred. Projekat su pokrenule Sjedinjene Države.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Drugi grcki LNG terminal pocinje s radom 1 oktobra

Drugi grčki LNG terminal počinje s radom 1. oktobra

8. avgust 2024. - Nakon polugodišnjeg kašnjenja, LNG terminal Alexandroupolis u Grčkoj je spreman da 1. oktobra bude pušten u rad

ephzhb solar hodovo javna nabavka

EPHZHB traži izvođača za gradnju prve faze solarne elektrane u Hodovu

8. avgust 2024. - Lokacija na kojoj će biti izgrađena solarna elektrana u vlasništvu najmanje od tri državne elektroprivrede u BiH je poslovna zona Hodovo

Kod Livna izgradnja vetroparka Siroka draga 125 4 MW

Kod Livna počinje izgradnja vetroparka Široka draga od 125,4 MW

8. avgust 2024. - Imres Smart Greenergy je potpisao ugovor sa izvođačem za svoj projekat vetroelektrane Široka draga u Hercegovini

crna gora gasovod lng terminal sahmanovic

Šahmanović: Gasovod IAP i LNG terminal su strateški projekti za Crnu Goru

8. avgust 2024. - Izgradnja terminala za tečni prirodni gas i Jadransko-jonskog gasovoda su strateški projekti, poručio je ministar Admir Šahmanović