Otpad

SEPEN postao član Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu

SEPEN-postao-clan-Evropske-organizacije-za-ambalazu-i-zivotnu-sredinu

Photo: Pixabay

Objavljeno

12.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Udruženje za ambalažu i životnu sredinu SEPEN iz Srbije primljeno je u punopravno članstvo Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN.

EUROPEN je organizacija koja okuplja industrije iz lanca snabdevanja u oblasti ambalaže u Evropi i bavi se temama koje se tiču pakovanja i zaštite životne sredine, bez favorizovanja bilo kog specifičnog materijala za pakovanje ili sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

“Na sastanku Saveta članova Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN u Briselu, doneta je odluka o prijemu Udruženja za ambalažu i životnu sredinu SEPEN u punopravno članstvo”, saopštio je SEPEN.

Članovi ovog udruženja su Coca-Cola HBC Srbija, Ball Packaging Europe, Terra Production, Knjaz Miloš, Japan Tobacco International, PEPSICO Srbija i Udruženje pivara Srbije.

SEPEN je, kako navode u ovom udruženju, na ovaj način postao deo organizacije više od 40 najvećih evropskih kompanija, koje predstavljaju skoro sve segmente lanca vrednosti iz domena pakovanja kao i osam nacionalnih industrijskih asocijacija koje se bave ambalažom i životnom sredinom.

“EUROPEN je posvećen unapređivanju sistema proizvodnje i korišćenja pakovanja zasnovanog na pristupu koji obuhvata sve faze “životnog ciklusa” pakovanja, obezbeđivanju slobodnog protoka pakovanja i upakovanih proizvoda u Evropi, kao i promovisanju uskladjenog evropskog i nacionanalnog zakonodavstva u oblasti pakovanja i upravljanja ambalažnim otpadom”, ističu u udruženju SEPEN.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

lokacije u Beogradu za odlaganje iskoriscenih baterija i sijalica

Spisak lokacija u Beogradu gde možete odložiti stare baterije i sijalice

17 маја 2022 - Lokacije na kojima se baterije i sijalice mogu odložiti su prava retkost u Srbiji, pa ovaj toksični otpad nesmetano završava u prirodi

slovenija spalionice otpada uredba

Slovenija gradi tri nove spalionice otpada

12 маја 2022 - Slovenija želi da zaustavi izvoz otpada koji bi mogao da se termički tretira i od njega dobije energija

(Ne)odgovorno-upravljanje-komunalnim-otpadom-u-Srbiji

Video: (Ne)odgovorno upravljanje komunalnim otpadom u Srbiji

10 маја 2022 - U Srbiji se otpadom ne upravlja efikasno i svake godine 2,4 miliona tona komunalnog otpada nepovratno nanese štetu prirodi u kojoj završi, ali i zdravlju građana.

Kljunasti kit uginuo u grckom moru gutanja plasticnog otpada

Kljunasti kit uginuo u grčkom moru zbog gutanja plastičnog otpada

07 маја 2022 - U želucu uginulog kljunastog kita bilo je 15 kilograma plastike, što baca svetlo na rizike od zagađenosti plastičnim otpadom po morske sisare, ali i ljude