x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

SEPEN postao član Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu

12.04.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
SEPEN postao član Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu

Udruženje za ambalažu i životnu sredinu SEPEN iz Srbije primljeno je u punopravno članstvo Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN.

EUROPEN je organizacija koja okuplja industrije iz lanca snabdevanja u oblasti ambalaže u Evropi i bavi se temama koje se tiču pakovanja i zaštite životne sredine, bez favorizovanja bilo kog specifičnog materijala za pakovanje ili sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

“Na sastanku Saveta članova Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN u Briselu, doneta je odluka o prijemu Udruženja za ambalažu i životnu sredinu SEPEN u punopravno članstvo”, saopštio je SEPEN.

Članovi ovog udruženja su Coca-Cola HBC Srbija, Ball Packaging Europe, Terra Production, Knjaz Miloš, Japan Tobacco International, PEPSICO Srbija i Udruženje pivara Srbije.

SEPEN je, kako navode u ovom udruženju, na ovaj način postao deo organizacije više od 40 najvećih evropskih kompanija, koje predstavljaju skoro sve segmente lanca vrednosti iz domena pakovanja kao i osam nacionalnih industrijskih asocijacija koje se bave ambalažom i životnom sredinom.

“EUROPEN je posvećen unapređivanju sistema proizvodnje i korišćenja pakovanja zasnovanog na pristupu koji obuhvata sve faze “životnog ciklusa” pakovanja, obezbeđivanju slobodnog protoka pakovanja i upakovanih proizvoda u Evropi, kao i promovisanju uskladjenog evropskog i nacionanalnog zakonodavstva u oblasti pakovanja i upravljanja ambalažnim otpadom”, ističu u udruženju SEPEN.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.