Električna energija

Dragan Kujović novi izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

Dragan Kujovicc novi izvrsni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema

Photo: CGES

Objavljeno

18.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Na vanrednoj Skupštini akcionara državnog preduzeća Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) izabran je Dragan Kujović za izvršnog direktora kompanije, saopštio je CGES.

CGES je akcionarsko društvo i operator prenosnog sistema u Crnoj Gori.

“Skupština akcionara smenila je bivšeg izvršnog direktora Ivana Bulatovića nakon isteka njegovog četvorogodišnjeg mandata”, naveo je CGES.

Dragan Kujović je dosad bio državni sekretar u Ministarstvu ekonomije.

“Obavljao je i funkcije zamenika ministra u Ministarstvu ekonomije, predsednika Upravnog odbora za upravljanje aktivom i pasivom Fonda za investicije i razvoj Crne Gore i predsednika Odbora direktora AD OBOD-Cetinje, a koordinirao je i rad mnogih vladinih radnih grupa”, ističe se u saopštenju CGES.

Kujović je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Podgorici 2000. godine.

Državni kapital u Odboru direktora kompanije predstavljaće Vesna Bracanović, Zoran Rakočević, Tamara Ivković i Zoran Miljanić.

Giovanni Cerchiarini i Carlo Crea izabrani su u Odbor kao predstavnici italijanske kompanije Terna, dok će Jelena Matejić i dalje predstavljati srpsko državno preduzeće Elektromreža Srbije. Inače, Jelena Matejić je nedavno izabrana za direktora EMS.

Na konstitutivnom sastanku Odbora direktora održanom istog dana, Vesna Bracanović je imenovana za predsednika, a Giovanni Cerchiarini za potpredsednika.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

vetroturbina Siemens Gamesa otpusta 10 odsto zaposlenih

Proizvođač vetroturbina Siemens Gamesa otpušta 10 odsto zaposlenih

30 септембра 2022 - Kašnjenja u isporukama i porast cena materijala doveli su kompaniju Siemens Gamesa u poziciju da gasi 2.900 radnih mesta

digitalni vodic za investitore bih usaid

BiH digitalizacijom ubrzava investicije u sektor energetike

30 септембра 2022 - Investitori dobijaju prilagođeni vodič za njihov konkretni projekat, koji sadrži listu dozvola, saglasnosti i drugih akata koje moraju imati

Rama Glavno pitanje cena da li ce biti struje

Rama: Glavno pitanje nije cena struje, već da li će je biti

30 септембра 2022 - Premijer Albanije Edi Rama pozvao je ponovo stanovništvo da štedi struju, naglasivši da nije reč samo o finansijskom trošku

solarni paneli monteri obuka

Uskoro obuke za montere solarnih panela – osposobi se za siguran posao u narednim godinama

29 септембра 2022 - U toku je ubrzani razvoj nove grane privrede - zelene energetike, koji, naravno zahteva odgovarajuću radnu snagu