Električna energija

Viktor Vračar novi direktor HSE, Martin Bratanič će voditi Borzen

Slika: HSE

Objavljeno

06.11.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.11.2020.

Država

Komentari

0

Podeli

Viktor Vračar je novi izvršni direktor energetske kompanije Holding Slovenske Elektrarne (HSE), dok je Martin Bratanič novi generalni direktor firme Borzen koja je operator tržišta električne energije. Obe slovenačke kompanije kontroliše država.

Nadzorni odbor HSE, kako je saopštila ova kompanija, odlučio je razreši dosadašnjeg izvršnog direktora Stojana Nikolića, koji je postavljen na ovo mesto aprila prošle godine, kao i Viktora Vračara i Mirka Marinčiča, koji su bili operativni direktori.

Viktor Vračar je doktor nauka upravljanja i organizacije

Zatim je Vračara imenovao za novog izvršnog direktora sa četvorogodišnjim mandatom, dok je Uroš Podobnik, dosad pomoćnik Upravnog odbora HSE, imenovan za operativnog direktora sa mandatom od četiri godine.

viktor vracar hse ceo
Viktor Vračar

Andrej Janša izabran je za privremenog operativnog direktora do imenovanja operativnog direktora koji će imati pun mandat, naveo je HSE.

Viktor Vračar je doktor nauka iz oblasti upravljanja i organizacije i diplomirani inženjer elektrotehnike. Bio je direktor u više privatnih kompanijama, uključujući čerke firme kompanije ThyssenKrupp.

Martin Bratanič je novi generalni direktor Borzena

Vračar je bio član Nadzornog odbora HSE od 2016. do 2019, a član uprave od 2019, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu HSE.

martin bratanic berza borzen
Martin Bratanič (Slika: Borzen)

Do promene je došlo i na čelu operator tržišta električne energije Borzen. Nadzorni odbor ove firme odlučio je da Martin Bratanič bude novi generalni direktor.

Kako su preneli slovenački mediji, Bratanič na ovu funkciju dolazi sa mesta direktora Regionalne razvojne agencije Posavje, gde se nalazi od 2010, a od aprila je i predsednik Nadzornog odbora firme SODO, koja je slovenački operator distributivnog sistema.

Bratanič je bio i šef kabineta ministra ekonomije kada je tu funkciju od 2004. do 2008. obavljao Andrej Vizjak, koji je sada ministar životne sredine i prostornog planiranja.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW

Crna Gora ima potencijal za gradnju vetroelektrana na moru snage 2.300 MW

6. novembar 2020. - Studiju o potencijalu uradili su Miloš Bogdanović iz Kotora i profesor Pomorskog fakulteta u Kotoru Špiro Ivošević

prozjumeri srbija solar analiza domacinstva firme

Dvogodišnjica prozjumera u Srbiji: Cifra dostigla 3.000, ali iskorišćeno samo jedan odsto krovova kuća

6. novembar 2020. - Analiza "Dve godine prozjumera u Srbiji", koju je pripremio Dejan Stojadinović, energetski konsultant, pokazala je da će sadašnjim tempom Srbija iskoristiti potencijal za krovne solarne elektrane za 340 godina

Reforma trzista elektricne energije gasa vodonika EU stupa na snagu

Reforma tržišta električne energije, gasa, vodonika u EU stupa na snagu

6. novembar 2020. - EU je ozakonila reformu tržišta električne energije i gasa te vodonika i drugih takozvanih dekarbonizovanih gasova

Messer Tehnogas Mirjana Jukic Beogradski energetski forum Srbiji Messer dekarbonizaciju

Vodeći industrijski proizvođač u Srbiji Messer Tehnogas sprema investicije u dekarbonizaciju

6. novembar 2020. - Messer Tehnogas namerava da velik deo svojih potreba za električnom energijom pokrije iz vlastitih fotonaponskih pogona