Životna sredina

Prijavite se za letnju školu o velikim zverima u Bosni i Hercegovini

Slika: Pixabay

Objavljeno

20.06.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2019.

Komentari

0

Podeli

Centar za životnu sredinu (CZZS) iz Bosne i Hercegovine organizuje sedmodnevnu letnju školu za mlade stručnjake, studente bioloških, šumarskih i drugih prirodnih nauka ili studijskih programa, kako bi se na terenu upoznali sa biologijom i ekologijom velikih zveri (vuk, medved, ris).

Obuku će voditi renomirani stručnjaci, sa međunarodnim iskustvom, a sve troškove za 15 kandidata će snositi organizator – CZZS pod pokroviteljstvom EuroNatura i Bernd Thies fondacije.

Prijavljivanje traje do 1. jula, a obuka će biti održana u drugoj polovini godine

Kako je saopštio CZZS, prijavljivanje za letnju školu traje do 1. jula, a obuka će biti održana u drugoj polovini godine na lokaciji u BiH. Tačan datum i mesto će biti naknadno definisani. Osim teorijskog, obuka će imati terenski i praktični deo.

Organizatori kažu da je ovaj program za one koji se ponalaze u sledećem:

  • Zanima Vas ekologija divljih životinja?
  • Želite da saznate kako izgleda radni dan istraživača koji se bave velikim zverima?
  • Želite da saznate više o ovoj temi i njenoj multidisciplinarnosti kroz ekologiju i biologiju životinja, veterinu, šumarstvo, lovstvo i zaštitu prirode?
  • Želite da se povežete sa iskusnijim kolegama iz oblasti?

Obuka je primarno namenjena mladima (studentima) ili mladim diplomiranim stručnjacima uz napomenu da godine nisu eliminatorni faktor

Po završenoj obuci postoji mogućnost uključivanja najboljih kandidata u rad na projektima koji se bave temom velikih zveri, navodu CZZS.

Obuka je primarno namenjena mladima (studentima) ili mladim diplomiranim stručnjacima uz napomenu da godine nisu eliminatorni faktor. Neophodno je obrazovanje iz prirodnih nauka i osnovno poznavanje engleskog jezika. Za prijavu je potrebno poslati CV i motivaciono pismo, a prednost imaju kandidati koji prijave dostave na engleskom jeziku.

Prijave se šalju na e-mail: anja.dragomirovic@czzs.org, a dodatne informacije se mogu dobiti na telefon +387 051 433 141.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EP glasao EU subvencionise industriju posle prekogranicnog poreza na CO2

EP glasao da EU subvencioniše industriju i posle uvođenja prekograničnog poreza na CO2

24 јуна 2022 - Evropski parlament traži da EU proizvođačima daje besplatne dozvole za CO2 dve godine pošto uvoznici 2030. počnu da plaćaju ceo porez na emisije

Elektrane na ugalj Zapadnom Balkanu 2021 ekstremnim zagadivanjem zagadjivanjem vazduha

Elektrane na ugalj na Zapadnom Balkanu 2021. nastavile s ekstremnim zagađivanjem vazduha

22 јуна 2022 - Elektrane na ugalj na Zapadnom Balkanu četiri godine zaredom ozbiljno krše propise Energetske zajednice o zagađivanju vazduha

bernska konvencija jadar rudnik litijum zalba rio tinto

Biro Bernske Konvencije u pripravnosti, prati mogući razvoj projekta Rio Tinta u Srbiji

15 јуна 2022 - Biro zabrinut zbog značajnih negativnih efekata koji bi izgradnja rudnika litijuma imala na divlje vrste i staništa

Ekolozi osudili marketinšku kampanju za vodu Rosa Homolje: žurka u zaštićenoj pećini

Ekolozi osudili marketinšku kampanju za vodu Rosa Homolje: ugrožene zaštićene vrste, ekosistem pećine

14 јуна 2022 - Posle marketinškog događaja koji je promovisao novu vodu Rosa Homolje u spomeniku prirode Rajkova pećina,...