OIE

GGF i UniCredit Banka spremili 20 miliona evra za projekte u oblasti obnovljivih izvora energije

Slika: Pixabay

Objavljeno

16.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.05.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Kredit GGF-a od 20 miliona evra za finansiranje projekata u oblasti obnovljivih izvora energije predstavlja početak saradnje Fonda i UniCredit Banke Srbija. Očekuje se da će se kroz projekte koji će biti finansirani sredstvima iz GGF kredita, smanjiti emisija ugljen-dioksida (CO2) za oko 47.000 tona .

Fond Green for Growth (GGF) i UniCredit Banka Srbija potpisali su ugovor o kreditu u iznosu od 20 miliona evra namenjenom za finansiranje projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije. Ovaj ugovor predstavlja početak saradnje dve vodeće institucije koji, pored finansiranja, podrazumeva i tehničku pomoć GGF Fonda u delu tehničke verifikacije i praćenja projekata.

Putem dugoročnog finansiranja po veoma povoljnim uslovima, kako se navodi u saopštenju koje su ove finansijske institucije objavile danas, kredit GGF-a će omogućiti UniCredit Banci da potvrdi poziciju jednog od vodećih igrača kada je u pitanju finansiranje obnovljivih izvora energije i da istovremeno osnaži unapređenje ovog sektora, koji je u Srbiji tek u razvoju.

Takođe, na ovaj način je još jednom potvrđena strategija UniCredita da kroz svoje poslovne aktivnosti kontinuirano pruža podršku zaštiti životne sredine i da nastavi da ulaže u obnovljive izvore energije.

U toku 2016. godine, UniCredit Grupa finansirala je projekte u sektoru obnovljive energije sa preko 9,4 milijarde evra.

Predsedavajući Upravnog odbora GGF fonda Kristofer Nouls je izjavio: „Novo partnerstvo sa UniCredit Bankom GGF fondu nudi mogućnost da, kroz dugoročno finansiranje, po konkurentnim uslovima, pomogne razvoju sektora obnovljivih izvora energije u Srbiji, kao i da pruži podršku misiji Fonda i promoviše ovaj sektor i energetsku efikasnost na tržištima na kojima je prisutan.”

U vezi sa potpisivanjem ovog ugovora, Enriko Verdoša, član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija odgovoran za Korporativno i investiciono bankarstvo,  izjavio je : “Ponosni smo što nas je GGF Fond prepoznao kao partnera, spremnog da, kroz praćenje investicija u domenu obnovljivih izvora energije, doprinese daljem razvoju ove oblasti u Srbiji. Naše dugogodišnje iskustvo, sposobnost da pratimo kompleksne transakcije i finansiranje prilagodimo specifičnim zahtevima klijenata, svakako će doprineti da kroz sredstva obezbeđena ovim kreditom pružimo podršku kako postojećim, tako i novim klijentima.”

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

16. maj 2017. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

16. maj 2017. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

16. maj 2017. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

16. maj 2017. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.