Životna sredina

Prijavite se za XIV Regionalnu ljetnu školu pod nazivom Planiranje nisko-emisionog razvoja u Fojnici

Prijavite-se-za-XVI-Regionalnu-ljetnu-skolu-pod-nazivom-Planiranje-nisko-emisionog-razvoja-u-Fojnici

Foto: REIC

Objavljeno

17.05.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.05.2018.

Komentari

0

Podeli

Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja u Jugoistočnoj Evropi (REIC), u saradnji sa GIZ Otvorenim regionalnim fondom za Jugoistočnu Evropu – Energetska efikasnost (ORF-EE), te bilateralnim GIZ projektima „Poticanje obnovljive energije u Bosni i Hercegovini“ i „Poticanje energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini“, organizovat će 14. Regionalnu letnju školu Planiranje nisko-emisionog razvoja u Fojnici u Bosni i Hercegovini od 1. do 7. jula.

Škola je tematski posvećena nisko-emisionom razvoju, s posebnim fokusom na energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije (OIE), kao i urbano planiranje u sektoru transporta.

Studenti i studentice će biti motivisani da koriste model „misli globalno, djeluj lokalno“, koji će im omogućiti da razumiju ključne globalne koncepte povezane sa nisko-emisionim razvojem, te potrebom razvoja alatki na lokalnom nivou koje bi podržale dati proces. Škola će obuhvatiti ključne elemente razvoja u četiri različita sektora.

Organizator će obezbijediti punu stipendiju za 20 učesnika i učesnica, koja podrazumjeva troškove smještaja na bazi punog pansiona i studijsku posjetu. Učesnici će samo platiti troškove prevoza.

Predavanje je na engleskom jeziku.

Krajnji rok za prijavu je 31. maj, a broj učesnika je ograničen na 20.

Za više informacija možete pročitati saopštenje REIC-a ili ih kontaktirati na email.

Edukativni program 2017., koji se održao 13. godinu za redom, ugostio je 24 studenta i mlada stručnjaka iz devet zemalja jugoistočne Evrope i Evropske unije, sa ciljem da osposobi stručni kadar koji će u budućnosti predvoditi energetski sektor iznalaženjem inovativnih rješenja za postojeće probleme i stvaranjem novih prilika za održivi razvoj u jugoistočnoj Evropi.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

bih sumski pozari interaktivna mapa sa sume bez pozara

BiH dobila prvu interaktivnu mapu lokacija podložnih požarima

17. maj 2018. - Korišćenje mape trebalo bi da ima značajan uticaj na povećanje otpornosti na požare i smanjenje šteta koje oni prave, rekla je Lejla Hukić

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

17. maj 2018. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

17. maj 2018. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

17. maj 2018. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E