Mobilnost

Projekat NEXT-E otvara 252 punjača za električna vozila do 2020. godine

Slika: Balkan Green Energy News

Objavljeno

15.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

15.11.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Do kraja 2020. godine Češka, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Slovenija i Rumunija dobiće 222 brza (50 kW) i 30 ultrabrza (150-350 kW) punjača za električna vozila u sklopu NEXT-E projekta.

Punjači će biti instalirani duž glavnih autoputeva, sa maksimalnim rastojanjem od 150 kilometara, što će po prvi put omogućiti dugačka putovanja, 100 odsto na električnu energiju, kroz šest zemalja centralne i istočne Evrope.

Tokom 2018. i 2019. godine 59 punjača biće izgrađeno u Mađarskoj, 58 u Hrvatskoj, 40 u Rumuniji, 38 u Češkoj, 32 u Sloveniji i 25 u Slovačkoj.

U julu 2017. godine, Evropska komisija je izabrala projekat NEXT-E za sufinansiranje kroz program Connecting Europe Facility (CEF). Projekat NEXT-E sprovode elektroprivrede i naftne kompanije MOL, E.ON, Hrvatska elektroprivreda (HEP), Petrol i dva proizvođača automobila, Nisan i BMV.

Pre nekoliko dana NEXT-E konzorcijum je potpisao sporazum o dodeli sredstava sa Innovation and Networks Executive Agency (INEA) Evropske komisije i dobio 18,84 miliona evra za sprovođenje projekta. Ovo je najveći grant koji je ikada dodelio CEF za sektor električna vozila.

Herald Ruijters, direktor Direkcije B za investicije, inovacije i održivi transport u Direktoratu za za mobilnost i saobraćaj Evropske komisije, rekao je da je cilj politike EU konačno omogućitit građanima da putuju sa alternativnim gorivima u celoj EU.

„Očekuje se da će se ugradnja brzih punjača početi u 2018. godini, a ultra-brzih u 2019, kako bi se pripremili za dolazak nove generacije električnih vozila namenjenih dugim relacijama. Ceo posao bi trebalo da bude završen do kraja 2020. godine“, saopštila je MOL grupa.

Connecting Europe Facility (CEF) je važan model finansiranja EU koji je namenjen samo za direktna ulaganja u evropsku transportnu, energetsku i digitalnu infrastrukturu kako bi se otklonila uska grla.

Tagovi: , , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mracna strana zelene energetike pohod resurse globalnog juga

Mračna strana zelene energetike – pohod na resurse globalnog juga

06 јула 2022 - Vrtoglavi uspon potražnje za baterijama i vetroturbinama za energetsku tranziciju povećava pritisak na siromašne zemlje u kojima su sirovine

EU klimatskih pregovora 2035 zabrani vozila fosilna goriva

EU i pre klimatskih pregovora rešila da 2035. zabrani nova vozila na fosilna goriva

30 јуна 2022 - Savet EU i Evropski parlament počinju klimatske pregovore, a zabrana prodaje novih vozila na fosilna goriva najkasnije 2035. je već u pripremi.

Savez za avijaciju s nula emisija letelice EU elektricni pogon vodonik

EU razvija letelice na električni pogon i vodonik

27 јуна 2022 - Evropska komisija je objavila da će njen Savez za avijaciju s nula emisija – AZEA ubrzati razvoj letelica na električni pogon i vodonik

EU-Parlament-zabrana-benzinaca-i-dizelasa-2035

Istorijska odluka Evropskog parlamenta: od 2035. zabrana prodaje automobila sa unutrašnjim sagorevanjem

14 јуна 2022 - Evropski parlament je u Strazburu prošle nedelje doneo, reklo bi se, istorijsku odluku o zabrani...