Vesti

Resalta potpisala ugovor za energetsku optimizaciju sa Iskratelom

Resalta potpisala ugovor za energetsku optimizaciju sa Iskratelom

Slika: resalta.com

Objavljeno

24.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

24.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta, jedna od vodećih kompanija za energetske usluge u jugoistočnoj Evropi, potpisala je ugovor za realizaciju dva projekta sa Iskratelom, međunardonom ICT kompanijom sa sedištem u Kranju, u Sloveniji. Projekti za cilj imaju poboljšanje energetske efikasnosti.

Resalta (nekadašnji GGE) je na svom sajtu objavila informaciju da je izvršila sveobuhvatnu energetsku reviziju u kompaniji Iskratel i predložila određene mere za poboljšanje energetske efikasnosti, čiji je deo rukovodstvo Iskratela prihvatilo.

Jedan od projekata odnosi se na data centar kompanije kome je, zbog neprekidnog rada, neophodan pouzdan stalan sistem hlađenja. Stari, nepouzdan i energetski neefikasan model Resalta će, kako navodi, zameniti novim sistemom koji će obezbediti maksimalnu energetsku efikasnost.

Novi sistem će koristiti uređaj za slobodno hlađenje na temperaturama ispod 18 stepeni, tako što će vazduh direktno ulaziti kroz filtere veći deo godine. Ovim rešenjem će znatno biti smanjena potrošnja energije.

Tokom hladnih meseci, topao vazduh koji server ispušta prilikom rada biće korišćen za grejanje pripojenog skladišta, tako da će se sprečiti gubitak toplotne energije.

Resalta će takođe ugaditi novi “čiler” – poseban klima uređaj sa rekuperacijom i ventilatorskim navojima, kako bi poboljšala uslove rada za zaposlene, pre svega ventilaciju ali i hlađenje u letnjim mesecima.

Zahvaljujući ovim projektima, Iskratel će uštedeti 637 MWh električne energije godišnje i dobiti pouzdan sistem hlađenja. Resalta takođe kaže da će se, zahvaljući ovim projektima smanjiti štetan uticaj na životnu sredinu zahvaljujući prelasku sa skupog rashladnog uređaja R22  tipa na ekološki prihvatljivo rešenje.

Očekuje se da će oba projekta biti završena pre kraja juna ove godine.

Iskratel je jedan od vodećih evropskih ICT provajdera za digitalnu transformaciju telekomunikacija, transporta, javne bezbednosti i energetike. Prisutan je u više od 50 zemalja a centar mu se nalazi u Kranju, u Sloveniji.

Resalta, prethodno GGE, početkom godine promenila je ime, jer je, kako je navela tada u saopštenju, kompanija prerasla granice slovenačke teritorije i okvir postojećeg brenda.

Tagovi: ,

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana