Mobilnost

Svi novi modeli Volvo automobila biće elektrifikovani od 2019.

Svi novi modeli Volvo automobila bice elektrifikovani od 2019.

www.media.volvocars.com

Objavljeno

12.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Proizvođać automobila Volvo je najavio da će od 2019. ugrađivati električne motore u sva nova vozila, odnosno da će elektrifikacije biti u centru njenog budućeg poslovanja i da to označava kraj proizvodnje vozila samo sa motorom na unutrašnje sagorevanje. U saopštenju se kaže da će Volvo uvesti elektrifikaciju za sve modele kola uključujući potpuno električne i hibride.

Volvo automobili če se od 2019. prodavati sa dve opcije – benzinski motor sa hibridnim sistemom od 48 volti, plug-in hibrid (PIH) i potpuno električni motor. Prve dve opcije će biti dostupne za sve modele dok će potpuno električni pogon biti dostupan samo za tri modela.

Ovaj švedski proizvođać automobila koji je u vlasništvu kineske kompanije Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) od 2010. je saopštio da će između 2019. i 20121. uvesti pet novih modela automobila na električni pogon. Od toga će tri modela biti pod brendom Volvo dok će dva modela visoke performanse biti na tržištu pod brendom Polestar koji je u vlasništvu Volvoa.

Stručnjaci smatraju da odluku da se pređe na elektrifikaciju je najverovatnije donela kineska kompanija zbog činjenice da više od polovine električnih automobila koji se prodaju globalno završe na kineskom tržištu. Kineska vlada planira da na putevima te zemlje do 2020. bude pet miliona električnih automobila.

Prema podacim Centra za istraživanje automobila nemačkog univerziteta Duisburg-Esen, Kinezi su kupili 507.000 of ukupno 873.000 električnih i hibridnih automobila prodatih globalno.

Osim pet novih modela, Volvo planira i hibridne opcije za postojeće modele na benzin in dizel gorivo što znači da će svaki Volvo imati i električno motor da bi se postepeno izbacili motori na unutrašnje sagorevanje.

Kupci sve više zahtevaju elektrifikovana kola i mi želimo da im izađemo u susret. Sada možete da izaberete bilo koji Volvo model sa elektrifikacijom, izjavio je generalni direktor Volvo Cars Hakan Samuelsson dodajući da je ovo kraj automobila koji imaju samo motore na unutrašnje sagorevanje. On je rekao da Volvo planira da proda milion elektrifikovanih automobila do 2025. godine.

Volvo u saopštenje ne precizira rok do koga će u potpunosti ukinuti motore na unutrašnje sagorevanje.

Evropska unija planira da 2020. uvede propise kojima se ograničavaju emisije CO2 iz novih automobila na 95 grama po kilometru što znači da će svi proizvođaći automobila koji žele da prodaju vozila u Evropi morati da nude elektrifikovane ili potpuno električne modele.

Tagovi:

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Kako su operatori prenosnih sistema BiH, Hrvatske i Srbije ujedinili evropsku sinhronu zonu posle raspada na dva dela?

03 March 2021 - Najnoviji izveštaj evropske agencije ENTSO-E objašnjava kako su kompanije iz regiona obavile spajanje sinhrone zone Kontinentalna Evrope.

vetropark-vetroturbina-EPBiH

Završena izgradnja VE Podveležje 1, prve vetroelektrane u vlasništvu EPBiH

03 March 2021 - EPBiH je završila izgradnju svoje prve vetroelektrane, VE Podveležje 1, koja je ujedno i prvi proizvodni objekat koji je EPBiH sagradila u poslednjih skoro 40 godina.

srbija predlozi wbif grant transbalkanski koridor otpadne vode

Srbija nominovala projekte za grantove iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan

03 March 2021 - Ministarstvo za evropske integracije predložilo je devet projekata za dobijanje bespovratnih sredstava u iznosu od 157 miliona evra.

Timmermans Ugalj buducnost radnici

Timmermans: Ugalj nema budućnost, ali je imaju radnici u tom sektoru

25 February 2021 - Izvršni potpredsednik Evropske komisije kaže da EU treba da pomogne da ugalj prestane da se koristi, ali i da isto čeka naftni i petrohemijski sektor