Električna energija

Registrujte se za besplatan vebinar o efikasnom zakazivanju isporuka struje

Unicorn registrujte se za besplatan vebinar o zakazivanju isporuka struje

Foto: Unicorn

Objavljeno

13.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Praška softverska firma Unicorn organizuje besplatan vebinar o zakazivanju isporuka struje. Namenjen je trgovcima električne energije i drugim učesnicima na tržištu i profesionalcima u ovom sektoru koji žele da automatizuju svoj proces zakazivanja i efikasno integrišu nova tržišta.

U današnjem dinamičnom energetskom pejzažu, potražnja za hitrim i efikasnim rešenjima za zakazivanje isporuka struje (power scheduling) veća je nego ikad, istakao je Unicorn u svom pozivu na besplatan vebinar. Zakazan je za 19. mart u 14 sati, a glavna tema je automatizacija procesa.

Vebinar je namenjen trgovcima električne energije, učesnicima na tržištu obaveznim da nominuju planirane tokove struje kod operatora prenosnog sistema (TSO) i profesionalcima u domenu energetike poput onih koji se bave proizvodnjom i distribucijom struje. Ovom prilikom će dobiti uvid u optimizaciju tokova struje i efikasno integrisanje novih tržišta električne energije, poručila je navedena češka kompanija.

Učesnici mogu da se registruju na njenoj veb stranici, gde takođe mogu naći više informacija.

„Kako se povećavaju obaveze koje propisuju regulatorna tela i uspostavljaju se nova tržišta, pojednostavljenje procesa postaje imperativ. Unicorn svojim vebinarom želi da direktno otvori put ka rešavanju tih izazova i pomogne učesnicima da na sveobuhvatan način unaprede svoje znanje o zakazivanju isporuka struje i pojačaju njegovu automatizaciju“, saopštila je ova firma.

Vebinar će obuhvatiti ulogu balansno odgovornih strana

Unicorn, sa sedištem u Pragu, razvija softver već preko 25 godina. Izrađuje rešenja za sektor energetike u Evropi – od platformi za interkonektore i alokaciju kapaciteta preko sistema za upravljanje tržištem do trgovanja energentima i električne mobilnosti.

Kompanija je podsetila da su među njenim klijentima E.ON, Innogy, Veolia i Motor Oil Renewable Energy (MORE). Opslužuje velike kompanije, mala i srednja preduzeća, male i porodične kancelarije i krajnje korisnike.

U Unicornu su naznačili da će vebinar pokriti ulogu programski odnosno balansno odgovornih strana i predstaviti strategije za automatizaciju postupaka zakazivanja te da će to omogućiti hitre i precizne nominacije planiranih tokova struje kod TSO-ova.

Efikasna integracija platformi, tržišta električne energije

Učesnici će imati priliku da prođu kroz metode za efikasno integrisanje platformi i tržišta električne energije u postojeće sisteme, što će im omogućiti da glatko rade u raznim okruženjima za trgovanje, stoji u objavi.

Unicorn je saopštio da će menadžer njegovog centra za preduzeća Tomaš Koldčiter predstaviti najnaprednija rešenja za procese zakazivanja isporuka i omogućavanje brzog širenja na tržištu. Specijalizovan je za IT rešenja u energetici.

Koldčiter je u kompaniji NET4GAS učestvovao u upravljanju sistema za trgovanje i njihovom razvoju. Konkretno, bio je zadužen za implementaciju propisa Evropske komisije kojim su izmenjene obaveze o transparentnosti u trgovanju i metodi alokacije kapaciteta u sistemu gasa širom Evropske unije.

Ovaj Unicornov predstavnik se bavi analiziranjem i izradom rešenja za trgovanje i upravljanjem rizicima, s fokusom na razvoj proizvoda za tržište energenata, ali i za celokupni segment preduzeća.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

13. mart 2024. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

13. mart 2024. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

13. mart 2024. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

13. mart 2024. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji