x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Raspisan tender za istraživanje geotermalne energije u Hrvatskoj

13.07.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Raspisan tender za istraživanje geotermalne energije u Hrvatskoj

Hrvatska Agencija za ugljikovodike raspisala je javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za istraživanje geotermalnih voda na području grada Slatine, kao i opština Sopje, Čađavica, Crnac i Nova Bukovica u Virovitičko-podravskom okrugu, radi izdavanja dozvole za korišćenje geotermalnih voda u energetske svrhe.

Ponude se, kako je saopštila ova Agencija, moraju dostaviti najkasnije do 20. septembra.

Javni poziv se odnosi na istražne prostore “Slatina 1”, “Slatina 2”, “Slatina 3” i “Slatina 4”, navodi Agencija na svom portalu.

Dozvola za istraživanje geotermalnih voda izdaje se na rok potreban za sprovođenje istražnih radova, a najviše na pet godina, uz mogućnost produženja roka najviše dva puta uz trajanje produžetka najviše šest meseci, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Hrvatski mediji ranije su preneli, da bi uspešna istraživanja geotermalnih voda mogla da znače korišćenje ovog obnovljivog izvora energije za proizvodnju struje, poljoprivrednu proizvodnju u plastenicima i za razvoj turizma.

Inače, već nekoliko godina je u toku realizacija investicije u gradnju geotermalne elektrane Velika 1 na lokaciji Velika Ciglena kod Bjelovara. Pre godinu dana hrvatska grupa Đuro Đaković potpisala je sa kompanijom Geoen ugovor o izgradnji ove elektrane snage 10 MW.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.