Električna energija

Slovenački Petrol preuzeo snabdevača električnom energijom E3

Petrol E3 preuzimanje

Slika: sakulich from Pixabay

Objavljeno

13.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.01.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Slovenačka energetska kompanija Petrol završila je preuzimanje snabdevača električne energije E3, ćerke firme državne elektrodistribucije Elektro Primorska, skoro godinu dana nakon potpisivanja ugovora.

Petrol je ugovor o kupovini 100% akcija E3 za oko 15 miliona evra potpisao u februaru 2020. godine, nakon što je dao bolju ponudu od takođe energetskih kompanija GEN-I i Holding Slovenske elektrarne (HSE), preneli su lokalni mediji.

U suštini sve firme koje su bile uključene u ovu transakciju su u državnom vlasništvu, ili država u njima ima veliki udeo.

Osnovna delatnost Petrola je trgovina naftnom i gasom, ali se poslednjih godina okreće investicijama u druge sektore, poput proizvodnje i prodaje električne energije, pre svega iz obnovljivih izvora, i pružanja energetskih usluga (ESCO).

Preuzimanje E3 će povećati udeo Petrola na slovenačkom maloprodajnom tržištu električne energije na 20%

E3, četvrti najveći prodavac električne energije u Sloveniji, ostvario je prihod od 90 miliona evra u 2019. godine. Firma posluje u zapadnoj Sloveniji, ima 11% tržišnog udela u zemlji i snabdeva oko 15% domaćinstava, navode lokalni mediji.

Prema ranijem izveštaju STA, kupovina E3 povećava udeo Petrola na slovenačkom maloprodajnom tržištu električne energije na 20%.

Petrol se obavezao da ne otpušta radnike E3 najmanje pet godina

Petrol namerava da razvija poslovanje E3, uz zadržavanje postojećih aktivnosti, saopštila je ova kompanija. Lokalni mediji ističu da se Petrol obavezao da neće preseliti sedište E3 iz Nove Gorice i da neće biti otpuštanja zaposlenih najmanje pet godina.

Tagovi: ,

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Kako su operatori prenosnih sistema BiH, Hrvatske i Srbije ujedinili evropsku sinhronu zonu posle raspada na dva dela?

03 March 2021 - Najnoviji izveštaj evropske agencije ENTSO-E objašnjava kako su kompanije iz regiona obavile spajanje sinhrone zone Kontinentalna Evrope.

vetropark-vetroturbina-EPBiH

Završena izgradnja VE Podveležje 1, prve vetroelektrane u vlasništvu EPBiH

03 March 2021 - EPBiH je završila izgradnju svoje prve vetroelektrane, VE Podveležje 1, koja je ujedno i prvi proizvodni objekat koji je EPBiH sagradila u poslednjih skoro 40 godina.

srbija predlozi wbif grant transbalkanski koridor otpadne vode

Srbija nominovala projekte za grantove iz Investicionog okvira za Zapadni Balkan

03 March 2021 - Ministarstvo za evropske integracije predložilo je devet projekata za dobijanje bespovratnih sredstava u iznosu od 157 miliona evra.

Timmermans Ugalj buducnost radnici

Timmermans: Ugalj nema budućnost, ali je imaju radnici u tom sektoru

25 February 2021 - Izvršni potpredsednik Evropske komisije kaže da EU treba da pomogne da ugalj prestane da se koristi, ali i da isto čeka naftni i petrohemijski sektor