Električna energija

SEE CAO imenovao Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora

SEE-CAO-Ivan-Bulatovic-direktor

Slika: Pixabay

Objavljeno

13.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Kancelarija za raspodelu prekograničnih kapaciteta Coordination Auction Office in South East Europe (SEE CAO) imenovala je Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora, navodi se u saopštenju SEE CAO.

SEE CAO upravlja eksplicitnom raspodelom prekograničnih prenosnih kapaciteta na 6 granica u regionu jugoistočne Evrope (JIE).

Kako se navodi u saopštenju, Ivan Bulatović ima dugogodišnje iskustvo u oblasti elektroenergetskih sistema.

Više od deset godina je na važnim pozicijama u crnogorskom operatoru prenosnog sistema Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), piše u saopštenju.

Bulatović je, inače, bio izvršni direkt0r CGES-a, a pre postavljenja na mesto izvršnog direktora SEE CAO obavljao je funkciju pomoćnika izvršnog direktora za institucionalnu i međunarodnu saradnju CGES-a.

SEE CAO u sapštenju navodi da je Bulatović bio kooordinator mnogih energetskih projekata na Balkanu, kao i član brojnih domaćih i evropskih energetskih organizacija. Tokom svoje karijere učestvovao je u radu ENTSO-E, USEA/USAID grupe za tržišta električne energije, CIGRE Crna Gora i CIGRE Pariz.

„Jedna od osnovnih vrednosti SEE CAO je izgradnja jakih veza i sticanje poverenja učesnika na tržištu, a tim koji predvodi Bulatović uveren je da će sve naše buduće aktivnosti dodatno osnažiti poslovne odnose sa trgovcima električnom energijom“, naveo je u saopštenju SEE CAO.

Eksplicitna raspodela kapaciteta na 6 granica

SEE CAO obavlja eksplicitnu raspodelu dugoročnih i dnevnih fizičkih prava prenosa na granicama operatora prenosnog sistema, koji su njeni članovi, u skladu sa Harmonizovanim pravilima za raspodelu i uz poštovanje zahteva Regulation (EU) 2016/1719 i Regulation (EC) 714/2009 Evropskog parlamenta i Saveta o uslovima za pristup mreži za prekograničnu razmenu električne energije.

Akcionari SEE CAO su 8 operatora prenosnog sistema iz regiona JIE: HOPS (Hrvatska), NOS BiH, OST (Albanija), CGES (Crna Gora), KOSTT (Kosovo*), IPTO (Grčka), TEIAS (Turska) i MEPSO (Severna Makedonija).

SEE CAO obavlja aukcije na sledećim granicama:

  1. Hrvatska – Bosna i Hercegovina
  2. Bosna i Hercegovina – Crna Gora
  3. Crna Gora – Albanija
  4. Albanija – Grčka
  5. Grčka – Turska
  6. Grčka – Severna Makedonija.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Država na berzi kupila akcije EPCG za 15 miliona evra

23 септембра 2022 - Vlada Crne Gore je deonice kupila po početnoj ceni, 4,49 evra po komadu, saopštila je Montenegroberza

Makron Francuska iskljucivo obnovljive nuklearke prvog vetroparka na moru

Makron: Francuska ne može da se oslanja isključivo ni na obnovljive ni na nuklearke

23 септембра 2022 - Predsednik Emanuel Makron je na otvaranju prvog francuskog vetroparka na moru obećao brže izdavanje dozvola za projekte zelene energije i nuklearki

terra solar lebane

Lebane dobija solarnu elektranu od 8 MW

23 септембра 2022 - Vlasnici firme Terra Solar, prema podacima Agencije za privredne registre, su Nikola Oklobdžija i Ivan Pantelić

radionice solarni paneli pks usaid subotica prozjumeri

Kako do solarnih panela na krovu firme – radionice

23 септембра 2022 - Proizvodnja energije za sopstvenu potrošnju može pomoći privredi da smanji troškove za struju, čija cena poslednjih meseci stalno raste