Životna sredina

Srbija i Južna Koreja razmenile iskustva u oblasti zaštite životne sredine

Razmena-iskustava-u-oblasti-zastite-zivotne-sredine-izmedju-Srbije-i-Juzne-Koreje

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije

Objavljeno

23.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

U okviru posete delegacije Republike Južne Koreje Srbiji, održana je konferencija posvećena saradnji i projektima u oblasti zaštite životne sredine dve zemlje. Događaj su organizovale Privredna komora Zelene Srbije i Korejska agencija za trgovinu i ulaganja – KOTRA.

Skup su otvorili ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, i ambasador Republike Južne Koreje u Srbiji, Dae Jong Yoo, koji su istakli široke mogućnosti unapređenja saradnje dveju zemalja u oblasti životne sredine.

Prema Trivanovim rečima, nakon mapiranja stanja životne sredine lokalnih samouprava u prethodnom periodu, ministarstvo se sada usmerava na pronalazak partnera i rešavanje konkretnih problema kroz razvoj projekata, a tehnološki naprednije zemlje, kao što je Južna Koreja, prepoznate su kao potencijalni investitori.

„Srbija raspolaže velikim naučnim i stručnim potencijalom, kao i kvalitetnom radnom snagom, što je značajan kapacitet za razvijanje saradnje u ovoj oblasti”, rekao je Trivan.

U ime organizatora obratio se Saša Mihajlović, predsednik Privredne komore Zelene Srbije, koji je napomenuo da ova organizacija već šest godina intenzivno radi na iniciranju međunarodne saradnje u oblasti ekologije.

Južna Koreja zainteresovana za investicije u Srbiji

Južna Koreja godišnje od izvoza tehnologija iz zelene industrije zaradi oko 7,5 milijardi dolara, a predstavnici korejskog ministarstva životne sredine i ekološke industrije izrazili su zainteresovanost za razmenu znanja i iskustava u oblasti zaštite životne sredine i u Srbiji.

„Radujemo se svim vidovima saradnje sa Srbijom u oblasti ekologije, razvoju bilateralne saradnje i budućim investicionim zelenim projektima“, rekao je ambasador.

Predstavnici korejskih kompanija Aquacell Co i Korea Water Technology predstavili su rešenja u oblasti tehnologija i tretmana pijaćih i otpadnih voda, dok je kompanija DongLim Global prezentovala svoj portfolio i iskustva korišćenja otpada kao energenta.

Nakon izlaganja, usledili su B2B sastanci lokalnih i regionalnih kompanija koje posluju u oblasti zaštite životne sredine sa gostima iz delegacije Južne Koreje.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Bitka za Košutnjak

Bitka za Košutnjak se nastavlja

21 November 2020 - Autor: Tijana Sibinović Iako su početkom septembra mnogi mediji preneli vest da seče šuma na...

Rumunija termoelektrane na ugalj

Rumunija odlučila da više neće graditi termoelektrane na ugalj

20 November 2020 - U vladi tvrde da Rumunija više neće dobiti nijednu termoelektranu na ugalj, a CE Oltenia nagoveštava da će napustiti poslednji takav projekat.

federacija bih ukida subvencije mhe

Federacija BiH od 2021. ukida subvencije za male hidroelektrane

19 November 2020 - Vlada Federacije BiH priprema više izmena propisa kako bi se sprečio negativan uticaj malih hidroelektrana na životnu sredinu.

slovenia zagadjenje vazduha plan maribor celje

Vlada Slovenije spremila 63 miliona evra da smanji zagađenje vazduha u tri grada

18 November 2020 - Zbog povećane koncentracije PM10 čestica vlada je donela planove za kvalitet vazduha koji predviđaju mere u transportu i grejanju.