Energetska efikasnost

Kompanija GGE od sada pod novim imenom i brendom – Resalta

resalta

Slika: Resulta

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Resalta – novo je ime i brend pod kojim će ubuduće poslovati  jedna od vodećih kompanija za energetke usluge u jugoistočnoj Evropi, GGE. Ono što se ne menja je posvećenost razvoju obnovljivih izvora energije i pružanje energetski efikasnih rešenja korisnicima.

Resalta se odnosi, kako se navodi u saopštenju kompanije, na visoke rezultate u poslovanju, a novi logo i identitet brenda ukazuju na njenu posvećenost održivosti i zelenom razvoju.

Rebrendiranje je usledilo jer je kompanija prerasla granice slovenačke teritorije i okvir postojećeg brenda. Promena imena međutim ne znači novi početak, već prirodan nastavak onoga što je izgrađeno proteklih godina, rekao je Luka Komazec, direktor kompanije,

„Naša misija je da pružimo klijentima efikasna energetska rešenja sa niskim emisijama CO2, a takođe da obezbedimo da njihovi zaposleni, posetioci i stanovnici imaju sigurnije radne uslove i bolji kvalitet života“, naveo je Komazec.

Uspeh koji je ostvarila prethodnih godina kroz projekte energetske efikasnosti i razvojem obnovljivih izvora energije, kompanija Resalta želi da nastavi zbog čega i razvija nove usluge u skladu sa potrebama tržišta.

Resalta je, kao GGE, realizovala brojne projekte za javne institucije, opštine, industrijske i ugostiteljske kompanije i sarađivala sa finansijskim i nevladinim organizacijama.

Neki od projekata koji nose potpis GGE su Kogeneracija toplotne i električne energije (CHP) u Hrvatskoj Slatini, Projekat energetske sanacije 49 javnih zgrada u Ljubljani, Projekti energetske efikasnosti u grupi Gorenje i Modernizacija javnog osvetljenja u gradu Kruševcu, Srbija

Kompanija GGE je počela svoj put kao slovenački start-up, sa timom pojedinaca koji je razvijao ESCO projekte od 2011. godine. Od tada, kompanija je porasla i u oblasti usluga i geografski – danas je prisutna na 7 tržišta, a tim je porastao sa 3 na više od 60 stručnjaka.

Ime GGE je prvobitno označavalo tri osnivačke kompanije: Gorenje, Geoplin i Energetika Ljubljana. Akcionarska struktura se promenila – Geoplin je napustio vlasništvo kompanije a pridružila su joj se dva međunarodna investiciona fonda, i kompanija se, zajedno sa svojim brendom, razvila neočekivanom brzinom.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

15. mart 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

15. mart 2018. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

15. mart 2018. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

15. mart 2018. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora