Električna energija

Registrujte se za besplatan vebinar o efikasnom zakazivanju isporuka struje

Unicorn registrujte se za besplatan vebinar o zakazivanju isporuka struje

Foto: Unicorn

Objavljeno

13.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.03.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Praška softverska firma Unicorn organizuje besplatan vebinar o zakazivanju isporuka struje. Namenjen je trgovcima električne energije i drugim učesnicima na tržištu i profesionalcima u ovom sektoru koji žele da automatizuju svoj proces zakazivanja i efikasno integrišu nova tržišta.

U današnjem dinamičnom energetskom pejzažu, potražnja za hitrim i efikasnim rešenjima za zakazivanje isporuka struje (power scheduling) veća je nego ikad, istakao je Unicorn u svom pozivu na besplatan vebinar. Zakazan je za 19. mart u 14 sati, a glavna tema je automatizacija procesa.

Vebinar je namenjen trgovcima električne energije, učesnicima na tržištu obaveznim da nominuju planirane tokove struje kod operatora prenosnog sistema (TSO) i profesionalcima u domenu energetike poput onih koji se bave proizvodnjom i distribucijom struje. Ovom prilikom će dobiti uvid u optimizaciju tokova struje i efikasno integrisanje novih tržišta električne energije, poručila je navedena češka kompanija.

Učesnici mogu da se registruju na njenoj veb stranici, gde takođe mogu naći više informacija.

„Kako se povećavaju obaveze koje propisuju regulatorna tela i uspostavljaju se nova tržišta, pojednostavljenje procesa postaje imperativ. Unicorn svojim vebinarom želi da direktno otvori put ka rešavanju tih izazova i pomogne učesnicima da na sveobuhvatan način unaprede svoje znanje o zakazivanju isporuka struje i pojačaju njegovu automatizaciju“, saopštila je ova firma.

Vebinar će obuhvatiti ulogu balansno odgovornih strana

Unicorn, sa sedištem u Pragu, razvija softver već preko 25 godina. Izrađuje rešenja za sektor energetike u Evropi – od platformi za interkonektore i alokaciju kapaciteta preko sistema za upravljanje tržištem do trgovanja energentima i električne mobilnosti.

Kompanija je podsetila da su među njenim klijentima E.ON, Innogy, Veolia i Motor Oil Renewable Energy (MORE). Opslužuje velike kompanije, mala i srednja preduzeća, male i porodične kancelarije i krajnje korisnike.

U Unicornu su naznačili da će vebinar pokriti ulogu programski odnosno balansno odgovornih strana i predstaviti strategije za automatizaciju postupaka zakazivanja te da će to omogućiti hitre i precizne nominacije planiranih tokova struje kod TSO-ova.

Efikasna integracija platformi, tržišta električne energije

Učesnici će imati priliku da prođu kroz metode za efikasno integrisanje platformi i tržišta električne energije u postojeće sisteme, što će im omogućiti da glatko rade u raznim okruženjima za trgovanje, stoji u objavi.

Unicorn je saopštio da će menadžer njegovog centra za preduzeća Tomaš Koldčiter predstaviti najnaprednija rešenja za procese zakazivanja isporuka i omogućavanje brzog širenja na tržištu. Specijalizovan je za IT rešenja u energetici.

Koldčiter je u kompaniji NET4GAS učestvovao u upravljanju sistema za trgovanje i njihovom razvoju. Konkretno, bio je zadužen za implementaciju propisa Evropske komisije kojim su izmenjene obaveze o transparentnosti u trgovanju i metodi alokacije kapaciteta u sistemu gasa širom Evropske unije.

Ovaj Unicornov predstavnik se bavi analiziranjem i izradom rešenja za trgovanje i upravljanjem rizicima, s fokusom na razvoj proizvoda za tržište energenata, ali i za celokupni segment preduzeća.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

prozjumeri srbija solar analiza domacinstva firme

Dvogodišnjica prozjumera u Srbiji: Cifra dostigla 3.000, ali iskorišćeno samo jedan odsto krovova kuća

13. mart 2024. - Analiza "Dve godine prozjumera u Srbiji", koju je pripremio Dejan Stojadinović, energetski konsultant, pokazala je da će sadašnjim tempom Srbija iskoristiti potencijal za krovne solarne elektrane za 340 godina

Reforma trzista elektricne energije gasa vodonika EU stupa na snagu

Reforma tržišta električne energije, gasa, vodonika u EU stupa na snagu

13. mart 2024. - EU je ozakonila reformu tržišta električne energije i gasa te vodonika i drugih takozvanih dekarbonizovanih gasova

Messer Tehnogas Mirjana Jukic Beogradski energetski forum Srbiji Messer dekarbonizaciju

Vodeći industrijski proizvođač u Srbiji Messer Tehnogas sprema investicije u dekarbonizaciju

13. mart 2024. - Messer Tehnogas namerava da velik deo svojih potreba za električnom energijom pokrije iz vlastitih fotonaponskih pogona

Alcazar Energy Partners investicioni fond zelenu energiju 490 miliona dolara

Alcazar Energy Partners uvećao investicioni fond za zelenu energiju na 490 miliona dolara

13. mart 2024. - Fond za održivu infrastrukturu Alcazar Energy Partners II SLP-SCSp (AEP-II) kompletiran je, prikupivši ukupno 490 miliona dolara