Električna energija

SEE CAO imenovao Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora

SEE-CAO-Ivan-Bulatovic-direktor

Slika: Pixabay

Objavljeno

13.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.05.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Kancelarija za raspodelu prekograničnih kapaciteta Coordination Auction Office in South East Europe (SEE CAO) imenovala je Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora, navodi se u saopštenju SEE CAO.

SEE CAO upravlja eksplicitnom raspodelom prekograničnih prenosnih kapaciteta na 6 granica u regionu jugoistočne Evrope (JIE).

Kako se navodi u saopštenju, Ivan Bulatović ima dugogodišnje iskustvo u oblasti elektroenergetskih sistema.

Više od deset godina je na važnim pozicijama u crnogorskom operatoru prenosnog sistema Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), piše u saopštenju.

Bulatović je, inače, bio izvršni direkt0r CGES-a, a pre postavljenja na mesto izvršnog direktora SEE CAO obavljao je funkciju pomoćnika izvršnog direktora za institucionalnu i međunarodnu saradnju CGES-a.

SEE CAO u sapštenju navodi da je Bulatović bio kooordinator mnogih energetskih projekata na Balkanu, kao i član brojnih domaćih i evropskih energetskih organizacija. Tokom svoje karijere učestvovao je u radu ENTSO-E, USEA/USAID grupe za tržišta električne energije, CIGRE Crna Gora i CIGRE Pariz.

“Jedna od osnovnih vrednosti SEE CAO je izgradnja jakih veza i sticanje poverenja učesnika na tržištu, a tim koji predvodi Bulatović uveren je da će sve naše buduće aktivnosti dodatno osnažiti poslovne odnose sa trgovcima električnom energijom”, naveo je u saopštenju SEE CAO.

Eksplicitna raspodela kapaciteta na 6 granica

SEE CAO obavlja eksplicitnu raspodelu dugoročnih i dnevnih fizičkih prava prenosa na granicama operatora prenosnog sistema, koji su njeni članovi, u skladu sa Harmonizovanim pravilima za raspodelu i uz poštovanje zahteva Regulation (EU) 2016/1719 i Regulation (EC) 714/2009 Evropskog parlamenta i Saveta o uslovima za pristup mreži za prekograničnu razmenu električne energije.

Akcionari SEE CAO su 8 operatora prenosnog sistema iz regiona JIE: HOPS (Hrvatska), NOS BiH, OST (Albanija), CGES (Crna Gora), KOSTT (Kosovo*), IPTO (Grčka), TEIAS (Turska) i MEPSO (Severna Makedonija).

SEE CAO obavlja aukcije na sledećim granicama:

  1. Hrvatska – Bosna i Hercegovina
  2. Bosna i Hercegovina – Crna Gora
  3. Crna Gora – Albanija
  4. Albanija – Grčka
  5. Grčka – Turska
  6. Grčka – Severna Makedonija.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektrane-ugalj-kina-emisije

Klimatski cilj Kine zahteva zatvaranje skoro 600 elektrana na ugalj

17 April 2021 - Da bi dostigla nulte neto emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2060. godine, Kina bi morala da zatvori skoro 600 elektrana na ugalj u narednih 10 godina.

Evropska komisija Srbija BiH 2020 proizvodnju struje iz uglja

Evropska komisija: Srbija i BiH 2020. povećale proizvodnju struje iz uglja

13 April 2021 - Učinak termoelektrana na ugalj pao je prošle godine 22 odsto u EU, dok je Srbija na tom polju povećala proizvodnju za četiri, a BiH za osam odsto

vladimir cadjenovic cedis direktor

Vladimir Čađenović novi direktor crnogorskog CEDIS-a

13 April 2021 - Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema razrešio je izvršnog direktora Zorana Đukanovića i imenovao Vladimira Čađenovića.

Gradjani Hrvatske će moci da kupuju elektricnu energiju iz svih zemalja EU

Građani Hrvatske će moći da kupuju električnu energiju iz svih zemalja EU

09 April 2021 - Izmene Zakona o tržištu električne energije povećavaju konkurenciju na tržištu gde Hrvatska elektroprivreda drži 90 odsto snabdevanja.