Energetska efikasnost

Kompanija GGE od sada pod novim imenom i brendom – Resalta

resalta

Slika: Resulta

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Resalta – novo je ime i brend pod kojim će ubuduće poslovati  jedna od vodećih kompanija za energetke usluge u jugoistočnoj Evropi, GGE. Ono što se ne menja je posvećenost razvoju obnovljivih izvora energije i pružanje energetski efikasnih rešenja korisnicima.

Resalta se odnosi, kako se navodi u saopštenju kompanije, na visoke rezultate u poslovanju, a novi logo i identitet brenda ukazuju na njenu posvećenost održivosti i zelenom razvoju.

Rebrendiranje je usledilo jer je kompanija prerasla granice slovenačke teritorije i okvir postojećeg brenda. Promena imena međutim ne znači novi početak, već prirodan nastavak onoga što je izgrađeno proteklih godina, rekao je Luka Komazec, direktor kompanije,

“Naša misija je da pružimo klijentima efikasna energetska rešenja sa niskim emisijama CO2, a takođe da obezbedimo da njihovi zaposleni, posetioci i stanovnici imaju sigurnije radne uslove i bolji kvalitet života“, naveo je Komazec.

Uspeh koji je ostvarila prethodnih godina kroz projekte energetske efikasnosti i razvojem obnovljivih izvora energije, kompanija Resalta želi da nastavi zbog čega i razvija nove usluge u skladu sa potrebama tržišta.

Resalta je, kao GGE, realizovala brojne projekte za javne institucije, opštine, industrijske i ugostiteljske kompanije i sarađivala sa finansijskim i nevladinim organizacijama.

Neki od projekata koji nose potpis GGE su Kogeneracija toplotne i električne energije (CHP) u Hrvatskoj Slatini, Projekat energetske sanacije 49 javnih zgrada u Ljubljani, Projekti energetske efikasnosti u grupi Gorenje i Modernizacija javnog osvetljenja u gradu Kruševcu, Srbija

Kompanija GGE je počela svoj put kao slovenački start-up, sa timom pojedinaca koji je razvijao ESCO projekte od 2011. godine. Od tada, kompanija je porasla i u oblasti usluga i geografski – danas je prisutna na 7 tržišta, a tim je porastao sa 3 na više od 60 stručnjaka.

Ime GGE je prvobitno označavalo tri osnivačke kompanije: Gorenje, Geoplin i Energetika Ljubljana. Akcionarska struktura se promenila – Geoplin je napustio vlasništvo kompanije a pridružila su joj se dva međunarodna investiciona fonda, i kompanija se, zajedno sa svojim brendom, razvila neočekivanom brzinom.

Tagovi: , ,

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

solarni-paneli-prozjumeri-Severna Makedonija

Severna Makedonija spremila za 2021. milion evra za građane da unaprede energetsku efikasnost

22 January 2021 - Vlada Severne Makedonije izdvojila je oko 130.000 evra za subvencije prozjumerima za 2021. godinu.

Obnovljivi izvori električna vozila osvetljenje pametnoj ulici Tirani

Obnovljivi izvori će napajati električna vozila, osvetljenje u pametnoj ulici u Tirani

08 January 2021 - U okviru pilot-projekta u Tirani biće postavljeni mali uređaji na sunce i vetar koji će proizvoditi struju za javno osvetljenje i punjenje električnih vozila

Energetska tranzicija ubrzati univerzitetski profesori

Profesori iz regiona: Ugalj ni sada nije konkurentan, potrebno ubrzati energetsku tranziciju

21 December 2020 - Prelazak na obnovljive izvore je nužan i isplativiji čak i od održavanja kapaciteta za proizvodnju struje iz uglja, poručuje akademska zajednica

Srbija 2021 1 5 milijardu evra energetsku efikasnost smanjenje zagadenja

Srbija će 2021. potrošiti 1,5 milijardu evra na energetsku efikasnost, smanjenje zagađenja

16 December 2020 - Srbija će potpuno promeniti planove investiranja i dati prioritet energetskoj efikasnosti i smanjenju zagađenja, kaže vicepremijerka Zorana Mihajlović