Električna energija

Vučić: Moraćemo da uložimo do 33 milijarde evra u energetsku infrastrukturu

Vučić: Moraćemo da uložimo do 33 milijarde evra u energetsku infrastrukturu

Foto: Balkan Green Energy News

Objavljeno

18.11.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.11.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio značajana ulaganja u energetsku infrastrukturu. Kako je istakao, u narednom periodu Srbiji će za neophodne reforme u energetskom sektoru biti potrebno do 33 milijarde evra investicija.

„Moraćemo da promenimo svoje navike i sprovedemo reforme, da radimo na drugi način. Moramo to što pre da uradimo inače ćemo se suočiti sa pravom katastrofom. Reč je o negde oko 16-17 milijardi evra do 32-33 milijarde evra koje moramo da uložimo u energetsku infrastrukturu”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić: Moramo to što pre da uradimo inače ćemo se suočiti sa pravom katastrofom

On je ovu neophodnu potrebu za ulaganjima najavio na poslovnoj konferenciji Norveška – Zapadni Balkan: mogućnosti za ulaganja u energiju iz obnovljivih izvora na Zapadnom Balkanu (Norway – Western Balkans Business Conference: Investment Opportunities in the Western Balkans) koju je organizovala Nordijska poslovna alijansa.

Lideri zemalja Zapadnog Balkana su na konferenciji obećali da će biti formirano regionalno tržište u oblasti energetike.

„Ovo je prilika za strane investitore, ali i za sve nas da povećamo nivo našeg BDP, da povećamo stopu rasta, ali biće istovremeno teško da se održi fiskalna stabilnost i da se javne finansije drže pod kontrolom u ovim teškim vremenima. Moramo da delamo zajedno, moramo da radimo zajedno“, naveo je Vučić na zvaničnom Instagram nalogu.

Predsednik Srbije je istakao da su obnovljivi izvori energije, električna mreža i interkonekcije, najvažniji deo reformi, dok je kao jedan od problema naveo da država nailazi na otpor kada odluči da negde radi na vetroelektranama i solarnim elektranama.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pravilnik sisteme skladistenje energije nevideni talas investicija u Turskoj

Novi pravilnik za sisteme za skladištenje energije pokrenuo neviđeni talas investicija u Turskoj

18. novembar 2022. - Regulatorna agencija EMRA je primila zahteve za 67,3 gigavata u projektima vetra i solara kombinovanih sa skladištenjem energije

Grcka medu najatraktivnijim svetskim trzistima za zelenu energiju RECAI

Grčka ostala među najatraktivnijim svetskim tržištima za zelenu energiju

18. novembar 2022. - EY je zadržao Grčku i Tursku u svom indeksu RECAI za najbolja tržišta u domenu energije iz obnovljivih izvora. Grčka je po jednom kriterijumu druga u svetu!

HERMANN Petr_intervju_Schneider Electric BGEN

Budućnost uspešnih firmi leži u njihovoj digitalnoj transformaciji

18. novembar 2022. - Digitalizacija menja sve zato što povezuje sve procese i obezbeđuje kompletan uvid u sve podatke,...

Srbija će se oslanjati na norvešku ekspertizu u razvoju energetskog sektora

Srbija će se oslanjati na norvešku ekspertizu u razvoju energetskog sektora

18. novembar 2022. - Srbija je dobila konkretne zaključke od norveške firme Rystad i radićemo po njihovom uputstvu, poručio je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić