x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Svi novi modeli Volvo automobila biće elektrifikovani od 2019.

12.07.2017. | Komentari: 0Autor:

www.media.volvocars.com
Svi novi modeli Volvo automobila biće elektrifikovani od 2019.

Proizvođać automobila Volvo je najavio da će od 2019. ugrađivati električne motore u sva nova vozila, odnosno da će elektrifikacije biti u centru njenog budućeg poslovanja i da to označava kraj proizvodnje vozila samo sa motorom na unutrašnje sagorevanje. U saopštenju se kaže da će Volvo uvesti elektrifikaciju za sve modele kola uključujući potpuno električne i hibride.

Volvo automobili če se od 2019. prodavati sa dve opcije – benzinski motor sa hibridnim sistemom od 48 volti, plug-in hibrid (PIH) i potpuno električni motor. Prve dve opcije će biti dostupne za sve modele dok će potpuno električni pogon biti dostupan samo za tri modela.

Ovaj švedski proizvođać automobila koji je u vlasništvu kineske kompanije Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) od 2010. je saopštio da će između 2019. i 20121. uvesti pet novih modela automobila na električni pogon. Od toga će tri modela biti pod brendom Volvo dok će dva modela visoke performanse biti na tržištu pod brendom Polestar koji je u vlasništvu Volvoa.

Stručnjaci smatraju da odluku da se pređe na elektrifikaciju je najverovatnije donela kineska kompanija zbog činjenice da više od polovine električnih automobila koji se prodaju globalno završe na kineskom tržištu. Kineska vlada planira da na putevima te zemlje do 2020. bude pet miliona električnih automobila.

Prema podacim Centra za istraživanje automobila nemačkog univerziteta Duisburg-Esen, Kinezi su kupili 507.000 of ukupno 873.000 električnih i hibridnih automobila prodatih globalno.

Osim pet novih modela, Volvo planira i hibridne opcije za postojeće modele na benzin in dizel gorivo što znači da će svaki Volvo imati i električno motor da bi se postepeno izbacili motori na unutrašnje sagorevanje.

Kupci sve više zahtevaju elektrifikovana kola i mi želimo da im izađemo u susret. Sada možete da izaberete bilo koji Volvo model sa elektrifikacijom, izjavio je generalni direktor Volvo Cars Hakan Samuelsson dodajući da je ovo kraj automobila koji imaju samo motore na unutrašnje sagorevanje. On je rekao da Volvo planira da proda milion elektrifikovanih automobila do 2025. godine.

Volvo u saopštenje ne precizira rok do koga će u potpunosti ukinuti motore na unutrašnje sagorevanje.

Evropska unija planira da 2020. uvede propise kojima se ograničavaju emisije CO2 iz novih automobila na 95 grama po kilometru što znači da će svi proizvođaći automobila koji žele da prodaju vozila u Evropi morati da nude elektrifikovane ili potpuno električne modele.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.