Mobilnost

U Rumuniji će biti postavljeno 40 punionica za električna vozila u okviru NEXT-E projekta

Slika: Pixabay

Objavljeno

13.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Rumunija će kroz tri godine moći da računa na još 40 punionica za električna vozila zahvaljujući projektu NEXT-E koji finansira EU. Punionice će postaviti rumunski ogranak kompanije E.ON i mađarska Mol grupa.

Punionice će biti postavljene na Molovim benzinskim pumpama duž tri glavna autoputa u Rumuniji: Arad-Bukurešt-Konstanca na panevropskom Koridoru IV, Sebeš-Targu Mureš-Jaši, i Sučava-Bukurešt-Đurđu na panevropskom Koridoru IX.

Projekat će početi da se realizuje ove godine, saopštile su dve kompanije navodeći da će E.ON postaviti 19, a Mol 21 punionicu.

Za projekat NEXT-E koji će trajati tri godine, obezbeđeno je 19 miliona evra iz evropskog fonda Connecting Europe Facility (CEF).

Projekat predviđa izgradnju 252 punionice za električna vozila u Rumuniji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj i Hrvatskoj.

Projekat će sprovesti međunarodni konzorcijum  koji osim E.ON-a i Mola čine i Hrvatska elektroprivreda (HEP), PETROL, BMW grupa i Nisanov ogranak u Mađarskoj.

Romanija već ima nekoliko punionica za električna vozila, od kojih je sedam pušteno u rad ove godine, javili su rumunski mediji.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

uvoz-automobila-carina-bih-elektricna-vozila-hibridna

BiH planira da ukine carinu na uvoz automobila na električni pogon

13 октобра 2021 - Bescarinski uvoz električnih vozila i stopa od 5% na hibridna vozila bili bi na snazi do kraja 2022. godine.

ursula-von-der-leyen-plan-zapadni-balkan

EU očekuje kvalitetne projekte sa Zapadnog Balkana za investicioni plan od 9 milijardi evra

30 септембра 2021 - EU se nada da bi ukupan paket ulaganja u projekte iz Evropskog zelenog dogovora, digitalizaciju i jačanje otpornosti na Zapadnom Balkanu mogao da dostigne 30 milijardi evra.

Zapadni Balkan spreman da modernizuje zeleznicu Buducnost je na sinama

Zapadni Balkan spreman da modernizuje železnicu – Budućnost je na šinama

13 септембра 2021 - Zemlje Zapadnog Balkana su se dogovorile da transformišu i prošire železnicu i uvedu ekspresne međugradske linije i tako doprinesu održivoj mobilnosti

Massive-Attack_Climate-report

Massive Attack za smanjenje emisija CO2 tokom turneja i koncerata

10 септембра 2021 - Massive Attack radi na koncepciji turneja i koncerata sa što manjim emisijama CO2 za celu muzičku industriju, a testiraće rešenja na svojoj turneji.