Električna energija

Dragan Kujović novi izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

Dragan Kujovicc novi izvrsni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

Photo: CGES

Objavljeno

18.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Na vanrednoj Skupštini akcionara državnog preduzeća Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) izabran je Dragan Kujović za izvršnog direktora kompanije, saopštio je CGES.

CGES je akcionarsko društvo i operator prenosnog sistema u Crnoj Gori.

“Skupština akcionara smenila je bivšeg izvršnog direktora Ivana Bulatovića nakon isteka njegovog četvorogodišnjeg mandata”, naveo je CGES.

Dragan Kujović je dosad bio državni sekretar u Ministarstvu ekonomije.

“Obavljao je i funkcije zamenika ministra u Ministarstvu ekonomije, predsednika Upravnog odbora za upravljanje aktivom i pasivom Fonda za investicije i razvoj Crne Gore i predsednika Odbora direktora AD OBOD-Cetinje, a koordinirao je i rad mnogih vladinih radnih grupa”, ističe se u saopštenju CGES.

Kujović je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Podgorici 2000. godine.

Državni kapital u Odboru direktora kompanije predstavljaće Vesna Bracanović, Zoran Rakočević, Tamara Ivković i Zoran Miljanić.

Giovanni Cerchiarini i Carlo Crea izabrani su u Odbor kao predstavnici italijanske kompanije Terna, dok će Jelena Matejić i dalje predstavljati srpsko državno preduzeće Elektromreža Srbije. Inače, Jelena Matejić je nedavno izabrana za direktora EMS.

Na konstitutivnom sastanku Odbora direktora održanom istog dana, Vesna Bracanović je imenovana za predsednika, a Giovanni Cerchiarini za potpredsednika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elektrane-ugalj-kina-emisije

Klimatski cilj Kine zahteva zatvaranje skoro 600 elektrana na ugalj

17 April 2021 - Da bi dostigla nulte neto emisije gasova sa efektom staklene bašte do 2060. godine, Kina bi morala da zatvori skoro 600 elektrana na ugalj u narednih 10 godina.

Evropska komisija Srbija BiH 2020 proizvodnju struje iz uglja

Evropska komisija: Srbija i BiH 2020. povećale proizvodnju struje iz uglja

13 April 2021 - Učinak termoelektrana na ugalj pao je prošle godine 22 odsto u EU, dok je Srbija na tom polju povećala proizvodnju za četiri, a BiH za osam odsto

vladimir cadjenovic cedis direktor

Vladimir Čađenović novi direktor crnogorskog CEDIS-a

13 April 2021 - Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema razrešio je izvršnog direktora Zorana Đukanovića i imenovao Vladimira Čađenovića.

Gradjani Hrvatske će moci da kupuju elektricnu energiju iz svih zemalja EU

Građani Hrvatske će moći da kupuju električnu energiju iz svih zemalja EU

09 April 2021 - Izmene Zakona o tržištu električne energije povećavaju konkurenciju na tržištu gde Hrvatska elektroprivreda drži 90 odsto snabdevanja.