Električna energija

Viktor Vračar novi direktor HSE, Martin Bratanič će voditi Borzen

Slika: HSE

Objavljeno

06.11.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.11.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Viktor Vračar je novi izvršni direktor energetske kompanije Holding Slovenske Elektrarne (HSE), dok je Martin Bratanič novi generalni direktor firme Borzen koja je operator tržišta električne energije. Obe slovenačke kompanije kontroliše država.

Nadzorni odbor HSE, kako je saopštila ova kompanija, odlučio je razreši dosadašnjeg izvršnog direktora Stojana Nikolića, koji je postavljen na ovo mesto aprila prošle godine, kao i Viktora Vračara i Mirka Marinčiča, koji su bili operativni direktori.

Viktor Vračar je doktor nauka upravljanja i organizacije

Zatim je Vračara imenovao za novog izvršnog direktora sa četvorogodišnjim mandatom, dok je Uroš Podobnik, dosad pomoćnik Upravnog odbora HSE, imenovan za operativnog direktora sa mandatom od četiri godine.

viktor vracar hse ceo
Viktor Vračar

Andrej Janša izabran je za privremenog operativnog direktora do imenovanja operativnog direktora koji će imati pun mandat, naveo je HSE.

Viktor Vračar je doktor nauka iz oblasti upravljanja i organizacije i diplomirani inženjer elektrotehnike. Bio je direktor u više privatnih kompanijama, uključujući čerke firme kompanije ThyssenKrupp.

Martin Bratanič je novi generalni direktor Borzena

Vračar je bio član Nadzornog odbora HSE od 2016. do 2019, a član uprave od 2019, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu HSE.

martin bratanic berza borzen
Martin Bratanič (Slika: Borzen)

Do promene je došlo i na čelu operator tržišta električne energije Borzen. Nadzorni odbor ove firme odlučio je da Martin Bratanič bude novi generalni direktor.

Kako su preneli slovenački mediji, Bratanič na ovu funkciju dolazi sa mesta direktora Regionalne razvojne agencije Posavje, gde se nalazi od 2010, a od aprila je i predsednik Nadzornog odbora firme SODO, koja je slovenački operator distributivnog sistema.

Bratanič je bio i šef kabineta ministra ekonomije kada je tu funkciju od 2004. do 2008. obavljao Andrej Vizjak, koji je sada ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

6. novembar 2020. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

6. novembar 2020. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

6. novembar 2020. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

6. novembar 2020. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji