OIE

Vladimir Popović: instaliranjem solarnih elektrana fabrike se štite od skokova cena struje (VIDEO)

rooftop-solar-vladimir-popovic-electricity-price

Objavljeno

03.05.2021.

Država

Podeli

Objavljeno

03.05.2021.

Država

Podeli

Udeo električne energije u ceni proizvoda i troškovima poslovanja ima trend rasta, a vlasnici fabrika mogu delimično ili gotovo potpuno da preduprede turbulencije na tržištu struje ako sagrade solarnu elektranu na krovu pogona, rekao je direktor kompanije Energize Vladimir Popović, na panelu ‘Solarna energija u službi privrede – smanji troškove, ozeleni svoj biznis!’ koji je održan u sklopu Prve velike konferencije o solarnoj energiji u Srbiji.

To je jedan od načina da kompanije investicijom optimizuju troškove proizvodnje, smanje cenu svojih proizvoda i tako postanu konkurentnije na globalnom tržištu, rekao je Popović.

Investiranje u solar danas će industriji doneti korist u budućnosti kada se usvoje neki novi propisi

Industrijski potrošači ulaganjem u solar rešavaju buduću problematiku smanjena emisija CO2, tako da će od toga imati koristi kada Srbija za par godina usvoji neke buduće regulativu u toj oblasti, napomenuo je on.

Osim toga, podsetio je Popović, investiranje u solarnu elektranu jeste društveno odgovorno ponašanje koje pomaže u borbi sa klimatskim promenama u usklađivanju sa Pariskim sporazumom, a kompanijama obezbeđuje drugačije pozicioniranje i percepciju kod kupaca.

Rešenje za klimatske promene neće doći poput neke vakcine, već svako mora da učini najviše što može

Popović je rekao i da se ne sme se misliti da rešenje za klimatske promene postoji negde tamo, poput neke vakcine, već da svako od nas mora da učini maksimum u tom smislu i da jedna mala promena u našem okruženju, pomnožena mnogo puta, može da napravi veliku razliku.

Kao jedan od vodećih sistem integratora u energetskom sektoru u Srbiji, kompanija Energize se, po sistemu ‘’ključ u ruke,’’ između ostalog bavi projektovanjem i ugradnjom solarnih elektrana i solarnih i hibridnih sistema za skladištenje energije, a svojim klijentima nudi i sisteme punjača za električne automobile i sisteme za upravljanje energijom (standard Industry 4.0).

Komentara: (3)
Dimitrije lazarevic / 30.01.2024.

Molim vas hteo bih da zakazem sstanak u vezi investiranja u solarne panele
Posedujem parcelu od 2 hektara pored magistrale opstina Kladovo
Mesto kladusnica
Udaljeno od puta 50 metara
Hvala

Dimitrije lazarevic / 30.01.2024.

Zainteresovan za investiciju solarne panele

Branko Todorović / 05.02.2024.

Poštovni do bar dan. Zainteresovan sam da investiram u solarne panele i proizvodnju struje. Hvala.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

3. maj 2021. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

3. maj 2021. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

3. maj 2021. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

3. maj 2021. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.