Otpad

SEPEN postao član Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu

SEPEN-postao-clan-Evropske-organizacije-za-ambalazu-i-zivotnu-sredinu

Photo: Pixabay

Objavljeno

12.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Udruženje za ambalažu i životnu sredinu SEPEN iz Srbije primljeno je u punopravno članstvo Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN.

EUROPEN je organizacija koja okuplja industrije iz lanca snabdevanja u oblasti ambalaže u Evropi i bavi se temama koje se tiču pakovanja i zaštite životne sredine, bez favorizovanja bilo kog specifičnog materijala za pakovanje ili sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

“Na sastanku Saveta članova Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN u Briselu, doneta je odluka o prijemu Udruženja za ambalažu i životnu sredinu SEPEN u punopravno članstvo”, saopštio je SEPEN.

Članovi ovog udruženja su Coca-Cola HBC Srbija, Ball Packaging Europe, Terra Production, Knjaz Miloš, Japan Tobacco International, PEPSICO Srbija i Udruženje pivara Srbije.

SEPEN je, kako navode u ovom udruženju, na ovaj način postao deo organizacije više od 40 najvećih evropskih kompanija, koje predstavljaju skoro sve segmente lanca vrednosti iz domena pakovanja kao i osam nacionalnih industrijskih asocijacija koje se bave ambalažom i životnom sredinom.

“EUROPEN je posvećen unapređivanju sistema proizvodnje i korišćenja pakovanja zasnovanog na pristupu koji obuhvata sve faze “životnog ciklusa” pakovanja, obezbeđivanju slobodnog protoka pakovanja i upakovanih proizvoda u Evropi, kao i promovisanju uskladjenog evropskog i nacionanalnog zakonodavstva u oblasti pakovanja i upravljanja ambalažnim otpadom”, ističu u udruženju SEPEN.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

12. april 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

12. april 2018. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

biodizel od opušaka

Biodizel od opušaka

12. april 2018. - Biodizel se smatra obećavajućim rešenjem u potrazi za čistijim alternativama fosilnim gorivima, a jedan od izvora mogu da budu opušci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

12. april 2018. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja