x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Srbija i Južna Koreja razmenile iskustva u oblasti zaštite životne sredine

23.05.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije
Srbija i Južna Koreja razmenile iskustva u oblasti zaštite životne sredine

U okviru posete delegacije Republike Južne Koreje Srbiji, održana je konferencija posvećena saradnji i projektima u oblasti zaštite životne sredine dve zemlje. Događaj su organizovale Privredna komora Zelene Srbije i Korejska agencija za trgovinu i ulaganja – KOTRA.

Skup su otvorili ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, i ambasador Republike Južne Koreje u Srbiji, Dae Jong Yoo, koji su istakli široke mogućnosti unapređenja saradnje dveju zemalja u oblasti životne sredine.

Prema Trivanovim rečima, nakon mapiranja stanja životne sredine lokalnih samouprava u prethodnom periodu, ministarstvo se sada usmerava na pronalazak partnera i rešavanje konkretnih problema kroz razvoj projekata, a tehnološki naprednije zemlje, kao što je Južna Koreja, prepoznate su kao potencijalni investitori.

„Srbija raspolaže velikim naučnim i stručnim potencijalom, kao i kvalitetnom radnom snagom, što je značajan kapacitet za razvijanje saradnje u ovoj oblasti”, rekao je Trivan.

U ime organizatora obratio se Saša Mihajlović, predsednik Privredne komore Zelene Srbije, koji je napomenuo da ova organizacija već šest godina intenzivno radi na iniciranju međunarodne saradnje u oblasti ekologije.

Južna Koreja zainteresovana za investicije u Srbiji

Južna Koreja godišnje od izvoza tehnologija iz zelene industrije zaradi oko 7,5 milijardi dolara, a predstavnici korejskog ministarstva životne sredine i ekološke industrije izrazili su zainteresovanost za razmenu znanja i iskustava u oblasti zaštite životne sredine i u Srbiji.

„Radujemo se svim vidovima saradnje sa Srbijom u oblasti ekologije, razvoju bilateralne saradnje i budućim investicionim zelenim projektima“, rekao je ambasador.

Predstavnici korejskih kompanija Aquacell Co i Korea Water Technology predstavili su rešenja u oblasti tehnologija i tretmana pijaćih i otpadnih voda, dok je kompanija DongLim Global prezentovala svoj portfolio i iskustva korišćenja otpada kao energenta.

Nakon izlaganja, usledili su B2B sastanci lokalnih i regionalnih kompanija koje posluju u oblasti zaštite životne sredine sa gostima iz delegacije Južne Koreje.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.