x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

U Hrvatskoj se gradi fabrika fasadnih solarnih panela

07.08.2019. | Komentari: 0Autor:

Foto: Facebook/Solvis
U Hrvatskoj se gradi fabrika fasadnih solarnih panela

Varaždinski Farmex, koji se bavi zastupanjem vitamina, minerala i lekova, ali je registrovan i za poslovanje u energetskom sektoru, počeo je izgradnju fabrike za proizvodnju fasadnih solarnih panela, prenele su Varaždinske vijesti.

Ukupna investicija u fabriku fasadnih solarnih panela iznosi oko 50 miliona kuna (oko 6,78 miliona evra), od čega na proizvodnu liniju otpada oko 10 miliona kuna (oko 1,35 miliona evra), a ostatak se odnosi na proizvodno-skladišnu i poslovnu zgradu, ukupne površine više od 4.000 kvadratnih metara.

I sama zgrada fabrike u Poslovnoj zoni Brezje imaće takve fasadne panele

Farmex je porodična kompanija varaždinskog biznismena Stjepana Talana, u čijem je vlasništvu i proizvođač solarnih fotonaponskih ćelija Solvis.

„Farmex se bavi zastupanjem vitamina, minerala i lijekova, međutim, registrirana je i za energetski dio, stoga će ova investicija biti postrojenje za proizvodnju solarnih panela kao i u Solvisu. Ipak, strateški dugoročno nam je odgovaralo da investitor bude Farmex, a ne Solvis. Solvis nastavlja sa standardnom proizvodnjom, a ovdje se gradi nova hala s potpuno novom linijom i novom, inovativnom tehnologijom“, rekao je Talan za Varaždinske vijesti.

U novoj hali proizvodiće se specijalni fasadni paneli, za zgrade. Proizvodnja će prvenstveno biti namenjena za izvoz na američko, dansko, švajcarsko i holandsko tržište.

Proizvodnja će prvenstveno biti namenjena za izvoz na američko, dansko, švajcarsko i holandsko tržište

I sama zgrada fabrike u Poslovnoj zoni Brezje imaće takve fasadne panele, kako bi prikazala proizvod, rekao je Talan.

Montaža proizvodne linije, zapošljavanje novih ljudi i početak proizvodnje očekuju se na proleće sledeće godine, rekao je Talan. U novoj fabrici biće zaposleno oko 30-40 radnika.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.