Mobilnost

Svi novi modeli Volvo automobila biće elektrifikovani od 2019.

Svi novi modeli Volvo automobila bice elektrifikovani od 2019.

www.media.volvocars.com

Objavljeno

12.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.07.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Proizvođać automobila Volvo je najavio da će od 2019. ugrađivati električne motore u sva nova vozila, odnosno da će elektrifikacije biti u centru njenog budućeg poslovanja i da to označava kraj proizvodnje vozila samo sa motorom na unutrašnje sagorevanje. U saopštenju se kaže da će Volvo uvesti elektrifikaciju za sve modele kola uključujući potpuno električne i hibride.

Volvo automobili če se od 2019. prodavati sa dve opcije – benzinski motor sa hibridnim sistemom od 48 volti, plug-in hibrid (PIH) i potpuno električni motor. Prve dve opcije će biti dostupne za sve modele dok će potpuno električni pogon biti dostupan samo za tri modela.

Ovaj švedski proizvođać automobila koji je u vlasništvu kineske kompanije Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) od 2010. je saopštio da će između 2019. i 20121. uvesti pet novih modela automobila na električni pogon. Od toga će tri modela biti pod brendom Volvo dok će dva modela visoke performanse biti na tržištu pod brendom Polestar koji je u vlasništvu Volvoa.

Stručnjaci smatraju da odluku da se pređe na elektrifikaciju je najverovatnije donela kineska kompanija zbog činjenice da više od polovine električnih automobila koji se prodaju globalno završe na kineskom tržištu. Kineska vlada planira da na putevima te zemlje do 2020. bude pet miliona električnih automobila.

Prema podacim Centra za istraživanje automobila nemačkog univerziteta Duisburg-Esen, Kinezi su kupili 507.000 of ukupno 873.000 električnih i hibridnih automobila prodatih globalno.

Osim pet novih modela, Volvo planira i hibridne opcije za postojeće modele na benzin in dizel gorivo što znači da će svaki Volvo imati i električno motor da bi se postepeno izbacili motori na unutrašnje sagorevanje.

Kupci sve više zahtevaju elektrifikovana kola i mi želimo da im izađemo u susret. Sada možete da izaberete bilo koji Volvo model sa elektrifikacijom, izjavio je generalni direktor Volvo Cars Hakan Samuelsson dodajući da je ovo kraj automobila koji imaju samo motore na unutrašnje sagorevanje. On je rekao da Volvo planira da proda milion elektrifikovanih automobila do 2025. godine.

Volvo u saopštenje ne precizira rok do koga će u potpunosti ukinuti motore na unutrašnje sagorevanje.

Evropska unija planira da 2020. uvede propise kojima se ograničavaju emisije CO2 iz novih automobila na 95 grama po kilometru što znači da će svi proizvođaći automobila koji žele da prodaju vozila u Evropi morati da nude elektrifikovane ili potpuno električne modele.

Tagovi:
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

12. jul 2017. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

12. jul 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

12. jul 2017. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

12. jul 2017. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije