Električna energija

SEE CAO imenovao Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora

SEE-CAO-Ivan-Bulatovic-direktor

Slika: Pixabay

Objavljeno

13.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Kancelarija za raspodelu prekograničnih kapaciteta Coordination Auction Office in South East Europe (SEE CAO) imenovala je Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora, navodi se u saopštenju SEE CAO.

SEE CAO upravlja eksplicitnom raspodelom prekograničnih prenosnih kapaciteta na 6 granica u regionu jugoistočne Evrope (JIE).

Kako se navodi u saopštenju, Ivan Bulatović ima dugogodišnje iskustvo u oblasti elektroenergetskih sistema.

Više od deset godina je na važnim pozicijama u crnogorskom operatoru prenosnog sistema Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), piše u saopštenju.

Bulatović je, inače, bio izvršni direkt0r CGES-a, a pre postavljenja na mesto izvršnog direktora SEE CAO obavljao je funkciju pomoćnika izvršnog direktora za institucionalnu i međunarodnu saradnju CGES-a.

SEE CAO u sapštenju navodi da je Bulatović bio kooordinator mnogih energetskih projekata na Balkanu, kao i član brojnih domaćih i evropskih energetskih organizacija. Tokom svoje karijere učestvovao je u radu ENTSO-E, USEA/USAID grupe za tržišta električne energije, CIGRE Crna Gora i CIGRE Pariz.

“Jedna od osnovnih vrednosti SEE CAO je izgradnja jakih veza i sticanje poverenja učesnika na tržištu, a tim koji predvodi Bulatović uveren je da će sve naše buduće aktivnosti dodatno osnažiti poslovne odnose sa trgovcima električnom energijom”, naveo je u saopštenju SEE CAO.

Eksplicitna raspodela kapaciteta na 6 granica

SEE CAO obavlja eksplicitnu raspodelu dugoročnih i dnevnih fizičkih prava prenosa na granicama operatora prenosnog sistema, koji su njeni članovi, u skladu sa Harmonizovanim pravilima za raspodelu i uz poštovanje zahteva Regulation (EU) 2016/1719 i Regulation (EC) 714/2009 Evropskog parlamenta i Saveta o uslovima za pristup mreži za prekograničnu razmenu električne energije.

Akcionari SEE CAO su 8 operatora prenosnog sistema iz regiona JIE: HOPS (Hrvatska), NOS BiH, OST (Albanija), CGES (Crna Gora), KOSTT (Kosovo*), IPTO (Grčka), TEIAS (Turska) i MEPSO (Severna Makedonija).

SEE CAO obavlja aukcije na sledećim granicama:

  1. Hrvatska – Bosna i Hercegovina
  2. Bosna i Hercegovina – Crna Gora
  3. Crna Gora – Albanija
  4. Albanija – Grčka
  5. Grčka – Turska
  6. Grčka – Severna Makedonija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

distributivne mreze eurelectric studija

Investicije u distributivne mreže moraju se povećati 50-70% da bi energetska tranzicija uspela

22 January 2021 - Oko 70 odsto novih kapaciteta na obnovljivu energiju do 2030. biće povezano na distributivnu mrežu u evropskim zemljama.

entso e sinhrona zona raspad januar 2021

Kako se evropska sinhrona zona raspala na dva dela?

21 January 2021 - Zbog prekida rada nekoliko elemenata prenosne mreže, sinhrona zona Kontinentalna Evropa raspala se na dva...

termoelektrana-ugalj-subvencije

Energetska zajednica pozvala ugovorne strane da preispitaju subvencionisanje uglja

20 January 2021 - Sekretarijat Energetske pozvao je vlasti šest zemalja da preispitaju subvencionisanje uglja u smislu usklađenosti sa pravilima EU.

Drzavna revizorska institucija Grcic nezakonito direktor EPS

Državna revizorska institucija: Grčić nezakonito direktor EPS-a

19 January 2021 - On je vršilac dužnosti direktora od 2016, a Zakon o javnim preduzećima kaže da direktor može da bude vd najviše godinu dana.