OIE

Prijavite se za posao solarnog montera u Nemačkoj

posao solarni monteri nemacka konkurs

Foto: Chris Chesneau from Pixabay

Objavljeno

04.04.2023.

Podeli

Objavljeno

04.04.2023.

Podeli

Agencija Jobstep raspisala je konkurs za posao montera solarnih panela u Nemačkoj. Solarni monteri su sve traženije zanimanje jer korišćenje solarne energije doživljava pravu revoluciju.

Jobstep, agencija sa sedištem u Bihaću, u martu i aprilu je organizovala razgovore za posao solarnog montera u Tuzli, a sada su lokacije Sarajevo i Banjaluka. Inače, obuke za solarne montere organizuju se širom regiona, a nedavno su najavljenji novi treninzi u Srbiji.

„Ako ste elektro ili slične struke pozivamo vas na razgovor za posao montera solarnih panela koji će se održati u Sarajevu i Banjaluci u aprilu“, navodi se u pozivu agencije.

Poznavanje nemačkog jezika nije uslov

Početna bruto plata je, kako su naveli, 3.500 evra, od čega je 2.600 evra plata, a 900 evra su bonusi i topli obrok.

Inače, to znači da bi okvirna neto plata mogla da bude 1.700-1.900 evra, dok se ovih 900 evra odnosi na period od 12 meseci.

Poznavanje nemačkog jezika nije uslov, a prijave mogu da predaju i oni koji su državljani i oni koji nisu državljani Evropske unije.

Kada je reč o uslovima rada, agencija je navela da je monterima obezbeđeno službeno vozilo, i osiguran smeštaj u prva tri meseca. Za to vreme zaposleni traži svoj smeštaj i u tome mu pomaže poslodavac, naveo je Jobstep.

Broj zaposlenih u solarnom sektoru u EU povećao se 30 odsto u 2022.

Agencija je navela koje su odgovarajuće struke za posao:
– Elektrotehničar energetike
– Elektroinstalater
– Tehničar elektroenergetike
– Elektromehaničar
– Elektromonter
– Elektrotehničar
– Elektroenergetičar energetike
– Elektroenergetičar
– Električar
– Tehničar mehatronike
– Elektromehaničar pogona
– Elektromehaničar za mašine i opremu
– Elektrotehničar procesnog upravljanja
– Mehaničar mašina i postrojenja
– Tehničar elektronike
– Elektrotehničar elektronike.

Inače, broj radnika u industriju solarne energetike u EU prošle godine je povećan 30 odsto i dostigao je 600.000, uključujući indirektne poslove u sektoru materijala i logistike, saopštilo je udruženje SolarPower Europe.

Njegove procene govore da će do 2030 Evropi biti potrebno više od milion radnika kako bi se dostigli ambiciozni ciljevi za korišćenje obnovljivih izvora energije. Oko 80 odsto poslova povezanih sa solarom do 2030. odnosiće se na samo instaliranje.

Komentara: (6)
Predrag / 31.07.2023.

Postovani, kako se mogu prijaviti za posao montera solarnih panela?

Marjan Ivanov / 08.09.2023.

Poštovani!
U obrazovni sistem Srbije, postoji od 2017. god. obrazoni profil Elektrotehničar obnovljivih izvora energije.Sl. glas. RS br. 5/2017.god. od 29. maja 2017. god. Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“ – Kula ove školske godine upisuje 4 – generacija učenike ovog obrazovnog profila.
Molim Vas ukoliko su Vam ptrebni izvršioci u ovoj oblast za fotonaponske sisteme,
možete me kotaktirati na dobobit i učenika i Vas.
Moj kontakt telefona : 063 87 51 001; Majan Ivanov predmetni nastavik iz Obnovljivih izvora energije u školi.
Solarni pozdrav iz kabineta br.1.

Bojan / 04.12.2023.

Da li se radi 40 sati nedeljno ili vise?

Zvezdan Bogdanović / 05.02.2024.

S’ poštovanjem ovde Zvezdan Bogdanović iz Arandjelovca, rodjen 14. 01.1975. u Arandjelovcu. Radio sam u lokalnim firmama a imao sam i svoje. Završio sam za ELEKTROMEHANIČARA a preko sam radio u Simensu ,Kija motorsu, koristim se Engleskim, Ruskim , Slovačkim i sporazumevam se na svim slovenskim jezicima. Radio sam i bravariju tj
snalazim se u svakom poslu. Položena B kategorija i vozio sam kombi oko 10 god kao komercijalista na terenu. Tel : 0611087394 Pozdrav, i očekujem vaš poziv jer će te biti prezadovoljni. Tačan, ozbiljan, poznajem posao i neophodno mi je da radim.

Žvezdan Bogdanović / 20.03.2024.

Posao mi je neophodan, I želim da radim taj posao a inače sam radio po Eu. Šta treba od dokumenata sem pasoša?

ZVEZDAN BOGDANOVIĆ / 26.03.2024.

Već sam aplicirati za posao, a nisam dobio nikakav odgovor. Molim vas da me bar obavestite o mogućnostima zapošljava ja. Tel: 061108 7394

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

4. april 2023. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

4. april 2023. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

4. april 2023. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

4. april 2023. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine