Vesti

Resalta potpisala ugovor za energetsku optimizaciju sa Iskratelom

Resalta potpisala ugovor za energetsku optimizaciju sa Iskratelom

Slika: resalta.com

Objavljeno

24.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta, jedna od vodećih kompanija za energetske usluge u jugoistočnoj Evropi, potpisala je ugovor za realizaciju dva projekta sa Iskratelom, međunardonom ICT kompanijom sa sedištem u Kranju, u Sloveniji. Projekti za cilj imaju poboljšanje energetske efikasnosti.

Resalta (nekadašnji GGE) je na svom sajtu objavila informaciju da je izvršila sveobuhvatnu energetsku reviziju u kompaniji Iskratel i predložila određene mere za poboljšanje energetske efikasnosti, čiji je deo rukovodstvo Iskratela prihvatilo.

Jedan od projekata odnosi se na data centar kompanije kome je, zbog neprekidnog rada, neophodan pouzdan stalan sistem hlađenja. Stari, nepouzdan i energetski neefikasan model Resalta će, kako navodi, zameniti novim sistemom koji će obezbediti maksimalnu energetsku efikasnost.

Novi sistem će koristiti uređaj za slobodno hlađenje na temperaturama ispod 18 stepeni, tako što će vazduh direktno ulaziti kroz filtere veći deo godine. Ovim rešenjem će znatno biti smanjena potrošnja energije.

Tokom hladnih meseci, topao vazduh koji server ispušta prilikom rada biće korišćen za grejanje pripojenog skladišta, tako da će se sprečiti gubitak toplotne energije.

Resalta će takođe ugaditi novi “čiler” – poseban klima uređaj sa rekuperacijom i ventilatorskim navojima, kako bi poboljšala uslove rada za zaposlene, pre svega ventilaciju ali i hlađenje u letnjim mesecima.

Zahvaljujući ovim projektima, Iskratel će uštedeti 637 MWh električne energije godišnje i dobiti pouzdan sistem hlađenja. Resalta takođe kaže da će se, zahvaljući ovim projektima smanjiti štetan uticaj na životnu sredinu zahvaljujući prelasku sa skupog rashladnog uređaja R22  tipa na ekološki prihvatljivo rešenje.

Očekuje se da će oba projekta biti završena pre kraja juna ove godine.

Iskratel je jedan od vodećih evropskih ICT provajdera za digitalnu transformaciju telekomunikacija, transporta, javne bezbednosti i energetike. Prisutan je u više od 50 zemalja a centar mu se nalazi u Kranju, u Sloveniji.

Resalta, prethodno GGE, početkom godine promenila je ime, jer je, kako je navela tada u saopštenju, kompanija prerasla granice slovenačke teritorije i okvir postojećeg brenda.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija INEKP 2030 ciljati smanjenje emisija 40 3

Srbija će u INEKP-u za 2030. ciljati smanjenje emisija od 40,3 odsto

27 јула 2022 - Srbija je predstavila preliminarne ciljeve za integrisani nacionalni energetski i klimatski plan pred pokretanje javne rasprave

Mala i srednja preduzeca BiH prijave subvencije energetsku efikasnost zelenu energiju

Mala i srednja preduzeća u BiH mogu da se prijave za subvencije za energetsku efikasnost, zelenu energiju

19 јула 2022 - MSP u Bosni i Hercegovini mogu do 12. avgusta da se prijave za sufinansiranje za energetsku efikasnost, obnovljive izvore i energetske preglede

Fond zeleni razvoj 2021 rekordni rast

Fond za zeleni razvoj 2021. ostvario rekordni rast

13 јула 2022 - GGF je objavio da je 2021. ostvario najveći neto rast svog portfelja do sada, na 1,3 milijarde evra u zelenim zajmovima

Slovenija upozorila potrosace gasnu krizu

Slovenija upozorila potrošače na gasnu krizu

12 јула 2022 - Snabdevanje gasom u Sloveniji je nesmetano, ali Agencija za energiju upozorava na poremećaje ukoliko se smanje isporuke iz Rusije