Otpad

SEPEN postao član Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu

SEPEN-postao-clan-Evropske-organizacije-za-ambalazu-i-zivotnu-sredinu

Photo: Pixabay

Objavljeno

12.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

12.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Udruženje za ambalažu i životnu sredinu SEPEN iz Srbije primljeno je u punopravno članstvo Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN.

EUROPEN je organizacija koja okuplja industrije iz lanca snabdevanja u oblasti ambalaže u Evropi i bavi se temama koje se tiču pakovanja i zaštite životne sredine, bez favorizovanja bilo kog specifičnog materijala za pakovanje ili sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

“Na sastanku Saveta članova Evropske organizacije za ambalažu i životnu sredinu EUROPEN u Briselu, doneta je odluka o prijemu Udruženja za ambalažu i životnu sredinu SEPEN u punopravno članstvo”, saopštio je SEPEN.

Članovi ovog udruženja su Coca-Cola HBC Srbija, Ball Packaging Europe, Terra Production, Knjaz Miloš, Japan Tobacco International, PEPSICO Srbija i Udruženje pivara Srbije.

SEPEN je, kako navode u ovom udruženju, na ovaj način postao deo organizacije više od 40 najvećih evropskih kompanija, koje predstavljaju skoro sve segmente lanca vrednosti iz domena pakovanja kao i osam nacionalnih industrijskih asocijacija koje se bave ambalažom i životnom sredinom.

“EUROPEN je posvećen unapređivanju sistema proizvodnje i korišćenja pakovanja zasnovanog na pristupu koji obuhvata sve faze “životnog ciklusa” pakovanja, obezbeđivanju slobodnog protoka pakovanja i upakovanih proizvoda u Evropi, kao i promovisanju uskladjenog evropskog i nacionanalnog zakonodavstva u oblasti pakovanja i upravljanja ambalažnim otpadom”, ističu u udruženju SEPEN.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

jednokratna-plastika-zabrana-hrvatska

Hrvatska zabranila jednokratnu plastiku

20 July 2021 - Hrvatska je usvojila novi zakon o upravljanju otpadom kojim se zabranjuje stavljanje u promet proizvoda od plastike za jednokratnu upotrebu.

reciklaza-kucni-otpad-srbija-hrvatska

Srbija poslednja u Evropi po reciklaži kućnog otpada, Hrvatska ostvarila drugi najveći rast

16 July 2021 - Srbija je zabeležila najveći pad u reciklaži kućnog otpada u Evropi između 2010. i 2019. godine, čitavih 70%, a prosečna stopa reciklaže je svega 0.4%.

jul-bez-plastike-okean-otpad

Jul bez plastike: koje zemlje bacaju najviše plastičnog otpada u okeane?

14 July 2021 - Sjedinjene Američke Države su najveći generator plastičnog otpada, ali je Indija ta koja baca najveće količine plastike u okean.

jednokratna-plastika-EU-zabrana

Samo neke članice EU zabranile jednokratnu plastiku na vreme

06 July 2021 - Rok za primenu Direktive o jednokratnoj plastici u zemljama članicama EU, 3. jul ove godine, je prošao, ali je svega nekoliko njih učinilo dovoljno da ispoštuje ovaj propis.