Električna energija

Slovenački Petrol preuzeo snabdevača električnom energijom E3

Petrol E3 preuzimanje

Slika: sakulich from Pixabay

Objavljeno

13.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Slovenačka energetska kompanija Petrol završila je preuzimanje snabdevača električne energije E3, ćerke firme državne elektrodistribucije Elektro Primorska, skoro godinu dana nakon potpisivanja ugovora.

Petrol je ugovor o kupovini 100% akcija E3 za oko 15 miliona evra potpisao u februaru 2020. godine, nakon što je dao bolju ponudu od takođe energetskih kompanija GEN-I i Holding Slovenske elektrarne (HSE), preneli su lokalni mediji.

U suštini sve firme koje su bile uključene u ovu transakciju su u državnom vlasništvu, ili država u njima ima veliki udeo.

Osnovna delatnost Petrola je trgovina naftnom i gasom, ali se poslednjih godina okreće investicijama u druge sektore, poput proizvodnje i prodaje električne energije, pre svega iz obnovljivih izvora, i pružanja energetskih usluga (ESCO).

Preuzimanje E3 će povećati udeo Petrola na slovenačkom maloprodajnom tržištu električne energije na 20%

E3, četvrti najveći prodavac električne energije u Sloveniji, ostvario je prihod od 90 miliona evra u 2019. godine. Firma posluje u zapadnoj Sloveniji, ima 11% tržišnog udela u zemlji i snabdeva oko 15% domaćinstava, navode lokalni mediji.

Prema ranijem izveštaju STA, kupovina E3 povećava udeo Petrola na slovenačkom maloprodajnom tržištu električne energije na 20%.

Petrol se obavezao da ne otpušta radnike E3 najmanje pet godina

Petrol namerava da razvija poslovanje E3, uz zadržavanje postojećih aktivnosti, saopštila je ova kompanija. Lokalni mediji ističu da se Petrol obavezao da neće preseliti sedište E3 iz Nove Gorice i da neće biti otpuštanja zaposlenih najmanje pet godina.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

krivaca vetropark prvi komercijalni ugovor o otkupu struje axpo mk grupa alfi erste

Potpisan prvi komercijalni ugovor o otkupu struje u Srbiji – obezbeđeno finasiranje za vetropark Krivača

13. januar 2021. - MK grupa i ALFI Green Energy Fund obezbedili su 155 miliona evra za ulaganje u vetropark od konzorcijuma kreditora koje predvodi Erste grupa

Slovenacki DEM reverzibilnu hidroelektranu 440 megavata Kozjak

Slovenački DEM se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu od 440 megavata

13. januar 2021. - Dravske elektrarne Maribor (DEM) šire poslovanje sa hidroelektrana na vetroparkove i solarne farme, baterije i geotermalnu energiju

Najveća solarna elektrana u Sloveniji integrisana Brezice

Najveća solarna elektrana u Sloveniji je integrisana s hidroelektranom Brežice

13. januar 2021. - HESS-ovo fotonaponsko postrojenje od šest megavata je u probnom radu i zajedno sa hidrocentralom Brežice čini hibridnu elektranu

nikola rajakovic zakon o oie izmene javna rasprava

Srbija otvara vrata baterijama kao načinu da se reši problem varijabilnosti obnovljive energije

13. januar 2021. - Baterije su jedna od novina u nacrtu izmena zakona o obnovljivoj energiji, o kojima smo razgovarali sa prof. dr Nikolom Rajakovićem