Životna sredina

Srbija i Južna Koreja razmenile iskustva u oblasti zaštite životne sredine

Razmena-iskustava-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine-izmedju-Srbije-i-Juzne-Koreje

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije

Objavljeno

23.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U okviru posete delegacije Republike Južne Koreje Srbiji, održana je konferencija posvećena saradnji i projektima u oblasti zaštite životne sredine dve zemlje. Događaj su organizovale Privredna komora Zelene Srbije i Korejska agencija za trgovinu i ulaganja – KOTRA.

Skup su otvorili ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, i ambasador Republike Južne Koreje u Srbiji, Dae Jong Yoo, koji su istakli široke mogućnosti unapređenja saradnje dveju zemalja u oblasti životne sredine.

Prema Trivanovim rečima, nakon mapiranja stanja životne sredine lokalnih samouprava u prethodnom periodu, ministarstvo se sada usmerava na pronalazak partnera i rešavanje konkretnih problema kroz razvoj projekata, a tehnološki naprednije zemlje, kao što je Južna Koreja, prepoznate su kao potencijalni investitori.

„Srbija raspolaže velikim naučnim i stručnim potencijalom, kao i kvalitetnom radnom snagom, što je značajan kapacitet za razvijanje saradnje u ovoj oblasti”, rekao je Trivan.

U ime organizatora obratio se Saša Mihajlović, predsednik Privredne komore Zelene Srbije, koji je napomenuo da ova organizacija već šest godina intenzivno radi na iniciranju međunarodne saradnje u oblasti ekologije.

Južna Koreja zainteresovana za investicije u Srbiji

Južna Koreja godišnje od izvoza tehnologija iz zelene industrije zaradi oko 7,5 milijardi dolara, a predstavnici korejskog ministarstva životne sredine i ekološke industrije izrazili su zainteresovanost za razmenu znanja i iskustava u oblasti zaštite životne sredine i u Srbiji.

„Radujemo se svim vidovima saradnje sa Srbijom u oblasti ekologije, razvoju bilateralne saradnje i budućim investicionim zelenim projektima“, rekao je ambasador.

Predstavnici korejskih kompanija Aquacell Co i Korea Water Technology predstavili su rešenja u oblasti tehnologija i tretmana pijaćih i otpadnih voda, dok je kompanija DongLim Global prezentovala svoj portfolio i iskustva korišćenja otpada kao energenta.

Nakon izlaganja, usledili su B2B sastanci lokalnih i regionalnih kompanija koje posluju u oblasti zaštite životne sredine sa gostima iz delegacije Južne Koreje.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

23. maj 2018. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Neodovoljno zelenih površina u Beogradu povećava temperaturu za sedam stepeni

Temperatura u Beogradu sedam stepeni viša zbog nedovoljno zelenih površina

23. maj 2018. - Temperatura u centralnom delu Beograda je na gusto izgrađenim lokacijama u proseku sedam stepeni Celzijusa viša nego na zelenim površinama

evropski sud klimatske promene ljudsko pravo zene svajcarska penzionerke

Evropski sud za ljudska prava: Zaštita od klimatskih promena je ljudsko pravo

23. maj 2018. - Evropski sud za ljudska prava doneo je istorijsku presudu prema kojoj su vlade dužne da zaštite građane od posledica klimatskih promena

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

Zašto se ribe vrte u krug dok ne uginu

23. maj 2018. - Pored ostrva Ki vest u blizini Floride, sve više riba se izvrće naglavačke i vrti u krug dok ne ugine, a naučnici još nisu pronašli zašto