Klimatske promene

Resalta akreditovana za usluge za smanjenje emisija ugljenika

Resalta akreditovana za usluge za smanjenje emisija ugljenika

Photo: PIRO4D from Pixabay

Objavljeno

03.12.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

03.12.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Resalta se pridružila mreži organizacije CDP za pružanje usluga za smanjenje emisija ugljenika. Akreditovana je za osam zemalja Jugoistočne i Centralne Evrope.

Resalta, sa sedištem u Ljubljani, akreditovana je kod CDP-a kao srebrni partner, što znači da je postala deo mreže kompanija koje pružaju usluge za smanjenje emisija ugljenika odnosno ugljeničnog otiska. CDP, ranije poznat kao the Carbon Disclosure Project, okuplja pružaoce usluga zaštite životne sredine koji mogu pomoći drugim kompanijama u svim aspektima njihovog ekološkog puta, od analize klimatskog scenarija do formulisanja ekološke strategije, sa sigurnim vodosnabdevanjem i bez krčenja šuma.

Akreditacija važi za Srbiju, Sloveniju, Češku, Hrvatsku, Mađarsku, Crnu Goru, Bugarsku i Rumuniju. Srebrni partneri su aktivni na određenim tržištima, a zlatni deluju globalno.

„Izuzetno smo ponosni što CDP prepoznaje našu posvećenost pomaganja klijentima u naporima da smanje emisije ugljenika kao i jedinstvene metodologije zasnovane na riziku koje su u srži našeg pristupa“, poručio je generalni direktor Resalte Luka Komazec.

Jasniji put ka ugljeničnoj neutralnosti

Ništa se ne može poboljšati ako se ne meri, izjavio je direktor Resalte u Srbiji Đorđe Popović. „Nadamo se da će ovo partnerstvo podstaći kupce da prate, mere i prikažu svoje emisije. Izveštavanje nam pomaže da održimo transparentnost i odgovornost, i ne sumnjam da će naši klijenti koji odluče da iskoriste naše prakse prikazivanja uticaja na životnu sredinu utvrditi da će njihov put ka neutralnosti emisija ugljenika biti mnogo jasniji,“ istakao je.

CDP je međunarodna neprofitna organizacija koja upravlja globalnim sistemom prikupljanja podataka za više od 13.000 kompanija i 1.100 gradova, zemalja i regiona širom sveta i o njihovom učinku na polju životne sredine.

Dragocena ekspertiza

Akreditovani pružaoci usluga pomažu kompanijama da prikažu podatke CDP-u kako bi identifikovao nedostatke i preporučio načine za unapređenje učinka.

Resalta je saopštila da je šef sektora korporativnih partnerstava u CDP-u Paul Robins izjavio da će pridruživanje Resalte doneti dragocenu ekspertizu kompanijama za upravljanje rizikom i smanjenje uticaja na klimu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

toplotni-talasi-klima

Toplotni talasi i suša širom Evrope tokom trećeg najtoplijeg jula u svetu ikada

10 августа 2022 - Prošli mesec bio je najtopliji jul u svetu od kada se mere temperature, a dugi i intenzivni toplotni talasi pogodili su delove Evrope

Norveska ogranicenja izvoza elektricne energije

Norveška uvodi ograničenja za izvoz električne energije

09 августа 2022 - Norveška sprema propise za ograničavanje izvoza struje u slučajevima kada nivoi vode u akumulacijama za hidroelektrane postanu niski

SAD-predlog-zakona-klima

Amerika “prelomila” – usvaja se istorijski zakon za borbu protiv klimatskih promena

09 августа 2022 - Američki Senat usvojio je tesnom većinom predlog zakona kojim se izdvaja 369 milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promena

Cene struje gasa EU rekorde suse zastoja francuskim nuklearkama

Cene struje, gasa u EU ruše rekorde usled suše, zastoja u francuskim nuklearkama

03 августа 2022 - Visoke temperature dižu potražnju za strujom za rashlađivanje, a niski vodostaji remete rad nuklearnih elektrana i isporuke uglja brodovima