OIE

Windey isporučuje vetroturbine za projekte Fintel Energije u Srbiji

fintel-energija-windey-vetroturbine-vetroelektrane

Foto: Fintel Energija

Objavljeno

18.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2023.

Država

Komentari

0

Podeli

Kineska firma Windey izabrana je za dobavljača vetroturbina za vetroelektrane ukupnog kapaciteta 110 MW koje gradi kompanija Fintel Energija A.D. u Srbiji.

Firma Zhejiang Windey će isporučiti vetroturbine za projekte Košava 2, Kula 2, Kula 3, Kula 4 i Ram. Ugovorena je isporuka ukupno 28 vetroturbina, kao i usluge servisiranja i održavanja u periodu od 10 godina, saopštila je Fintel Energija.

Inače, Fintel Energija u Srbiji ima vetrolektrane Kula (9.9 MW), La Piccolina (6.6 MW) i Košava 1 (69 MW). U maju prošle godine, kompanija je počela da gradi vetropark Kula 2.

Windey će osnovati lokalnu firmu za usluge sa sedištem u Beogradu

Kako se navodi u saopštenju, ugovor sa firmom Windey je još jedan korak u izgradnji vetroparkova. Ugovor uključuje nabavku i montažu 19 turbina VD 164 od 3,6 MW, tri turbine VD164 od 3,3 MW i šest turbina VD172 od 5,0 MW, kao i desetogodišnji ugovor o servisiranju i održavanju vetroelektrana od trenutka montaže.

U svrhe održavaja i servisiranja, kineska firma će osnovati lokalnu uslužnu organizaciju sa sedištem u Beogradu.

„Veoma smo ponosni što možemo da predstavimo kompaniju Windey kao našeg izabranog dobavljača turbina, što predstavlja prekretnicu u projektima približavajući ih komercijalnom poslovanju. Ova činjenica naglašava našu sposobnost da izgradimo vrednost u našem portofoliju projekata, tako što ćemo ih unaprediti kroz zrelije faze i veće procene“, izjavio je Tiziano Govannetti, izvršni direktor kompanije Fintel Energija.

Kai Wang, regionalni direktor sektora za poslovanje u inostranstvu firme Windey, kazao je da ta kompanija ima za cilj da bude lider u ovom regionu. “Ostajemo posvećeni tome da doprinesemo cilju Srbije u pogledu čiste energije u bliskom partnerstvu sa Fintel Energijom,” rekao je on.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

evropa baterije skladistenje energije rekord

Baterije za skladištenje energije iz solara duplirane treću godinu zaredom

18. januar 2023. - Evropska unija instalirala je 17,2 GWh novih  baterijskih sistema za skladištenje energije (eng. BESS) iz solarnih elektrana u 2023.

severna makedonija premijer hristijan mickoski mef

Mickoski: Novi veliki vetropark davaće petinu proizvodnje struje u zemlji

18. januar 2023. - Mandatar za sastav nove Vlade Hristijan Mickoski izjavio je da će energetska tranzicija biti skup i dug proces

Đorđa Meloni: postavljanje solarnih panela ugrožava proizvodnju hrane u Italiji

Đorđa Meloni: Postavljanje solarnih panela ugrožava proizvodnju hrane u Italiji

18. januar 2023. - Vlada Italije je donela uredbu kojom se zabranjuje postavljanje solarnih panela na poljoprivrednom zemljištu

GGF vetropark Bogoslovec model investiranje zelenu energiju Balkanu

GGF-ov vetropark Bogoslovec je model za investiranje u zelenu energiju na Balkanu

18. januar 2023. - BNB kompani i Fond za zeleni razvoj (GGF) su proslavili otvaranje svoje vetroelektrane Bogoslovec