Životna sredina

Raspisan Javni konkurs za podršku projektima civilnog društva u zaštiti životne sredine

Ministarstvo zaštite zivotne sredinecJavni konkurs civilni sektor

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

10.04.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine  u 2018. godini. Rok za podnošenje prijava je 24. april.

Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu obezbeđeno je 35.000.000,00  dinara za ovaj konkurs. Projektnom prijavom može se potraživati najviše do 90% ukupno potrebnih sredstava, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ministarstva. Minimalni iznos koji se može potraživati je 300.000,00 dinara, a maksimalni 2.000.000,00 dinara.

Mogu se predložiti projekti koji se realizuju na teritoriji Republike Srbije. Jedna organizacija može predložiti samo jedan projekat.

Očekivani datum početka realizacije izabranih projekata je jun 2018, a u obzir će biti uzeti projekti koji se mogu realiizovati u intervalu od juna do kraja novembra ove godine.

Opšti cilj ovog konkursa je, kako se navodi na sajtu ministarstva, zaštita i unapređenje životne sredine u okviru sledećih tema i oblasti:

  • Zaštita prirode –  ekološka mreža i zaštićena područja,
  • Klimatske promene – poljoprivreda, energetika, saobraćaj, šumarstvo i vode,
  • Ekološko preduzetništvo – ekološka mreža, zaštićena područja, cirkularna ekonomija,
  • Građanski aktivizam – primena zakona iz domena zaštite životne sredine,  upravljanje otpadom i otpadnim vodama, strateška procena i procena uticaja na životnu sredinu,
  • Ekološko obrazovanje – ekološka mreža i zaštićena područja, klimatske promene, održivi razvoj,
  • Priroda u urbanim sredinama – pošumljavanje, urbane bašte, urbani džepovi, parkovi, zeleni krovovi, zelene fasade, biciklizam kao ekološki prihvatljiv vid transporta,
  • Mediji i ekologija: ekološka mreža i zaštićena područja, klimatske promene, cirkularna ekonomija, poglavlje 27, kvalitet životne sredine.

Pravo učešća na Konkursu imaju udruženja, zadužbine (osnovane radi ostvarivanja opštekorisnog cilja) i fondacije, upisane u Registar Agencije za privredne registre koji deluju na teritoriji Republike Srbije i čiji se ciljevi, prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite životne sredine.

Za sva dodatna pojašnjenja po pitanju konkursa, organizovan je Info Dan, 11. aprila od 12.00 do 14.00 h, u prostorijma UNDP-a na Novom Beogradu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-strategija-sume-stabla-3-milijarde-sadnja

Strategija za šume EU predviđa sadnju 3 milijarde stabala do 2030.

23 July 2021 - Nova Strategija za šume EU sadrži plan za sadnju 3 milijarde stabala do 2030. godine, čime će se postići da broj novih stabala bude duplo veći nego što bi inače bio.

peticija-karlovacki-vinogradi-ciglana

Peticija za zaštitu karlovačkih vinograda: zabraniti prljave energente i proširenje ciglane

22 July 2021 - Udruženje građana Karlovački vinogradi pokrenulo je peticiju za očuvanje prirode i zaštitu vinogradarstva, voćarstva, pčelarstva i organske proizvodnje u Sremskim Karlovcima.

Vizjak Sloveniji referendum energetskoj buducnosti

Vizjak: Sloveniji potreban referendum o energetskoj budućnosti

21 July 2021 - Ministar Andrej Vizjak smatra da pitanje na listiću treba da obuhvati ukupne planove za energetski sektor, a ne samo drugi blok nuklearke Krško

Protest Zakona o vodama 26 jula Narodne skupstine

Protest protiv Zakona o vodama 26. jula ispred Narodne skupštine

21 July 2021 - Na protestu u ponedeljak nema mesta za obeležja partija i organizacija, saopštila je šestorka koja je pozvala građane da kažu ne Zakonu o vodama