Energetska efikasnost

Schneider Electric sprema nove investicije u energetski sektor Bosne i Hercegovine

Schneider Electric sprema nove investicije u energetski sektor Bosne i Hercegovine

Slika: Schneider Electric

Objavljeno

06.11.2017.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

06.11.2017.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Schneider Electric planira nove investicije u infrastrukturu i energetski sektor Bosne i Hercegovine kao i gradnju energetski efikasnih zgrada, i poslovnih i rezidencijalnih. Cilj kompanije je da poveća saradnju sa lokalnim partnerima i da radi na kreiranju novih rešenja u energetskom menadžmentu i automatizaciji, rekao je Milenko Krivokuća, direktor prodaje u kompaniji za BiH.

“Naš fokus je na daljem jačanju saradnje sa lokalnim partnerima i velikim krajnjim korisnicima u na polju energije i industrije”, rekao je Milenko Krivokuća u intervjuu za SeeNews portal. Dodao je i da je cilj kompanije učešće u sve većem broju projekata, posebno onih koji su vezani za razvoj infrastrukture i snabdevanja električnom energijom.

Schneider Electric posluje u Bosni i Hercegovini već 20 godina na uvođenju srednjenaponskih i  niskonaponskih instalacija, kao i na rešenjima za automatizaciju i upravljanje elektrodistribucijama u zemlji, termoelektranama, rudnicima i hidroelektranama. Kompanija je u međuvremenu pretvorila brojne prazne lokacije širom Bosne i Hercegovine u pametne zgrade.

“Verujem da će u budućnosti biti sve više ovakvih kuća u Bosni i Hercegovini, jer pametne zgrade predstavljaju kompletan sistem takozvanihi inteligentnih instalacija koje na najefikasniji način koriste električnu i toplotnu energiju, prirodno svetlo i druge energetske proizvode kako bi uštedeli energiju, povećali pouzdanost instalacija, povećali bezbednost korisnika i povećali modelarnost same zgrade”, rekao je Krivkuća u intervjuu koji je nedavno dao za SeeNews.

Schneider Electric je multinacionalna kompanija, sa sedištem u Francuskoj, specijalizovana za upravljanje energijom i automatskim sistemima, uključujući harver, softver i brojne usluge.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

6. novembar 2017. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

6. novembar 2017. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

6. novembar 2017. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

6. novembar 2017. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta