Električna energija

Sajmovi energetike i zaštite životne sredine od 2. do 4. oktobra na Beogradskom sajmu

Sajmovi-energetike-i-zastite-zivotne-sredine-Beogradski-sajam

Slika: Beogradski sajam

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Od 2. do 4. oktobra na Beogradskom sajmu održaće se međunarodni Sajam energetike (sa UFI licencom) i međunarodni Sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair. Očekuje se više od 320 izlagača iz 20 zemalja.

Sajmovi imaju i prateći stručni program, tokom kojeg će najviše pažnje biti posvećeno Poglavlju 27. Na panelima će biti prisutni i predstavnici ministarstava rudarstva i energetike i zaštite životne sredine, kao i Elektroprivrede Srbije (EPS). Prošle godine sajmove je otvorio Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine.

Tokom stručnog programa najviše pažnje biće posvećeno Poglavlju 27

Sajam energetike, kako je u najavi naveo Beogradski sajam, je najveći godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima koji se bave električnom energijom, ugljem, naftom i gasom, obnovljivim izvorima energije (OIE), energetskom efikasnosnošću i rudarstvom.

I izlagački i stručni segment Sajma energetike uključuju sve tematske nivoe – od naučno-istraživačkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do distribucije, transporta, skladištenja ili neposrednog korišćenja prirodnih resursa.

Centralne teme sajma EcoFair su zelena ekonomija, industrija reciklaže i upravljanje otpadom

Sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, najveći je i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu, naveo je Beogradski sajam. Ima privredno-edukativni karakter, a posvećen je sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine. Centralne teme su zelena ekonomija, industrija reciklaže i upravljanje otpadom.

EcoFair obuhvata sve segmente zaštite životne sredine

Oba programa ovog sajma, i izlagački i stručni, obuhvataju sve segmente zaštite životne sredine: zemljište, vazduh, vodu, prirodnе resursе, reciklažu, berze ekoloških usluga, lokalnu samoupravu, komunalnu opremu, nevladin sektor koji se bavi zaštitom životne sredine…

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

1. oktobar 2019. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

1. oktobar 2019. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

1. oktobar 2019. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

1. oktobar 2019. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.