Energetska efikasnost

Kompanija GGE od sada pod novim imenom i brendom – Resalta

resalta

Slika: Resulta

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Resalta – novo je ime i brend pod kojim će ubuduće poslovati  jedna od vodećih kompanija za energetke usluge u jugoistočnoj Evropi, GGE. Ono što se ne menja je posvećenost razvoju obnovljivih izvora energije i pružanje energetski efikasnih rešenja korisnicima.

Resalta se odnosi, kako se navodi u saopštenju kompanije, na visoke rezultate u poslovanju, a novi logo i identitet brenda ukazuju na njenu posvećenost održivosti i zelenom razvoju.

Rebrendiranje je usledilo jer je kompanija prerasla granice slovenačke teritorije i okvir postojećeg brenda. Promena imena međutim ne znači novi početak, već prirodan nastavak onoga što je izgrađeno proteklih godina, rekao je Luka Komazec, direktor kompanije,

“Naša misija je da pružimo klijentima efikasna energetska rešenja sa niskim emisijama CO2, a takođe da obezbedimo da njihovi zaposleni, posetioci i stanovnici imaju sigurnije radne uslove i bolji kvalitet života“, naveo je Komazec.

Uspeh koji je ostvarila prethodnih godina kroz projekte energetske efikasnosti i razvojem obnovljivih izvora energije, kompanija Resalta želi da nastavi zbog čega i razvija nove usluge u skladu sa potrebama tržišta.

Resalta je, kao GGE, realizovala brojne projekte za javne institucije, opštine, industrijske i ugostiteljske kompanije i sarađivala sa finansijskim i nevladinim organizacijama.

Neki od projekata koji nose potpis GGE su Kogeneracija toplotne i električne energije (CHP) u Hrvatskoj Slatini, Projekat energetske sanacije 49 javnih zgrada u Ljubljani, Projekti energetske efikasnosti u grupi Gorenje i Modernizacija javnog osvetljenja u gradu Kruševcu, Srbija

Kompanija GGE je počela svoj put kao slovenački start-up, sa timom pojedinaca koji je razvijao ESCO projekte od 2011. godine. Od tada, kompanija je porasla i u oblasti usluga i geografski – danas je prisutna na 7 tržišta, a tim je porastao sa 3 na više od 60 stručnjaka.

Ime GGE je prvobitno označavalo tri osnivačke kompanije: Gorenje, Geoplin i Energetika Ljubljana. Akcionarska struktura se promenila – Geoplin je napustio vlasništvo kompanije a pridružila su joj se dva međunarodna investiciona fonda, i kompanija se, zajedno sa svojim brendom, razvila neočekivanom brzinom.

Tagovi: , ,

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

pametna-brojila-ebrd

Srbija dobila zajam od 40 miliona evra za uvođenje pametnih brojila

15 September 2021 - EBRD je potpisala ugovor o zajmu od 40 miliona evra za projekat uvođenja pametnih brojila u tri grada u Srbiji.

Beograd subvencije energetska efikasnost

Beograd raspisuje konkurs za subvencije za energetsku efikasnost krajem oktobra

14 September 2021 - Subvencionisanje energetske efikasnosti predviđa da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto investicije.

Sarajevo subvencije zamena peci kotolova na ugalj

Sarajevo obezbedilo 1,5 miliona evra za subvencije za zamenu peći i kotlova na ugalj

13 September 2021 - Sredstva će biti dovoljna da 500 domaćinstva pređe na čistiji način zagrevanja svojih domova i veliki napredak u odnosu na prvu akciju.

prijavljivanje Nedelju odrzive energetike EUSEW 2021

Počelo prijavljivanje za Nedelju održive energetike u EU – EUSEW 2021

13 September 2021 - Digitalna konferencija u okviru Nedelje održive energetike u EU (EUSEW 2021) održaće se od 25. do 28. oktobra, a dodela nagrada prvog dana