x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

SEE CAO imenovao Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora

13.05.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
SEE CAO imenovao Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora

Kancelarija za raspodelu prekograničnih kapaciteta Coordination Auction Office in South East Europe (SEE CAO) imenovala je Ivana Bulatovića za novog izvršnog direktora, navodi se u saopštenju SEE CAO.

SEE CAO upravlja eksplicitnom raspodelom prekograničnih prenosnih kapaciteta na 6 granica u regionu jugoistočne Evrope (JIE).

Kako se navodi u saopštenju, Ivan Bulatović ima dugogodišnje iskustvo u oblasti elektroenergetskih sistema.

Više od deset godina je na važnim pozicijama u crnogorskom operatoru prenosnog sistema Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), piše u saopštenju.

Bulatović je, inače, bio izvršni direkt0r CGES-a, a pre postavljenja na mesto izvršnog direktora SEE CAO obavljao je funkciju pomoćnika izvršnog direktora za institucionalnu i međunarodnu saradnju CGES-a.

SEE CAO u sapštenju navodi da je Bulatović bio kooordinator mnogih energetskih projekata na Balkanu, kao i član brojnih domaćih i evropskih energetskih organizacija. Tokom svoje karijere učestvovao je u radu ENTSO-E, USEA/USAID grupe za tržišta električne energije, CIGRE Crna Gora i CIGRE Pariz.

“Jedna od osnovnih vrednosti SEE CAO je izgradnja jakih veza i sticanje poverenja učesnika na tržištu, a tim koji predvodi Bulatović uveren je da će sve naše buduće aktivnosti dodatno osnažiti poslovne odnose sa trgovcima električnom energijom”, naveo je u saopštenju SEE CAO.

Eksplicitna raspodela kapaciteta na 6 granica

SEE CAO obavlja eksplicitnu raspodelu dugoročnih i dnevnih fizičkih prava prenosa na granicama operatora prenosnog sistema, koji su njeni članovi, u skladu sa Harmonizovanim pravilima za raspodelu i uz poštovanje zahteva Regulation (EU) 2016/1719 i Regulation (EC) 714/2009 Evropskog parlamenta i Saveta o uslovima za pristup mreži za prekograničnu razmenu električne energije.

Akcionari SEE CAO su 8 operatora prenosnog sistema iz regiona JIE: HOPS (Hrvatska), NOS BiH, OST (Albanija), CGES (Crna Gora), KOSTT (Kosovo*), IPTO (Grčka), TEIAS (Turska) i MEPSO (Severna Makedonija).

SEE CAO obavlja aukcije na sledećim granicama:

  1. Hrvatska – Bosna i Hercegovina
  2. Bosna i Hercegovina – Crna Gora
  3. Crna Gora – Albanija
  4. Albanija – Grčka
  5. Grčka – Turska
  6. Grčka – Severna Makedonija.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.