OIE

TENDER: Traži se konsultant za superviziju solarnog projekta ELEM-a

TENDER-konsultant-supervizija-solarnog-projekta-ELEM

Foto: Pixabay

Objavljeno

27.06.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

27.06.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljen je tender za izbor konsultanta koji će vršiti superviziju solarnog projekta makedonske državne energetske kompanije ELEM, koja odnedavno posluje pod brendom ESM.

Rok za podnošenje tehničkih i finansijskih ponuda na tenderu za izbor konsultanta koji će vršiti superviziju ELEM-ovog solarnog projekta ističe 24. jula, navodi sa na portalu nabavki EBRD Client e-Procurement Portal (ECEPP).

Rok za podnošenje tehničkih i finansijskih ponuda ističe 24. jula

Vrednost posla se procenjuje na 100.000 evra, bez PDV-a, navedeno je.

Prethodno je raspisan tender za izgradnju solarne fotonaponske elektrane instalisane snage 10 MW, a rok za dostavljanje ponuda je bio 10. maj.

Vrednost posla se procenjuje na 100.000 evra, bez PDV-a

Ova solarna elektrana treba da bude izgrađena pored rudnika uglja Oslomej u vlasništvu ELEM-a.

ELEM-ov projekat izgradnje solarne elektrane Oslomej sufinansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Potpredsednik vlade Severne Makedonije zadužen za ekonomska pitanja Kočo Angušev je izjavio da bi ova solarna elektrana trebalo da pokrene proizvodnju električne energije 2020. godine.

Prema rečima Dragana Minovskog, generalnog direktora ELEM-a, ova kompanija radi na još dva projekta izgradnje solarnih elektrana, pojedinačnog kapaciteta 20 MW, od kojih bi se jedna gradila takođe u Oslomeju, a druga u okviru rudarsko-energetskog kompleksa Bitolj.

U Severnoj Makedoniji u toku tender za izgradnu solarnih elektrana ukupnog kapaciteta 35 MW

Vlada Severne Makedonije je početkom juna saopštila da je raspisala tender za izgradnju solarnih fotonaponskih elektrana ukupnog kapaciteta 35 MW na državnom zemljištu.

Tenderski postupak je jednostavan i transparentan, rekao je vicepremijer Angušev, napomenuvši da će zemljište biti dodeljeno investitorima koji budu tražili najniže fid-in premije. Maksimalni referentni iznos premije je 15 evra po MWh, istakao je Angušev.

Lokacije se dodeljuju za solarne elektrane kapaciteta 10 MW, 5 MW, 2 MW i 1 MW, što znači da i veliki i mali investitori mogu da se takmiče za projekte, rekao je Angušev.

Rok za podnošenje ponuda je 21. avgust, navedeno je na internet stranici Vlade Severne Makedonije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

27. jun 2019. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

27. jun 2019. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

27. jun 2019. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

27. jun 2019. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage