Električna energija

Vlada Srbije imenovala Jelenu Matejić za direktorku Elektromreže Srbije

Vlada Srbije imenovala Jelenu Matejic za direktorku Elektromreže Srbije

Photo: EMS

Objavljeno

07.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.12.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlada Srbije imenovala je Jelenu Matejić za direktorku Elektromreže Srbije (EMS), posle skoro godinu dana obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora tog preduzeća, saopštio je EMS, srpski operator prenosnog sistema.

“Ona je na to mesto izabrana na javnom konkursu koji je vlada objavila u martu 2017. godine, a  na koji se prijavilo devet kandidata”, preneli su srpski mediji.

EMS je naveo u saopštenju da je Jelena Matejić diplomirani ekonomista Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a poseduje i zvanje master menadžer u oblasti menadžmenta u javnom sektoru i zvanje „project manager“ WIFI instituta (Austrijska agencija za razvoj).

“Bogato radno iskustvo sticala je godinama radeći u privatnom i javnom sektoru. Radila je u kompanijama Mark Plan, Delta Sport, Droga Kolinska i Atlantik Grupa”, naveo je EMS u saopštenju.

U EMS-u je počela da radi 2012. godine, gde je bila izvršni direktor za investicije i stratergiju, da bi 29. decembra prošle godine postala vršioc dužnosti generalnog direktora.

Od februara 2015. je predsednik Saveta Akcionarskog fonda Republike Srbije, a od 2016. godine član Odbora direktora crnogorskog operatora prenosnog sistema “Crnogorski elektroprenosni sistem”.

U ovom periodu bila je i član Upravnog odbora i član Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

7. decembar 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

7. decembar 2017. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

7. decembar 2017. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije

hrvatska hrote aukcije natjecaj vetar solar

HROTE raspisao aukcije za dodelu premija za elektrane snage 607 MW

7. decembar 2017. - Hrvatski operator tržišta energije raspisao je javni poziv za dostavu ponuda i dodelu premija za vetroparkove, solarne elektrane i hidroelektrane