x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Raspisan Javni konkurs za podršku projektima civilnog društva u zaštiti životne sredine

10.04.2018. | Komentari: 0Autor:

Raspisan Javni konkurs za podršku projektima civilnog društva u zaštiti životne sredine

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine  u 2018. godini. Rok za podnošenje prijava je 24. april.

Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2018. godinu obezbeđeno je 35.000.000,00  dinara za ovaj konkurs. Projektnom prijavom može se potraživati najviše do 90% ukupno potrebnih sredstava, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu ministarstva. Minimalni iznos koji se može potraživati je 300.000,00 dinara, a maksimalni 2.000.000,00 dinara.

Mogu se predložiti projekti koji se realizuju na teritoriji Republike Srbije. Jedna organizacija može predložiti samo jedan projekat.

Očekivani datum početka realizacije izabranih projekata je jun 2018, a u obzir će biti uzeti projekti koji se mogu realiizovati u intervalu od juna do kraja novembra ove godine.

Opšti cilj ovog konkursa je, kako se navodi na sajtu ministarstva, zaštita i unapređenje životne sredine u okviru sledećih tema i oblasti:

  • Zaštita prirode –  ekološka mreža i zaštićena područja,
  • Klimatske promene – poljoprivreda, energetika, saobraćaj, šumarstvo i vode,
  • Ekološko preduzetništvo – ekološka mreža, zaštićena područja, cirkularna ekonomija,
  • Građanski aktivizam – primena zakona iz domena zaštite životne sredine,  upravljanje otpadom i otpadnim vodama, strateška procena i procena uticaja na životnu sredinu,
  • Ekološko obrazovanje – ekološka mreža i zaštićena područja, klimatske promene, održivi razvoj,
  • Priroda u urbanim sredinama – pošumljavanje, urbane bašte, urbani džepovi, parkovi, zeleni krovovi, zelene fasade, biciklizam kao ekološki prihvatljiv vid transporta,
  • Mediji i ekologija: ekološka mreža i zaštićena područja, klimatske promene, cirkularna ekonomija, poglavlje 27, kvalitet životne sredine.

Pravo učešća na Konkursu imaju udruženja, zadužbine (osnovane radi ostvarivanja opštekorisnog cilja) i fondacije, upisane u Registar Agencije za privredne registre koji deluju na teritoriji Republike Srbije i čiji se ciljevi, prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zaštite životne sredine.

Za sva dodatna pojašnjenja po pitanju konkursa, organizovan je Info Dan, 11. aprila od 12.00 do 14.00 h, u prostorijma UNDP-a na Novom Beogradu.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.