Energetska efikasnost

Kompanija GGE od sada pod novim imenom i brendom – Resalta

resalta

Slika: Resulta

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.03.2018.

Država

,

Komentari

0

Podeli

Resalta – novo je ime i brend pod kojim će ubuduće poslovati  jedna od vodećih kompanija za energetke usluge u jugoistočnoj Evropi, GGE. Ono što se ne menja je posvećenost razvoju obnovljivih izvora energije i pružanje energetski efikasnih rešenja korisnicima.

Resalta se odnosi, kako se navodi u saopštenju kompanije, na visoke rezultate u poslovanju, a novi logo i identitet brenda ukazuju na njenu posvećenost održivosti i zelenom razvoju.

Rebrendiranje je usledilo jer je kompanija prerasla granice slovenačke teritorije i okvir postojećeg brenda. Promena imena međutim ne znači novi početak, već prirodan nastavak onoga što je izgrađeno proteklih godina, rekao je Luka Komazec, direktor kompanije,

„Naša misija je da pružimo klijentima efikasna energetska rešenja sa niskim emisijama CO2, a takođe da obezbedimo da njihovi zaposleni, posetioci i stanovnici imaju sigurnije radne uslove i bolji kvalitet života“, naveo je Komazec.

Uspeh koji je ostvarila prethodnih godina kroz projekte energetske efikasnosti i razvojem obnovljivih izvora energije, kompanija Resalta želi da nastavi zbog čega i razvija nove usluge u skladu sa potrebama tržišta.

Resalta je, kao GGE, realizovala brojne projekte za javne institucije, opštine, industrijske i ugostiteljske kompanije i sarađivala sa finansijskim i nevladinim organizacijama.

Neki od projekata koji nose potpis GGE su Kogeneracija toplotne i električne energije (CHP) u Hrvatskoj Slatini, Projekat energetske sanacije 49 javnih zgrada u Ljubljani, Projekti energetske efikasnosti u grupi Gorenje i Modernizacija javnog osvetljenja u gradu Kruševcu, Srbija

Kompanija GGE je počela svoj put kao slovenački start-up, sa timom pojedinaca koji je razvijao ESCO projekte od 2011. godine. Od tada, kompanija je porasla i u oblasti usluga i geografski – danas je prisutna na 7 tržišta, a tim je porastao sa 3 na više od 60 stručnjaka.

Ime GGE je prvobitno označavalo tri osnivačke kompanije: Gorenje, Geoplin i Energetika Ljubljana. Akcionarska struktura se promenila – Geoplin je napustio vlasništvo kompanije a pridružila su joj se dva međunarodna investiciona fonda, i kompanija se, zajedno sa svojim brendom, razvila neočekivanom brzinom.

Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategiji-Kosovo-ciljeve-energetske-tranzicije-2031-godine

Kosovo* objavilo ciljeve energetske tranzicije do 2031. godine

15. mart 2018. - Vlada u Prištini cilja da 2031. bude 1,6 gigavata snage u zelenim elektranama, uz 340 MWh u baterijama i rekonstrukciju termoelektrana

Vrednost agrosolarnog tržišta do 2030. biće 9,3 milijarde dolara

Tržište agrosolara na putu da 2031. dostigne 9,3 milijarde dolara

15. mart 2018. - Broj ljudi na zemlji raste, čime pitanja proizvodnje hrane i energije postaju ključna. U novoj analizi se za rešenje nudi agrosolar.

Medeja Loncar Odrzivi razvoj Siemens trosak investicija buducnost

Održivi razvoj za Siemens nije trošak, već investicija u budućnost

15. mart 2018. - Uvođenje cirkularne ekonomije Srbiji može da donese 30.000 novih radnih mesta, izjavila je direktorka kompanije Siemens Srbija Medeja Lončar

solarni podkast balkan green energy news prva epizoda

Prva epizoda solarnog podkasta: najteže je prošlo, instalacija solarnih panela će se samo ubrzavati

15. mart 2018. - Podkast Sve što ste želeli da znate o solarnim panelima, a niste imali koga da pitate dao je odgovore na brojna pitanja građana