Električna energija

Dragan Kujović novi izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

Dragan Kujovicc novi izvrsni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

Photo: CGES

Objavljeno

18.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Na vanrednoj Skupštini akcionara državnog preduzeća Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) izabran je Dragan Kujović za izvršnog direktora kompanije, saopštio je CGES.

CGES je akcionarsko društvo i operator prenosnog sistema u Crnoj Gori.

“Skupština akcionara smenila je bivšeg izvršnog direktora Ivana Bulatovića nakon isteka njegovog četvorogodišnjeg mandata”, naveo je CGES.

Dragan Kujović je dosad bio državni sekretar u Ministarstvu ekonomije.

“Obavljao je i funkcije zamenika ministra u Ministarstvu ekonomije, predsednika Upravnog odbora za upravljanje aktivom i pasivom Fonda za investicije i razvoj Crne Gore i predsednika Odbora direktora AD OBOD-Cetinje, a koordinirao je i rad mnogih vladinih radnih grupa”, ističe se u saopštenju CGES.

Kujović je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Podgorici 2000. godine.

Državni kapital u Odboru direktora kompanije predstavljaće Vesna Bracanović, Zoran Rakočević, Tamara Ivković i Zoran Miljanić.

Giovanni Cerchiarini i Carlo Crea izabrani su u Odbor kao predstavnici italijanske kompanije Terna, dok će Jelena Matejić i dalje predstavljati srpsko državno preduzeće Elektromreža Srbije. Inače, Jelena Matejić je nedavno izabrana za direktora EMS.

Na konstitutivnom sastanku Odbora direktora održanom istog dana, Vesna Bracanović je imenovana za predsednika, a Giovanni Cerchiarini za potpredsednika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

istra vetroelektrane na moru irena norveska studija

Istra planira da se snabdeva zelenom energijom iz vetroparkova na Jadranu

18. decembar 2017. - Hrvatsko poluostrvopripremiće studiju o potencijalu za gradnju vetroelektrana u Jadranskom moru kako bi obezbedila energetsku nezavisnost

interenergo salonit anhovo solarni paneli ugovor

Interenergo će za Salonit Anhovo instalirati još 1,5 MW solarnih panela

18. decembar 2017. - Cemantara će svu struju proizvedenu iz solarne energije otkupljivati direktno od Interenerga i koristiti je u procesu proizvodnje

strategiji-Kosovo-ciljeve-energetske-tranzicije-2031-godine

Kosovo* objavilo ciljeve energetske tranzicije do 2031. godine

18. decembar 2017. - Vlada u Prištini cilja da 2031. bude 1,6 gigavata snage u zelenim elektranama, uz 340 MWh u baterijama i rekonstrukciju termoelektrana

Novo poglavlje za francuske nuklearke: dostupnost vode utiče na bezbednost reaktora

Klimatske promene ugrožavaju rad i bezbednost francuskih nuklearki

18. decembar 2017. - Revizorski sud je upozorio da se bezbednost 56 postojećih reaktora, kao i novih projekata, mora sagledati u kontekstu klimatskih promena